The Greatest Hits '92 Vol. 2 (1992)

Label: EVA

1. Queen - Who Wants to Live Forever (5:14)
  2. Genesis - I Can't Dance (3:58)
  3. Crowded House - Weather with You (3:42)
  4. Wet Wet Wet - Goodnight Girl (3:39)
  5. Annie Lennox - Why (4:53)
  6. Red Hot Chili Peppers - Under the Bridge (4:24)
  7. Dinah Washington - Mad About the Boy (2:46)
  8. Diana Ross - When You Tell Me That You Love Me (4:09)
  9. Ten Sharp - Rich Man (4:19)
  10. Soul II Soul - Joy (4:09)
  11. Snap! - Rhythm Is a Dancer (3:41)
  12. Izabella - Shame Shame Shame (3:51)
  13. Dingetje - Kaplaarzen (De Rubberen Laarzen) (4:03)
  14. U96 - Das Boot (5:12)
  15. Curtis Stigers - I Wonder Why (4:26)
  16. U2 - One (4:33)
  17. Patrick Bruel - Casser La Voix [Live Version] (4:49)
  18. Brian May - Driven by You (4:10)
avatar van musicfriek
In 1992 rende je nog naar de winkel voor een verzamelaar als deze, iets wat je in de jaren '00 niet meer doet. Deze destijds echt grijsgedraaid en met name tracks 11 en 14. Later draaide ik veel 4, 5, 8, 9 en 16, allen nog steeds prima popsongs. Vooral die van Annie Lennox is geweldig mooi.

Genesis, Dingetje en Curtis Stigers heb ik altijd al irritant gevonden. Onbegrijpelijk dat I Can't Dance zelfs nummer 1 werd, vind dat een van hun beroerdste nrs ooit

avatar van Dibbel
Behoorlijke verzamelaar uit de Greatest Hits-serie deze.
Met een paar klassiekers zoals Who Wants To Live Forever (reeds uit 1986, maar in 1992 opnieuw gebracht 'ter gelegenheid van' de dood van Freddie Mercury en weer nummer 1), Weather With You (prachtig nummer), Why van Annie Lennox, One van U2 (uiteraard) en Under The Bridge.
Een aantal prettige liedjes zoals I Can't Dance van Genesis, Rich Man van Ten Sharp, Driven By You van Brian May en Casser La Voix van Patrick Bruel (een tamelijk onderschatte Franse zanger).
Een aantal op een andere manier prettige liedjes zoals Das Boot (blijft leuk), Rhythm is A Dancer van Snap en de cover van Shirley & Company uit 1975 door Izabella.
Dinah Washington kwam weer in de Top 40 door een TV-reclame (weet niet meer welke).
Verder dan nog Wet Wet Wet en Curtis Stigers (te kleffe nummers) en Diana Ross en Soul II Soul welke mij zelfs tijdens herbeluistering nauwelijks een belletje deden rinkelen.
Dingetje is altijd een gimmick en guilty pleasure geweest, vergelijkbaar met Rubberen Robbie.
1992 was ongeveer het laatste jaar dat er nog enigszins fatsoenlijke muziek in de hitparade stond.
Ik kom voor deze verzamelaar nog wel op 3,5.