En op 20 september 2009 zet Sir Spamalot het eerste bericht bij dit debuutalbum (en enig album) van deze Amerikaanse groep uit Los Angeles, Californië. Onbekend en onbemind is dit album blijkbaar bij het MuMe-publiek. Niet bij mij.
Waarom, hoor ik daar al één roepen. Ik ga een aantal namen noemen, namelijk de muzikanten die hierop meespelen met tussen haakjes hun latere groepen: Ron Keel zang (Keel), Yngwie Malmsteen gitaar (Alcatrazz, Yngwie Malmsteen), Rik Fox bass en Mark Edwards drums (3rd Stage Alert, Burning Starr, Overlorde). Dit is het eerste studio-album waarop Yngwie meespeelt én in groepsverband: hij was toen negentien jaar.
Inderdaad, collega’s, dit is een album met Yngwie Malmsteen en daarom alleen al de moeite van het beluisteren waard: hij is een virtuoos op dit album maar het ego is nog redelijk onder controle. Luister maar eens naar Hot on Your Heels! Ik vind dit bijzonder goed. De songs zijn solide met hoogtepunt Hot on Your Heels en misser Born to Rock. De solo’s zijn verbijsterend snel en goed,
Oh ja, nog een kleine verwittiging, er loopt een Duitse groep met krek dezelfde naam rond, dus let op. Het Amerikaanse Steeler heeft één album uitgebracht, het Duitse Steeler (met onder andere Axel Rudi Pell) heeft er vier uitgebracht.