Leon Vynehall - Nothing Is Still (2018)

Electronic
Label: Ninja Tune

1. From the Sea / It Looms (Chapters I & II) (6:19)
  2. Movements (Chapter III) (3:51)
  3. Birds on the Tarmac (Footnote III) (1:17)
  4. Julia (Footnote IV) (2:25)
  5. Drinking It in Again (Chapter IV) (3:46)
  6. Trouble - Parts I, II, & III (Chapter V) (5:42)
  7. Envelopes (Chapter VI) (5:29)
  8. English Oak (Chapter VII) (4:26)
  9. Ice Cream (Chapter VIII) (4:50)
  10. It Breaks (Chapter IX) (2:17)
avatar van andnino
Nothing is Still is een plaat met erg gave ideeën. Toch komt lang niet alles even lekker uit de verf. De ambient is bij vlagen heel mooi, maar het blijft altijd toch een soort industrieel randje hebben. Misschien is het simpelweg mijn smaak niet, in ambient houd ik van de meer schone, pure klanken, terwijl Nothing is Still eigenlijk nog best rauw is. De tracks die tegen de techno aanliggen hadden van mij zeker niet gehoeven, maar aan de andere kant passen ze wel weer in het totaalplaatje. Niet slecht, maar uiteindelijk niet helemaal mijn ding. Jammer, want ik hoor wel heel veel goede ideeën. Ik verwijs anderen dan ook graag naar David August - DCXXXIX AC (2018), welke hetzelfde genre op een meer sfeervolle, rustgevende manier benadert.