Kamelot - Ghost Opera (2007)

Label: SPV

1. Solitaire (1:00)
  2. Rule the World (3:40)
  3. Ghost Opera (4:06)

met Amanda Somerville

4. The Human Stain (4:01)
  5. Blücher (4:04)

met Simone Simons

6. Love You to Death (5:13)

met Amanda Somerville

7. Up Through the Ashes (4:59)
  8. Mourning Star (4:37)

met Amanda Somerville

9. Silence of the Darkness (3:43)
  10. Anthem (4:25)
  11. Eden Echo (4:13)
  12. Solitaire [Live] * (1:10)
  13. Ghost Opera [Live] * (4:06)
  14. The Human Stain [Live] * (4:15)
  15. Mourning Star [Live] * (4:31)
  16. When the Lights Go Down [Live] * (4:03)
  17. Abandoned [Live] (4:16)
  18. The Haunting (Somewhere in Time) [Live] * (4:34)

met Simone Simons

19. Memento Mori [Live] * (9:03)
  20. Epilogue [Live] * (2:28)
  21. March of Mephisto [Live] * (4:50)
  22. Season's End * (3:32)

met Amanda Somerville

23. Pendulous Fall * (3:59)
  24. Epilogue * (2:46)
  25. Rule the World [Remix] * (4:22)
Ik heb 29 maart bij het concert in Zoetermeer al een aantal nummers al mogen horen van dit album, ook deelden ze bij de uitgang de single "Ghost Opera" uit.
Het klinkt allemaal erg goed, zeer afwisselend, de solo's zijn ook weer van de partij.
Daarbij ligt de stem van Khan altijd prettig in het gehoor, ik ben benieuwd.

Ook ik heb het concert in Zoetermeer bezocht, en ben al een aantal jaren fan van Kamelot. Kijk erg uit naar dit album, en de single Ghost Opera belooft al veel goeds!

avatar van Rinus
Goed album weer van Roy Kahn en de zijnen. Minder episch dan "The black halo", meer compact ook en het klinkt daardoor anders. Het album heeft een behoorlijk donkere sfeer. En er zitten wel wat Queenryche-achtige trekjes in. Maar hoe dan ook, weer een album van hoge kwaliteit, waarop blijkt dat Kamelot zijn eigen lijn trekt in de muziekwereld.

Ik heb de mooie limited digi-pack uitvoering, met bonus track en DVD.

Hele mooie plaat. Minder dan the black halo en epica. Maar gewoon erg lekker

avatar van Metal-D78
Van de week aangeschaft voor een tientje, als voorbereiding op Iron Maiden in Assen in augustus. Roy Khan kende ik nog van het noorse Conception, ook geen topband. Ergo, ik snap de ophef rond Kamelot niet zo: saaie nummers en weing afwisselende zanger.

avatar van freitzen
Nee, het is mij ook wat te beperkt allemaal...

Het nummer Anthem is wel meesterlijk overigens.

avatar van Devoo
Leuke nummers, toffe Riffs, sfeervolle samples. Ook de koortjes zijn er op de juiste momenten bijgevoegd. Maar dit is zo'n standaard Power Metal CD'tje, niet slecht, maar ook niet speciaal. De twee voorgaande albums van Kamelot zijn een pak sterker. Voor deze een 3*

P.S: Silence of The Darkness is voor mij het beste nummer, met een zeer vette solo!

avatar van ricardo
Deze band speelde gisteravond samen met Within Temptation in het bijprogramma van Iron Maiden. Ik was ernorm verrast van wat deze band live in zijn mars heeft, velen vonden Within Teptation beter dan Kamelot, maar dat vond ik echt niet. Ik vond Kamelot een stuk beter dan WT. WT was ook erg goed hoor begrijp me niet verkeerd, maar Kamelot is meer mijn soort muziek en stijl. Wat een lekkere harde basdrum gebruikt deze band en soms ook met de erg harde gitaren, en dat in combinatie met een wat sprookjesachtig geluid ertussen maakt dat ik dit een verdomd goed bandje vind. De zanger zingt ook erg goed. Ik heb gisteravond niet echt op de nummers gelet, want ik kon deze band voor dat optreden gisteravond nog niet. Volgens mij hebben ze ook een behoorlijk aantal nummers gespeeld van dit album, maar ben daar niet zeker van. Had geen boekje of info over de gebruikte tracklist gisteravond.

avatar van ricardo
Ik vind de titeltrack echt geniaal goed, wat een harde drums en wat een energiek nummer is dat toch, was live helemaal super natuurlijk.

avatar van ricardo
Iedereen lijkt alleen nog maar bij het nieuwste album van Metallica te willen posten, maar dit is veel levendiger en spannender vind ik, ik heb ze een paar week geleden nog in assen gezien bij Iron Maiden int bij programma. zijn er hier ook users die ook weten wat voor bands nog meer dit genre bevatten, ik ben er helemaal weg van, en zou wel meerdere bands willen leren kennen die in hetzelfde straatje zitten dan deze band en dit album.

avatar van notsub
Ik was niet echt onder de indruk, maar recent viel het op zijn plaats. Vooral de zang is erg goed. Wel vind ik dat de albums op elkaar beginnen te lijken. Maar met lekker in het gehoor liggende nummers als Silence Of The Darkness mogen ze van mij vaker komen. Ik moet wel een beetje aan de oude Helloween denken als ik de zanglijnen hoor, maar Kamelot is duidelijk complexer en leuker.

ricardo schreef:

Ik loop misschien helemaal achter in de tijd, maar gooi last.fm eens aan, tiep daar kamelot en voilá, alles wat er op lijkt meteen in je oor.

Had hetzelfde bij symphony x, vandaar dat ik nu hier bij Kamelot kijk.

avatar van Scython
Jammer dat de eerste helft veel beter is dan de tweede. Anders zou het net zo goed als TBH zijn geweest, voor mij althans.

Anthem is inderdaad prachtig.

Je moet wel wat hebben meegemaakt in het leven om dit te kunnen waarderen, vandaar dat ik er helemaal weg van ben....

Ravenous
Het nummer 'Love You to Death', en dan die lyrics, dat kan toch echt niet

Nee dankje, niet mijn ding.

avatar van Spock2011
De enige plaat die ik van de band Kamelot heb gehoord, maar ik vond er niks aan. Ik vind het zonde dat ze de nummers zo snel afkappen, net nadat het interessant begint te worden. Nee, hier kan ik echt niets mee. Het heeft potentie, maar daar wordt helaas niks mee gedaan.

avatar van james_cameron
Niet één van de betere albums van de band, maar een degelijke middenmoter. Voornaamste probleem is het wat meer ingetogen en tegelijkertijd minder pakkende songmateriaal, dat herhaaldelijk wat theatraal aandoet. Zal het wellicht aan de term 'opera' in de titel liggen? Het vakmanschap druipt er wederom vanaf, maar het album kan mij gewoonweg minder bekoren.