Zoé - Aztlán (2018)

Mexico
Label: EMI

1. Venus (4:14)
  2. Azul (3:14)
  3. No Hay Mal Que Dure (4:52)
  4. Al Final (4:34)
  5. Hielo (5:02)
  6. Luci (4:07)
  7. Aztlán (3:39)
  8. Temor y Temblor (5:28)
  9. Renacer (6:14)
  10. Ella Es Magia (4:08)
  11. Oropel (4:21)
  12. Clarividad (5:03)
avatar van dynamo d
Muy bien! Een nieuw album van deze geweldige Mexicaanse band. Hopelijk kan ik de cd nog ergens op internet aanschaffen want heb verder vrijwel alles van Zoé.

edit: moeilijk te verkrijgen maar er was nog 1 cd op amazon.es. Nu afwachten wanneer deze in de brievenbus valt.

avatar van E-Clect-Eddy
Even de eerst 4 nummers beluisterd en ik dacht even naar Café Tacvba te luisteren. Ik dacht dat Zoé iets stevigere Rock / Alternative Rock speelde, zijn ze nu de Indie Rock kant opgegaan?

avatar van E-Clect-Eddy
No Hay Mal Que Dure vrij vertaald "er is geen tegenslag die aanhoudt" aldus de moeder van de zanger (blijkt uit de tekst)

Voorlopig mijn favoriet van dit album.

avatar van E-Clect-Eddy
Renacer is ook een fijne, gaat op mijn afspeellijst van 2018.

Kor
E-Clect-Eddy schreef:

Ik begrijp de vergelijking, maar ik zit net te luisteren, en hoor wel degelijk Zoé. Ik ben nooit zo'n fan van Café Tacuba geweest, al staan op hun laatste album leuke nummers. Zij zijn 21 juli in Nederland voor een concert in de Melkweg. Ik hoop dat Zoé ook ooit een keer komt.
Toen ik dit album Aztlan voor de eerste keer hoorde kreeg ik de indruk dat het wat ongeinspireerd klonk, maar dat moet ik terugnemen. Ik vind dit album nu beter dan de vorige Programatón, met als favoriete nummers, nu, Hielo en de naamgever Aztlán. Aztlan schijnt een soort paradijs geweest te zijn, althans dat is de legene. De oorsprong van het Nahua volk.