Seemless - What Have We Become (2006)

Label: Equal Vision

1. In My Blood (4:53)
  2. Cast No Shadow (4:17)
  3. Numb (4:16)
  4. Eyes of a Child (4:05)
  5. The Deep Below (5:21)
  6. Seven (4:06)
  7. Jaded (4:23)
  8. Maintain (4:13)
  9. Parody (4:44)
  10. ...Things Fall Apart (9:09)
Ozric Spacefolk
Een flink stuk beter dan de eerste plaat.

Dit is veel meer de stonermetal die ik graag hoor, dan wat ze op het debuut probeerden.

De zang pakt me meer. Rauwer en gemener en de gitaarriffs zijn beter.
De drums en bas blijven gewoon erg goed. Heel goed ingespeeld deze plaat.
Jammer, dat dit ook gelijk de laatste plaat is....

avatar van freakey
Da's grappig, deze heb ik vanmiddag na jaren weer eens uit de kast getrokken... prompt staat er een berichtje bij.... ik ben het in geheel met je eens Ozric, dit was een forse stap voorwaarts t.o.v. de debuut cd.

Ozric Spacefolk
Mij werd deze band getipt, nadat ik Brand New Sin aan het uitpluizen was.

Ik vind Brand New Sin echt stukken beter.

Wel een interessant genre, beetje rock, beetje metal, beetje southern, beetje stoner.
Maar wel eerlijk en hard!

avatar van freakey
Brand New Sin ken ik niet, iets met zelfde leden of zo?

Ozric Spacefolk
Nee, Band New Sin heeft niks met deze band te maken.

Brand New Sin is gewoon de zoveelste moderne Southern Metal band, in het kielzog van C.O.C. Black Label Society en Down.
Maar Brand New Sin vind ik strakker gespeeld en minder stoner.

avatar van freakey
OK, iets om the checken voor mij denk je?

Ik moet zeggen dat juist het stoner in deze plaat me wel aanstaat.....

Ozric Spacefolk
Check het op youtube zou ik zeggen, ik heb via Musicmeter de nodige promo-films toegevoegd

avatar van james_cameron
Een stuk beter dan het wat stuurloze en saaie debuut, met ditmaal heel wat energieker en vooral vlotter songmateriaal. De stem van zanger Jesse Leach komt ook nu niet helemaal uit de verf wat mij betreft, hij is gewoonweg beter op zijn plek in bands als Killswitch Engage en Times Of Grace, maar al met al kan het er mee door. Het geluid is wat meer verschoven richting Soundgarden-achtige alternatieve rock, met overwegend positief resultaat.