Nine Inch Nails - Bad Witch (2018)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Shit Mirror (3:06)
  2. Ahead of Ourselves (3:30)
  3. Play the Goddamned Part (4:51)
  4. God Break Down the Door (4:14)
  5. I'm Not from This World (6:41)
  6. Over and Out (7:49)
avatar van jellecomicgek72
Erg veel zin in deze EP, al zou ik liever een compleet nieuw album willen zien.. Ben wel erg benieuwd welke kant Reznor gaat inslaan met deze EP. Blijf hem een van de meest inspirerende en interessantste personen vinden in de muziekindustrie.

avatar van mattman
Is dit nu een EP of een (korte) LP? Volgens Trent zelf het tweede.

Over die eerste single: vet. Weer een koerswijziging, en eentje die ik erg weet te waarderen. Hoor inderdaad wat Bowie hierin (waar Trent en de boys naar uitkijken). Ik vind dat de output sinds Hesitation Marks bijzonder goed moet ik zeggen.

avatar van E-Clect-Eddy
God Break Down the Door doet me denken aan de Drum and Bass dagen van rond de eeuwwisseling.

En de saxofoon klinkt inderdaad veel als wat ik ken van Bowie's laatste albums.

avatar van mattman
jellecomicgek72 schreef:

Volgens Trent is dit geen EP, maar een album. Dus deze staat in de foute lijst op MuMe.

mattman schreef:

Hm... wel wat aan de korte kant dan... Maargoed we zullen zien.

avatar van jellecomicgek72
Vrijdag eindelijk zover. Word een mooi weekend dit.

avatar van deliriumcordia
Toffe album! Shit Mirror als album opener heerlijk stevig heeft wat weg van QOTSA de twee instrumentale nummers Play The Goddamned Part en I'm Not From This World moet me denken aan Ghosts en zijn soundtrack werk Play The Goddamned Part is vrij agressief met zware bass gitaren en veel noise en dreigende drums en net zoals God Break Down The Door komt de saxofoon hier ook in voor! I'm Not From This World is apart het heeft een hele enge en ook benauwd zweertje met hele dreigende geluiden beetje het zelfde als zijn soundtracks (Heeft ook wel wat weg van de Quake soundtrack) Ahead Of Ourselves is heeft vrij snelle drums en is in zijn geheel vrij druk moet me denken aan Gave Up! en tenslotte Over And Out de eerste 2:50 min is instrumentaal! het heeft een heerlijke beat zijn zang style moet me denken aan David Bowie/Peter Murphy Over And Out is ook gelijk het meest rustige nummer van de album tis te vergelijken met The Background World

Ik geef deze plaat zelf een 4,5 ster! en is ook gelijk de beste plaat in de trilogy. De album is al evt al te luisteren via youtube!

avatar van jellecomicgek72
Fantastisch plaatje dit. In het begin hoopte ik dat er een Less Than-achtige track op zou staan maar dit bleek niet het geval en past ook niet echt in dit geheel eigenlijk. Mijn favoriet is het heerlijke agressieve Shit Mirror. Deze gaat het live goed doen.

avatar van E-Clect-Eddy
Shit Mirror klinkt eerder als beïnvloed door Post Punk dan Industrial, met het einde dat wat weg heeft van de ritmes van Tusk van Fleetwood Mac (dat einde lijkt me een overgang naar het volgende nummer).

Ahead of Ourselves dansbaar en neigt naar The Prodigy.

Play the Goddamned Part heeft dan weer Dub invloeden,

God Break Down the Door het nummer met de meeste zang en herinneringen aan Bowie's laatste werk.

I'm Not from This World door de Mantra / Dub / Drone sfeer en ontbreken van zang klinkt dit nog het meest op score.

Over and Out doet me nog het meest denken aan het debuut HLAH, met Dub en Synthpop invloeden.

Ook dit prima album wordt het experimenteel gezocht, net als de laatste 2 EP's, maar het klinkt wel als een geheel door de manier waarop de nummers in elkaar overlopen. Er is veel minder zang en meer sfeer die lijkt over te waaien van de werkzaamheden die Trent deed voor soundtracks / scores. Gevoelsmatig lijkt het beïnvloed (of enigszins vergelijkbaar met) de eerste albums van Public Image Ltd. en het laatste album van Bowie en ook wel wat van The Prodigy.

avatar van james_cameron
Erg matige EP. Dit kun je toch geen album noemen, met slechts zes tracks waarvan de laatste paar onnodig opgerekt zijn om toch maar aan een half uur te komen. Dat terzijde is het songmateriaal hier vrij obscuur en vooral saai. Het klinkt allemaal erg groezelig en afgeraffeld, zonder duidelijke structuur. Hier en daar werkt het zelfs behoorlijk op de zenuwen. Ik ben een groot Nine Inch Nails fan, maar dit werkje is beneden peil.

avatar van Cellulord
Heb Trent de laatste 20 jaar niet meer gevolgd. Buiten "Broken" en "Fixed", beiden top plaatjes, deed het me allemaal niet veel.
Onlangs zag ik deze "Bad Witch" en dacht dat het misschien eens tijd werd om te luisteren waar hij nu zoal me bezig is.
De openingstrack "Shit Mirror" was een echte tegenvaller. Klinkt, verouderd, inspiratieloos en boring.
Maar vanaf track 2 veer ik op. WOW dit is lekkere shit, heerlijke beat. Zo hoor ik het graag. De rest van deze korte LP blijft lekker doorgaan in de experimenteele sfeer.
Misschien moet ik die soundtracks/scores van Trent eens chekken.

avatar van notsub
Ik kwam er tijdens het laatste optreden in Amsterdam pas achter dat deze CD was uit gekomen. Heel erg vind ik dat niet, het is duidelijk geen release geworden, die ik in huis wil halen. Het lijkt me een snel in elkaar gezette CD, waarbij ik geen rode draad kan bespeuren. Het begint bijna punk en verderop zit ik met een saxofoon opgescheept? Zelfs bij NIN ga ik dat niet verteren.

avatar van horizon
Tof kort album.

avatar van andnino
Beduidend geen slechte ep, maar ik luister er niet lekker naar. Te veel noise, te strakke contrasten, wild maar zonder speelsheid. Het heeft wat absurdistisch, maar het is ook weer niet zo clashend met muzikale normen dat het echt interessant wordt.
Add Violence vond ik veel beter.

avatar van Juul1998B
Goed plaatje van NIN dit. Heel experimenteel met veel lagen. Je hoor ook goed de postpunk invloeden hierin terug.
Fav is god break down the door!

avatar van malheur
Beetje all over the place maar track 3, 4 en 5 zijn echt de moeite waard.