Jonathan Bree - Sleepwalking (2018)

Nieuw-Zeeland
Label: Lil' Chief

1. Sleepwalking (3:50)
  2. Boombox Serenade (2:25)

met Crystal Choi

3. You're So Cool (4:52)
  4. Say You Love Me Too (4:14)

met Clara Viñals

5. Characters (3:16)
  6. Roller Disco (2:18)
  7. Valentine (4:11)
  8. Static (3:16)

met Princess Chelsea

9. Plucking Petals (3:22)

met Princess Chelsea

10. Coke (3:57)
  11. Fuck It (4:10)
avatar van Alicia
Doorgaans zit ik niet zo heel vaak in deze hoek van de popmuziek te rommelen, maar het geluid van Jonathan Bree viel onmiddellijk op. Het is ontzettend melodieus, humoristisch, zwoel, eigenzinnig en de muziek zit ook nog eens knap in elkaar.
Ik zie er zelfs beelden bij. Neem nu bijvoorbeeld het nummer Boombox Serenade. Ik zie Jonathan al staan met z'n enorme boombox luidspreker onder aan mijn balkonnetje en dan laat plots je wifi- of bluetooth signaal het afweten. Dit is natuurlijk 'n geweldig moment voor een heerlijke slappe lach. Of dat swingende Your're So Cool, de ultieme nazomerplaat voor een romantisch walsje met of zonder een Jonathan tussen de opkomende herfstasters. Of dat fraaie, aan synthwave grenzende, Fuck It, 'n meebrullertje van de bovenste plank om hem even fijn te laten weten dat je helemaal klaar bent met dat verstoppertje spelen.

In welke stemming je ook verkeert of waar je ook bent, Sleepwalking is zonder meer een erg leuk album voor een onbekommerd momentje - met of zonder kop koffie - maar toch zeker ook voor het prachtige geluid en de fantastische zangpartijen.

Sleepwalking komt zelfs op de afspeellijsten voor het aanstaande griezelfeest in oktober. Ik zet de hoes alvast klaar en goed in het zicht!