Enter Shikari - Take to the Skies (2007)

Electronic / Metal
Label: Ambush Reality

1. Stand Your Ground, This Is Ancient Land (1:07)
  2. Enter Shikari (2:52)
  3. Mothership (4:28)
  4. Anything Can Happen in the Next Half Hour (4:31)
  5. [Interlude] (1:00)
  6. Labyrinth (3:51)
  7. No Sssweat (3:16)
  8. Today Won't Go Down in History (3:34)
  9. [Interlude] (1:28)
  10. Return to Energiser (4:35)
  11. [Interlude] (0:18)
  12. Sorry, You're Not a Winner (3:52)
  13. [Interlude] (0:35)
  14. Johnny Sniper (4:01)
  15. Adieu (5:40)
  16. OK, Time for Plan B (4:55)
  17. [Interlude] (2:44)
Album klinkt best wel aardig.
Ben benieuwd of we hier nog meer van gaan zien en horen in de toekomst

*Laura*
Over deze band heb ik al veel gehoord, maar hun muziek op zich ken ik nog niet echt. Eens uitchecken, benieuwd of ik het goed ga vinden.

avatar van frankvankesteren
1 nummer van gehoord... onder de indruk, ben benieuwd waar ik meer kan vinden, zal wel niet in de normale platenzaken liggen of wel?

sxesven
Zelfs gewoon bij de FRS te krijgen.

avatar van frankvankesteren
dat valt mee..

avatar van coldwarkids
Hier wil ik gewoon nog een album van
Deze jongens kunnen echt goed met muziek om gaan
en combineren dat ook
echt prachtplaat van begin tot het eind
ik geef de volle 5 sterren

avatar van Max Payne
Tof bandje, zag het toevallig op Mtv Brand New

avatar van twin
Ik hoor een fleugje Faith no More, klinkt wel redelijk, alleen jammer van de matte productie

Joy
een bandje dat gewoon vanalles in 1 pot mieterd en daar nummers van breid, hoe simpel kan het zijn

de productie idd wat mat, bij vlagen vet, beetje atari teenage riot gevoel

wel bandje met potentie denk ik

Ik ga dit toch ns checken. Weg dat vooroordeel dat screamo puberaal is. Dit lijkt nog iets te hebben.
Altijd gehouden van een zootje ongeregeld.

had tijdje terug al wel van de band gehoord maar was nooit écht gaan luisteren, eenmaal in verdiept vind ik het zeker een band met potentie zoals al eerder genoemd werd!

De nieuwe single is wel lekker, maar ik moet wel wennen aan dit soort muziek. Ben het namelijk niet echt gewend

Heb het album gedownload, ben benieuwd

avatar van Opschuiven
Ik vind hem erg lekker klinken hoor! De zanger heeft naast de screams ook nog een hele mooie stem. Hij luisterd wel lekker weg hoor deze cd, lekker hard!

avatar van Max Payne
Ik ben een grote fan aan het worden, dit soort muziek kom je niet vaak tegen het is hardrock meets flinke dosis synthesiserz!

Heerlijk opzwepende deuntjes, deze band mag van mij wel naar Lowlands komen ben benieuwd hoe ze live zijn!

Tmf heeft ze ook al ontdekt, zag ze langskomen met Sorry, Your're not a winner.. achja dadelijk pakt de massa het nog op net als Tokio Hotel

Ik vindt het album wel mooi, alleen denk ik dat het niet echt mijn muziek is. (met dat geschreeuw enzo ). Maar ik moet zeggen dat er toch wel een paar uitschieters op staan: Mothership, Ok, Time For Plan B en Sorry, You're Not a Winner.

Dus door die uitschieters heeft het album nog best een paar mooie nummers, maar 3 uitschieters van de 17 nummers is toch wel heel weinig.

avatar van otherfool
In januari op Eurosonic gezien. Fantastisch; allemaal dronken Engelsen op de eerste rijen (waar kwamen die opeens vandaan?) en raggen maar... heb nu nog blauwe plekken. Van de muziek kan ik me niet al te veel meer herinneren, zal deze plaat eens opsnorren.

avatar van otherfool
Ehm ja, op het eerste gehoor zeg ik: 100% niet mijn muziek. Na een tijdje doorluisteren is het geworden: plaat van het jaar!

Wat een heerlijk, intens plaatje. Sorry, You're Not a Winner en OK, Time for Plan B zijn gewoon vreselijk goeie songs, deze plaat brengt me echt een beetje van de kaart en dat is altijd goed.

Voorlopig 4 volle sterren!

zeer zeker een tof album alleen het verveelt vrij snel vind ik

Holt
Heb het album nu 2 keer geluisterd en ik vind het zeer lekkere, en (voor mij in ieder geval) nieuwe muziek. 3.5* maar dit wordt misschien nog wel hoger na meerdere luisterbeurten. Iemand enig idee hoe je dit soort muziek in 1 woord kunt omschrijven?

Holt schreef:

Ik denk iets van trancescreamocore

wat vind je van electronicore?;)

de term 'Nintendocore' wordt ook wel eens gebruikt. ^^

En het mag misschien wel kitsch zijn, het is dan toch wel straffe kitsch en de nummers blijven zo in m'n achterhoofd hangen dat ik niet anders kan of het goed vinden. Veel emotie tussen het geschreeuw door. De zwarte romantiek van 'Adieu' pakt me helemaal en nummers als 'Mothership', 'Return To Energiser' en 'Sorry, you're not a winner' vind 'k echt wel sterk.

En ohja, live echt de moeite. Heb ze gezien op Werchter en ik was direct wakker. Wat een energie! ^^

avatar van TerryA
geweldig debut album en een fantastisch live band - een van de betere nieuwe bands voor 2007

avatar van Ploppesteksel
Aardig geprobeerd maar de combinatie van zo die synthesizer met dan dat metalgedoe gaat in mijn hoofd niet zo goed samen.

avatar van Pinsnider
Dat synthi-metal vind ik nog niet eens het ergste! Ik denk dat ik het een bijzonder leuke plaat had gevonden als ze niet de hele tijd zo liepen te schreeuwen... De momenten dat er wat meer "zang" bij komt kijken vind ik de hoogtepunten van het album.

avatar van mvdw89
Heb voor het eerst kennis gemaakt met Enter Shikari op Rockwerchter en wat ik zag beviel me meer als ik hoorde.

4 jonge engelse gasten die helemaal uit hun dak gingen op een mix van synthesizer en uber harde rock muziek. En dat was rond half 1 en ze gaven aan net wakker te zijn!

Na van die show genoten te hebben en ik na 4 dagen Rockwerchter thuis kwam, maar eens wat muziek gedownload en ja hoor, nu heb de cd thuisliggen (+ mooi dvdtje met live optreden).

Heel heel heel aparte muziek, maar als je even door die snoeiharde laag heen kunt prikken en de muziek als geheel bekijkt en niet alleen denk: "He bah, dat geschreeuw... daar houd ik niet van. Dan vind je super opgebouwde nummers die zowel vernieuwend als energiek zijn, net als de gasten zelf...

Ga 8 oktober naar ze toe in Tivoli en ik kijk er nu al naar uit.

Beste nummer: Sorry, You`re Not a Winner
Slechte nummer: Today Won`t Go Down in History

Dit is zeker een heel goed album vind ik, ik zelf had 't nummer 'Anything Can Happen In The Next Half Hour' als eerste gehoord en ik moest verschikkelijk aan de(soort) muziek wennen.
Maar toch wilde ik het liedje vaker luisteren en hoe vaker ik 'm luisterde hoe beter ik 't ging vinden.
Toen had ik toch maar 't album binnen gehaald, en ik vond 't geweldig!
Er zit in de nummers heel veel afwisseling, van rustig gezang en gitaar/electronische-werk naar het harde, ruige gegrund en gitaarwerk.
Erg apart, maar heel leuk en voor mij wil 't maar niet gaan vervelen..
Beste nummer, Sorry You're Not A Winner.

4****

RobixXx
Heb ze gezien op pukkelpop 07, vond ik originele muziek en werd uitstekend goed gespeeld ook. Het is een zeer 'sympathieke' band, ze genieten duidelijk in de muziek die ze maken. Als fan van de meer death metal, hardcore genres vond ik de cleane stemmen er wel teveel aan, nuja smaken verschillen.
Een gelijkaardige band in het genre is Blood Stained Child. die ook gebruik maakt van metalcore gemixt met trance & electronica, vooral in hun laatste cd, Mozaiq. Vind ik wel ietsje beter dan E. Shikari

door de alle interludes word alle 'snelheid' eruitgehaald
live zal t denk wel veel beter zijn
+ heb de oude versies van een paar nummers (sorry, you're not a winner, johnny sniper etc) en in de versies hierop klinken ze over the top jammer