The Rolling Stones - Stripped (1995)

Label: Virgin

1. Street Fighting Man (3:41)
  2. Like a Rolling Stone (5:39)
  3. Not Fade Away (3:10)
  4. Shine a Light (4:35)
  5. The Spider and the Fly (3:24)
  6. I'm Free (3:16)
  7. Wild Horses (5:09)
  8. Let It Bleed (4:17)
  9. Dead Flowers (4:11)
  10. Slipping Away (4:55)
  11. Angie (3:29)
  12. Love in Vain (5:31)
  13. Sweet Virginia (4:15)
  14. Little Baby (4:00)
avatar van gaucho
Een vriend van mij verbaasde zich afgelopen weekend over het feit dat ik een exemplaar van deze CD heb waaraan drie video's zijn toegevoegd: Shattered, Tumbling dice en Like a rolling stone. Hij heeft deze CD ook, maar dan zonder die toevoeging. Ik heb de CD kort na de officiele releasedatum gekocht, dus het zal wel een eerste oplage zijn. Discogs vermeldt ook beide releases met 1995 als jaar van release.

Hebben meer mensen deze CD met drie aanvullende video's? Het staat vermeld op een stickertje op het CD-doosje, en achterop staat links bovenin een video-logo. Verder zie je 't nergens aan. Ben benieuwd hoe bijzonder (of juist niet) die eerste uitgave is.

avatar van Ebby
Ja heb de cd ook. Destijds in Utrecht gekocht voor een weggeef prijs bij een winkel die aan parallel import deed.

avatar van lennon
Fijn! Eindelijk de vinyl versie kunnen scoren. Kost wat, maar dan heb je ook iets!

avatar van Twinpeaks
Ik was nooit zo'n Stones liefhebber . Ik heb er ook geen verklaring voor waarom dat zo was . Waarschijnlijk een interesse verhaal en van huis uit heb ik altijd meer van The Beatles meegekregen . Die zijn overigens ook niet zaligmakend bij mij . Nu ik door omstandigheden wat meer tijd om handen heb is dit de ideale gelegenheid om mij eens te gaan verdiepen in het werk van Mick en Keith en consorten . Misschien niet de beste om echt mee te beginnen , maar ik ben toch wel meer dan aangenaam verrast. Wat een fijne plaat is dit en wat ongedwongen word er gemusiceerd .Jagger is meer dan goed bij stem en de band speelt strak en gedreven. Let wel : het is mijn eersteling van The Stones ,dus mijn superlatieven zullen misschien buiten proportie lijken voor de meer doorgewinterde Stones fans , maar he ik ben een beginneling . Ik zet in op 4 sterren en ga langzamerhand het oeuvre eens onder de loep nemen.

avatar van EttaJamesBrown
Vandaag dit album tweemaal gehoord (te lui om het te wisselen) en heb bedacht dat ik dit een fijne is. Een volle punt erbij. Wat mis ik de concerten in zweterige zaaltjes. Word er week en melancholisch van.
Waar is de fles?

avatar van ricardo
Deze heb ik op cd besteld in geremasterde versie, ben benieuwd! Live ben ik op zich niet zo heel erg weg van The Stones, vind ze te rommelig en te chaotisch klinken, daarom luister ik liever naar hun studio albums. Live heb ik Get Yer Ya Yas Out, en die live dubbelaar uit 2004, maar deze schijnt volledig unplugged te zijn, misschien dat dat beter bevalt dan met de stekkers erin

avatar van IntoMusic
ricardo als deze bevalt, probeer dan ook Totally Stripped (2020) . Vind ik persoonlijk beter dan deze

avatar van ricardo
Dat is volgens mij het gehele concert uit 1995 in Paradiso toch? Deze bevat nummers van 3 verschillende concerten volgens mij. En de naam Stripped, en al helemaal Totaly Stripped klopt eigenlijk niet, want net Gimmi Shelter op joeptjoep beluisterd, maar daar zaten de stekkers er 'gewoon' in!

avatar van IntoMusic
Hahaha ja die ouwe snoeperds nemen het niet zo nauw. Deze is inderdaad een samengesteld concert. Maar vind de uitvoeringen van Amsterdam net ff lekkerder. Kwestie van smaak natuurlijk. Vond en vind dit nog steeds wel een verfrissing ipv het versterkte geweld waar de uitvoeringen vaak wel over elkaar heen te leggen zijn.