Death Cab for Cutie - Thank You for Today (2018)

Label: Atlantic

1. I Dreamt We Spoke Again (3:04)
  2. Summer Years (4:28)
  3. Gold Rush (4:00)
  4. Your Hurricane (3:18)
  5. When We Drive (3:49)
  6. Autumn Love (4:18)
  7. Northern Lights (3:56)
  8. You Moved Away (3:49)
  9. Near / Far (3:41)
  10. 60 & Punk (4:05)
avatar van jerome988
De intro van Autumn Love lijkt rechtstreeks uit U2's Invisible te komen. Verder erg genietbare muziek!

avatar van Mausie
Mausie (crew)
Album staat nog steeds op replay hier. Alleen de openingstrack vind ik wat minder bij nader inzien, maar dat is een kleine smet op dit album (want een slecht nummer vind ik het ook niet). Het is dan wel geen album met een randje of een donkere ondertoon, wat sommige fans van het eerste uur missen. Het is idd erg happy en easy-going, maar het is zo ongelofelijk goed uitgevoerd. Ik krijg de nummers simpelweg niet uit mijn hoofd. En alleen maar donkere albums, daar wordt een mens ook niet vrolijk van. Nee, ik ga blij de herfst in met deze plaat

avatar van coldwarkids
E-Clect-Eddy schreef:
De eerste drie minuten van Summer Years doet me denken aan de Pet Shop Boys, ook hoe de zanger hier zingt. Hetzelfde geldt voor When We Drive... licht dromerige zang.

Misschien wat vreemd maar ik vind zijn zang in Summer Years heel erg op die van I Am Kloot lijken. Precies die 'britse' accent en manier van zingen.

avatar van E-Clect-Eddy
I Am Kloot, die act ken ik alleen van naam. Neil Tennant van PSB ken ik wel en er zijn meer nummers waar ik het gevoel bij krijg hem te horen.

Eerst luisterbeurt zit erop en het het valt goed, veel rustiger dan verwacht. Ik dacht dat deze act meer energieke muziek maakte maar kan zijn dan ik ze verwissel met een andere act.

avatar van vigil
Het is wel heel erg DCfC goes Pet Shop Boys en dan met name Tennant

avatar van Woutout
De singles vooraf beloofde weinig en dus uitte ik ook hier mijn twijfels over de nieuwe plaat. Soms lijkt het een zegen om met extreem lage verwachtingen en een bepaald vooroordeel te gaan luisteren naar een plaat. Wat valt deze plaat mij mee zeg! Eigenlijk vind ik dit hun beste sinds Narrow Stairs. Zeker meer poppy en minder spannend, maar genoeg mooie melodieën en pakkende zanglijnen. En hoe afgezaagd misschien, als Ben een zin als "i won't be the debris in your hurricane" zingt dan word ik daar op heel aparte manier best gelukkig van.

vigil schreef:
Het is wel heel erg DCfC goes Pet Shop Boys en dan met name Tennant

Ja idd. Pet Shop Boys. Dat had je nou niet moeten zeggen

kennie
Inmiddels over de Pet Shop schrik heen Het blijft toch een lekker album hoor. Niet opzienbarend maar de 3,5 zeker waard.

avatar van blur8
Schaamteloos kopieëren begint langzaam aan een Amerikaanse deugd te worden. Maar als het Stijlvol is en overtuigend een prettig geluid opleverd, wat is er dan op tegen. Nauw ja dat het niet erg origineel is.
En hoewel dat altijd het luisterplezier verhoogd blijft er in dit geval voldoende over een overtuigende 7.

kennie
Halfje omhoog. Mede door You Moved Away en 60 & Punk. Prachtig.

avatar van Zwaagje
kennie schreef:

Ik heb het album net ontdekt, maar herken me hierin. Eerste indruk is dat ik het wel erg gewoontjes vind, maar wel prettig in het gehoor. Weet niet of het beklijft.

avatar van Zwaagje
Groeibriljantje voor mij. Van 3.5 naar 4.0....