menu

Ange - Emile Jacotey (1975)

mijn stem
3,67 (12)
12 stemmen

Frankrijk
Rock
Label: Philips

  1. Bele, Bele Petite Chevre (3:50)
  2. Sur La Trace des Fees (4:48)
  3. Le Nain de Stanislas (5:45)
  4. Jour Apres Jour (3:09)
  5. Ode a Emile (3:03)
  6. Ego et Deus (4:07)
  7. J'irai Dormir Plus Loin Que Ton Sommeil (4:11)
  8. Aurelia (2:54)
  9. Les Noces (6:29)
  10. Le Marchand des Planetes (4:17)
totale tijdsduur: 42:33
zoeken in:
avatar van Savant
4,0
Vreemde franse progrock, maar dan ook wel weer folk georienteerd. Heel erg begin seventies. Een soort van conceptplaat waarop een oude man, Emile Jacotey, over zijn leven vertelt. Je hoort zijn stem soms bij de overgang naar een ander nummer. De nummers zelf zijn goed gespeeld en gezongen, en hebben hier en daar iets melancholisch. Absoluut sfeervol.

avatar van thyson
4,0
Zeker te ontdekken voor liefhebbers van nogal bombastische prog! Het piano-riddletje aan het einde van Les Noces is werkelijk fantastisch...

4,0
Ange, ze treden nog steeds op. De cd is pas geleden zogenaamd opnieuw opgenomen, een nieuwe versie. Waarschijnlijk de meest folky cd van deze groep. De groep was in de jaren 70 razend populair bij Franse jongeren. Net zo populair als de Engelse prog groepen uit die tijd. Jammer dat door de taal deze groep enkel in Franstalige landen bekend en populair is. Voor veel Nederlanders nog iets om te ontdekken, als je van wat onbekende prog houdt.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:57 uur

geplaatst: vandaag om 10:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.