Hellyeah - Hellyeah (2007)

Metal / Rock
Label: Epic

1. Hellyeah (3:30)
  2. You Wouldn't Know (4:18)
  3. Matter of Time (3:46)
  4. Waging War (3:06)
  5. Alcohaulin' Ass (3:54)
  6. GodDamn (3:21)
  7. In the Mood (0:59)
  8. Star (3:42)
  9. Rotten to the Core (3:53)
  10. Thank You (4:32)
  11. Nausea (5:00)
  12. One Thing (3:51)
  13. Alcohaulin' Ass [Acoustic Version] * (3:27)
bro
samenstelling van leden van allemaal prachtige bands. dit beloofd veel. heb em al gedownload maar het zou me verbazen dat ik deze niet koop als ik hem int echt tegen kom.

effe luistere...

bro
Healyeah opend schi-ter-end met …nu ja…Hellyeah!
Ik was al zeer benieuwd hoe de mix van de 3 bands zou gaan klinken en op het eerste vlak denk ik vooral aan mudvayne maar dit komt uiteraard doordat Chad Gray zingt uiteraard.
Chad Gray blijft voor mij een van de beste zangers (samen met Dez fafara )
Hellyeah klinkt lekker ruw, zwaar en vooral lekker hard!!!

You Wouldn’t Know lijkt eerst een ‘rustiger’ nummer te worden à la ‘Fal into sleep’ van mudvayne maar blijkt toch geen waar te zijn. De sound van dit liedje klinkt net zoals bij de opener. Logisch zou je denken maar ik twijfelde dat ze mss verschillende stijlen door elkaar zouden sleuren. Blijkt dus dat ze dit niet doen en dat is-voor zover ik zie, of beter..hoor- een pluspunt. Btw. dees liedje word gesierd met een solo. Hoogstwaarschijnlijk is het ook niet de laatste.

Matter of time begint al heel wat heviger en naar mijn zeggen ook beter dan you wouldn’t know. Dit is hier te danken aan het prachtig gedrum van niemand minder dan Vinnie Paul Abbott. Goej song!!

Alcohaulin' Ass is dan eerder wat rustig als je me begrijpt er word wat meer aandacht voor melodie. Dees liedje is nog radiovriendelijk alhoewel ik sterk twijfel dat die ooit zal afgespeeld worden

Goddamn is zoals te verwachten een liedje waarin wa afgevloekt word maar toch niet abnormaal veel. Een goed, stevig nummer.

In the mood is een soort van opvullingske zo lijkt me. Stelt niet veel meer voor dan 1 minuutje een rustig gitaarsolootje. Beter dan de beste opvullertjes maar zeker geen hoogstandje. Toch moet ik zeggen dat het liedje Star direct inspeelt op dat stukje. Star heeft een rustig tempo maar het liedje zelf is niet bepaald zeer rustig, zowat tussenin.
Rotten to core is dan weer wat harder.

In Thank you gaan we eens anders eens anders doen dan anders zullen ze gedacht hebben want ipv een dikke fuck naar alles en iedereen is het nu.. eh ja, thank you

Nausea is een goej song maar duurt naar mijn zeggen toch iets te lang om te blijven boeien.
Ik ben de song eiglk al beu na 2 minuten

Als afsluiter van dees cd hebebn ze blijkbaar voor one thing gekozen. Dat is daarintegen weer wel een van de betere songs. Mooi solootje in verwerkt

hellyeah, matter of time en waging war zijn toruwens de 3 beste songs

Riverdale
bro schreef:
Healyeah opend schi-ter-end met … Coclusie: goede cd maar klinkt niet echt speciaal en vernieuwend. Mocht deze band niet bestaan uit allerlij artiesten van bands die al een pack bereikt hebben zou deze cd maar opgaan in het aanbod. 4.5* maar ik vrees dat dat niet zal blijven

Je omschrijving van deze cd is slecht te volgen en dat komt niet alleen door de sms-taal en spelfouten. Een aantal van je zinnen zijn nietszeggend, bijvoorbeeld: 'Zo gaat het eigenlijk allemaal nog een tijdje door in het liedje Waging war. Niet dat het hetzelfde klinkt maar het is wel van dezelfde formule' Je conclusie is vaag en bovendien geef je voor een 'niet echt speciale cd' met 4,5 ster wel een erg hoge waardering. Jammer, want nu weet ik nog niets over de cd...

avatar van bennerd
Riverdale schreef:

Dus toch maar even het album kopen/downloaden en zelf een recensie zetten?

Riverdale schreef:

als je een kleine moeite doet kon je gezien hebben dat ik deze cd al een lange tijd op 3.5* heb staan. ik vind het trouwnes niet ongebruikelijk dat een cd je in het begin erg aanspreekt, al hoor je zelf ook wel dat hij objectief 'niet echt veel voorsteld'. ik wist op voorhand al dat ik deze nooit op 4.5* zou laten staan maar toen vond ik hem wel 4.5* waard dus beoordeelde ik die ook met 4.5*

avatar van james_cameron
Qua sound ligt dit dichter bij Mudvayne dan Pantera, maar jammergenoeg is de band niet zo goed als Mudvayne. Of als Pantera. De songs zijn best oké en beuken lekker door, maar inhoudelijk is het allemaal wat aan de simpele kant. De teksten zijn ook niet bepaald subtiel en/ of origineel. Acceptabel, al met al, maar hopelijk biedt de band op volgende albums meer kwaliteit. Belabberde hoes, overigens.