CYNE - Collection (1999-2003) (2003)

Label: Botanica Del Jibaro

1. Invade (An Introduction) (1:16)
  2. African Elephants (3:10)
  3. Steady (2:45)
  4. Tragic (2:56)
  5. A Moment with Enoch (0:45)
  6. 400 Years (3:37)
  7. 400 Years [Seth P. Brundel Remix] (4:20)
  8. E-motion (3:08)
  9. Paradise (3:42)
  10. A Moment with Speck (0:52)
  11. Octagon (4:12)
  12. Midas (3:45)
  13. Midas [Plex Remix] (4:23)
  14. Out of Time (2:58)
  15. Outro (1:55)
avatar van J.M.
Jammer dat er bij dit album zo weinig stemmen zijn, want dit is toch wel een heel goed album. Ik vind de beats erg rlx en de stem van die kerel is ook fijn om naar te luisteren. Die remixes vind ik ook wel goed maar misschien hadden ze die niet meteen na het origineel moeten laten komen, gewoon alle 2 aan het eind.
Maar deze krijg een dikke 4*

avatar van FunkyMonk
Idd erg vette plaat dit.

raffael77
ik kan niets van cyne krijgen want wil ze grag orgineel maar nergens te koop

avatar van J.M.
Geniaal album dit. Ik verhoog naar 4,5*. Er zit gewoon geen één slecht nummer tussen alles klinkt super. Moeilijk ook om mijn favorieten hier te kiezen vind alles heel erg goed. Misschien nog een plaatsje in mijn top 10.

avatar van J.M.
4,5 toch net iets te hoog.

avatar van Kossy
Heerlijk album dit ! Uitschieters steady, octagon en tracig alledrie heerlijke beat en goeie verses

avatar van Seedorf

avatar van Seedorf
Erg lekkere plaat dit. Het luistert allemaal erg lekker weg. Cise Star en Akin passen perfect op de zeer relaxte producties van Speck en Enoch.
Als je Time Being en/of Evolution Fight goed vindt dan is dit album zeker voor je weggelegd. Hoogtepunten zijn Steady en 400 Years.

Seedorf schreef:
400 Years.
1 van de beste nummers die ik laatste tijd heb gehoord.

Seedorf schreef:

Inderdaad

avatar van nega
400 Years idd. hoe lekker kan een track zijn

-d-
weet iemand waar ik deze cd kan vinden?

|Joël|
Ik had deze originele 400 Years graag teruggehoord op Time Being. Ik vind de bollywood-achtige sample in dit nummer namelijk geniaal.

P-DawG
Inderdaad, ik snap echt niet waarom ze hebben besloten niet deze versie op Time Being te zetten...

Deze productie past veel beter bij de inhoud van 400 Years, die andere versie heeft namelijk alleen een andere productie. Die productie vind ik veel te luchtig als je het vergelijkt met de inhoud van het nummer. Zo komt het bij mij, op die versie, allemaal wat minder indrukwekkend over ook al zijn de lyrics van Cise Starr en Akin precies hetzelfde op beide versies.

Social_Mask
Hhmm.. ik vind die op Time Being wel beter eigenlijk. Maar ik kende die dan ook veel eerder dan de orginele, dat speelt natuurlijk ook een rol.

-d-
Wel weinig stemmen voor zo'n goede cd...

Die Plex remix van Midas
Beter dan het origineel imo.

avatar van -marco-
Verwacht deze binnenkort, samen met time being aan te vullen in mijn collectie. Erg blij mee en gezien de reacties hier, moeten het 2 sterke albums zijn.

Ben benieuwd

Ben benieuwd

waar heb je deze kunnen krijgen dan???

-d- schreef:

waar heb je deze kunnen krijgen dan???

Ebay

Ebay

ja, ebay mooie site, maar een zeldzame cd zoals deze kost ongeveer 50 euro daar

avatar van -marco-
waar heb je deze kunnen krijgen dan??? [/quote]

Ebay [/quote]

ja, ebay mooie site, maar een zeldzame cd zoals deze kost ongeveer 50 euro daar [/quote]

Klopt, maar heb het graag over, voor de wat betere en moeilijk te verkrijgen albums als deze. Je hebt een ( uit de hand gelopen ) hobby, of niet toch!

-marco- schreef:

uit de hand gelopen hobby

avatar van -marco-
Heb hem binnen samen met Time being. Dit toch wel de creme a la creme van Cyne.

In een woord GEWELDIG!!

avatar van MAS
MAS
Dat zijn nou mooie aankopen! Welke versie van Time Being heb je?

MAS schreef:
Dat zijn nou mooie aankopen! Welke versie van Time Being heb je?

JP versie! Mooie aankopen idd, erg blij mee!

avatar van owiej
Where the fuck is first person?

avatar van MAS
MAS
Dit is geen greatest hits compilatie.

avatar van thgryda
Mja dit is volgens mij toch een overzichtsalbum met de beste nummers die ze hebben gemaakt voor time being, hun officiele debuut. Of vergis ik mij ?

Hoe dan ook, opnieuw een erg leuk album: 11 nummers, een intro, outro en twee intermezzo's van de producer. Van die 11 nummers zijn er in mijn ogen 5 absolute hoogtepunten. Steady is voor mij sowieso al het beste nummer dat cyne ooit gemaakt heeft en ook out of time is een van de beste nummers van time being, hun beste reguliere plaat. De versie van 400 years die hier op staat is vele malen beter dan deze op time being, de beat op die op dit album gebruikt wordt is veel voller en past veel beter bij de tekst van het nummer. De andere twee uitschieters zijn voor mij midas en paradise, twee typische cyne nummers, topmcs die perfect op de rustige producties passen.

Maar vooral het constante niveau van het album maakt dat dit eigenlijk een topalbum is, de intro is erg leuk en de outro past perfect bij het laatste nummer out of time, waardoor het album mooi uitdooft. Voorts staan er met tragic, e-motion en octagon nog drie steengoede nummers op het album en voegen ook de remix van midas en de twee interludes iets toe aan het geheel. De productie van african elephants vind ik zelf wat minder, maar de tekst en flow van beide heren maken dit weer goed. Alleen de 400 years remix had weggelaten kunnen worde, de beat is niet noodzakelijk slechter als die op time being maar valt zo in het niets bij de originele beat dat de remix niks toevoegt. Conclusie: weer een vet album van cyne en weer een superhoge 4.5

avatar van kobe bryant fan
thgryda schreef:
Steady is voor mij sowieso al het beste nummer dat cyne ooit gemaakt heeft

Ooit al het nummer First Person gehoord?Vindt ik toch net wat beter zo'n relaxte beat met raps die over de beat vloeien ik kan dat nummer niet in woorden beschrijven dus doe ik het in smileys: