Black Dresses - Wasteisolation (2018)

Canada
Pop / Electronic
Label: blacksquares

1. Doorway (1:38)
  2. Go Inside (2:14)
  3. Eternal Nausea (2:32)
  4. In My Mouth (3:03)
  5. Tell Me How U Feel (2:12)
  6. Thoughts and Prayers (4:27)
  7. IM Earth (2:43)
  8. Wiggle (3:57)
  9. Dreaming (3:47)
  10. Legacy (3:26)
  11. Runner (4:24)
  12. Wound (2:55)
  13. Slither (5:23)
avatar van Ataloona
Even een gewaagde uitspraak doen; ik ben geneigd te zeggen dat dit plaatje beter is dan de nieuwe - en enigszins (in thema en geluid) verwante - SOPHIE plaat! Heerlijk plaatje met explosieve electro noisepop en verveelde teenage (Valley Girl) zangstemmen die het ongemerkt over de meest serieuze thema's hebben (denk in de hoek van transgender-issues, identiteitscrises, depressiviteit) tussen zogenaamde teenage partygirl onzin door. Maar de muzikaliteit is alhier vooral de smaakmaker. Tussen al het gruis zitten geweldige melodieën, kneiterharde beats en onverwachte zanglijntjes van dit duo. Een plaat van tegenstellingen dus: zwaarlijvige thema's vs. lichtvoetige thema's, noisepop vs. commercieel rete-aantrekkelijke pop. Ik kan er bijzonder van genieten. Een van de platen van het jaar als je het mij vraagt.

Overigens is de ene helft van dit duo Girls Rituals, een aardig bekende internetpersoonlijkheid en muzikante. Ik was vorig jaar al redelijk onder de indruk van haar talent (klik!). Fijn om te weten dat er direct stijgende lijn in zit!