Pere Ubu - Worlds in Collision (1991)

Label: Fontana

1. Oh Catherine (2:54)
  2. I Hear They Smoke the BBQ (4:08)
  3. Turpentine! (2:40)
  4. Goodnite Irene (4:10)
  5. Mirror Man (3:32)
  6. Cry Cry Cry (2:45)
  7. Worlds in Collision (3:43)
  8. Life of Riley (2:34)
  9. Over the Moon (3:08)
  10. Don't Look Back (4:05)
  11. Playback (3:30)
  12. Nobody Knows (2:37)
  13. Winter in the Firelands (3:09)
  14. Around the Fire * (3:13)
  15. Down by River * (2:40)
  16. Like a Rolling Stone * (3:00)
  17. Invisible Man * (2:49)
avatar van sinterklaas
Weer een prachtig Pere Ubu plaatje. Vooral de nummer Turpentine was erg leuk en vrolijk.

avatar van wibro
Prima album van Pere Ubu dat toch wel radikaal anders klinkt dan hun zeer experimentele debuut "The Modern Dance" dat ik ook vanavond beluisterd heb. Ik geef toch de voorkeur aan dit zeer toegankelijke album hoewel ik hun debuut toch nog wel een paar keer wil herbeluisteren maar dat ik het net zo goed zal vinden als dit album betwijfel ik ten zeerste.
Mooiste nummer van dit aanstekelijke album vind ik het gelijknamige "Worlds in Collision".

avatar van BoyOnHeavenHill
Twee berichten pas? Bizar. Of toch niet?

De vriend die mij met de gekte van de eerste Ubu-albums (1978-9) had laten kennismaken, haakte in ieder geval af toen ik hem later déze plaat liet horen. Misschien begrijpelijk, maar toch ook wel jammer, want dit is dan wel eerder poppy dan confronterend, maar binnen die grenzen is dit dan ook meteen een èrg sterke plaat met een hoop perfecte popsongs, en er is toch ook vaak genoeg een weird randje te horen om dit toch iets bijzonders te laten zijn.

De eerste vier nummers vind ik het sterkst, met het beklemmende Goodnite Irene als absolute hoogtepunt, maar sowieso is dit in kwalitatief opzicht een opmerkelijk consistente plaat.