Alejandro Escovedo - The Crossing (2018)

Roots / Rock
Label: Yep Roc

1. Andare (0:53)
  2. Footsteps in the Shadows (4:49)
  3. Texas Is My Mother (3:01)
  4. Teenage Luggage (3:25)
  5. Something Blue (4:11)
  6. Outlaw for You (3:26)
  7. Amor Puro (2:38)
  8. Waiting for Me (3:17)
  9. How Many Times (4:29)
  10. Cherry Blossom Rain (3:36)
  11. Sonica USA (2:20)
  12. Rio Navidad (3:45)
  13. Silver City (5:57)
  14. Fury and Fire (2:13)
  15. Flying (3:08)
  16. MC Overload (3:04)
  17. The Crossing (5:20)
avatar van E-Clect-Eddy
Alt. Country / Folk / Country - aldus Bandcamp, sfeervol en wat donker en ik hoor vaak een saxofoon op de paar beluisterde nummers. Het titelnummer is prachtig met Mariachi-achtige vioolpartijen.

Op Bandcamp staat dat Alejandro Escovedo bijgestaan wordt door de Italiaanse (!?) band Don Antonio die onder leiding staat van Antonio Gramentieri van de band Sacri Cuori

Kende deze act niet voor vandaag maar dit is het soort Country dat me wel bevalt... soms schurend tegen Southern Rock aan. Af een toe een piepende elektrische gitaar... en zijn stem doet wat denken aan die van Tom Petty.

Die achternaam deed een belletje rinkelen en via Discogs weet ik dat hij de oom is van Sheila E. en samen met broers Pete en Juan en nichtje spelen in The E Family.

avatar van E-Clect-Eddy
Ook Teenage Luggage is een lekker nummer, beetje rebels, klinkt ook of de fiedel niet helemaal goed gestemd staat maar dat werkt toch goed in dit nummer.

En ook Outlaw for You hoort tot de fijne nummers.

Is een beetje vreemd om de saxofoon te horen in Roots / Country nummers maar maakt het ook meteen onderscheidend van andere acts.

avatar van Holden
Escovedo kwam ooit op mijn radar dankzij een sampler van Uncut, ten tijde van The Boxing Mirror. En dit is ook weer een lekker plaatje. Stem doet ook denken aan Warren Zevon. Dat ie de oom van Sheila E. was, wist ik niet. Leuke trivia, E-Clect-Eddy. Bij de CD zitten trouwens allerschattigste postcards. Ik heb grote spijt dat ik afgelopen week het meisje met kinderpostzegels heb afgewimpeld.