menu

Gandalf - Visions (1981)

mijn stem
3,91 (17)
17 stemmen

Oostenrijk
Wereld
Label: WEA

  1. Magician's Theme (1:28)
  2. Dance of the Fairy-Children (5:07)
  3. The Keeper of the Old Forest (7:33)
  4. Theme (0:45)
  5. Strange Mountain Scenes (4:00)
  6. Theme (0:32)
  7. The Magician's Theme (1:41)
  8. The Sleeping Princess (3:13)
  9. Theme (0:26)
  10. Mysterious Creatures Gathering at the Gates of Darkness (Incl.: The Battle) (6:12)
  11. Theme (0:29)
  12. After the Evil Was Defeated (3:55)
  13. Theme (0:49)
  14. The Ships of the Immortal (5:58)
totale tijdsduur: 42:08
zoeken in:
Onbekend met de muziek van Gandalf? Dan is er maar één album waar je mee kunt en moet beginnen en dat is deze, Visions. Ik heb deze cd al meer als 10 jaar in mijn bezit en luister hem nog regelmatig, hij staat ook al op m'n I-pod. Heerlijk sfeervolle muziek om bij weg te dromen, zonder echter dat de muziek verzandt in het vreselijke New Age gereutel dat soms ook voor muziek door wil gaan. Een perfekte balans tussen synthesizers aan de ene kant en sitars, tabla's en elektrische gitaren aan de andere. In een woord, heerlijk.

avatar van Gerards Dream
5,0
Dit was het eerste Gandalf-album wat ik kocht. Op de binnenhoes stond het verhaal waar dit album over ging. Omdat destijds mijn Engels niet zo goed was heb ik die samen met mijn moeder vertaald. Zo wist ik tenminste wat Gandalf met dit album bedoelde.

De muziek op dit album is erg goed te noemen, voor wie eens niet de zoveelste Tangerine Dream op wil zetten. Het is daarnaast prima muziek om bij dat bekende boek van Tolkien als soundtrack te gebruiken. Het volgt namelijk samen met zijn voorganger Journey To An Imaginary Land prima dat bewuste verhaal.

Dit is mooi gedaan middels een thema dat steeds terug komt, waardoor het lijkt of een tovenaar in zijn bol kijkt. Waaruit dan de volgende track langzaam maar zeker begint. Naast dat terugkerende thema zijn de tussenligende tracks meesterlijk te noemen. Hiermee is dit een album geworden om nog even voor het slapen te draaien om zo even de stress te voelen wegvloeien. Een meesterwerk dus van deze sympatieke Oostenrijker.

avatar van CorvisChristi
4,5
CorvisChristi (crew)
Gewoonweg een zéér goed album en een waardige en uitstekende opvolger van Gandalf's debuut Journey To An Imaginary Land. Deze is imo zelfs beter. Ik heb dit album op CD, maar spijtig genoeg bevat het album weinig info, behalve de tracklisting uiteraard. Geen verhaal dus bij de muziek voor mij, maar automatisch valt er wel een sprookje bij te verzinnen, als je alleen maar naar de titels van de nummers kijkt. De muziek is een aangename mix van mooie, kabbelende melodieën, waarbij de warme synthesizerklanken hand in hand gaan met de veelal op allerlei soorten gitaren gespeelde harmonieën. Soms mysterieus, dan weer vrolijk, maar ook wel eens wat duister klinkend, neemt onze gids Gandalf ons mee op een reis door een zeer tot de verbeelding sprekend fantasy-oord, waarbij we kennis maken met tovenaars, beeldschone prinsessen, gruwelijke monsters en nog veel meer. En aan het eind van deze muzikale reis kan ik alleen nog maar concluderen: ze leefden nog lang en gelukkig.
Eind goed, al goed dus voor wat betreft dit geweldige Gandalf-album!

avatar van Gerards Dream
5,0
Even een bezoekje gebracht aan de zolder en de oude lp gevonden. Op de binnenhoes is dit te lezen waarover dit album gaat. Bij deze dus wat daar te lezen valt.

A long time ago and far away, in een imaginary land, there once lived an old wise man, a magician. He was in possesion of a very mysterious globe. Every time, when he held it in his hands, a strange kind of light was emitted by this globe, and than different visions appeared. Visons from near or far, future or past.

What you wil find on this record are acoustic performances of a few of the magician's visions, connected by a musical guiding theme (*), which represents the magician looking into his magic globe.

An now it is your turn to imagine all those visions in your mind by listening to the sounds on this album. The magican's name is Gandalf, maybe he still lives, and sometimes he is watching you....

avatar van Broem
3,5
In de periode dat ik helemaal dol was op Andreas Vollenweider wel eens albums van deze Gandalf voorbij horen komen. Trof een hele stapel vinyl van hem aan op een platenbeurs voor een schappelijke prijs. Ben niet zo into Tolkien e.d. maar vind deze muziek toch zeker acceptabel. Het klinkt allesbehalve knullig en gezien vanuit het tijdsperspectief (1981) eigenlijk een erg aardig concept album. Ik heb er nog een paar uit de discografie van de goeie man...eens luisteren hoe dat bevalt.

avatar van echoes
4,5
Prachtplaat dit. Wel een van m'n favorieten, samen met Magic Theatre en Gallery of Dreams (met Steve Hackett).

Gast
geplaatst: vandaag om 01:59 uur

geplaatst: vandaag om 01:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.