Nazareth - Tattooed on My Brain (2018)

Label: Frontiers

1. Never Dance with the Devil (3:00)
  2. Tattooed on My Brain (2:49)
  3. State of Emergency (3:41)
  4. Rubik's Romance (4:05)
  5. Pole to Pole (4:19)
  6. Push (3:48)
  7. The Secret Is Out (5:30)
  8. Don't Throw Your Love Away (3:37)
  9. Crazy Molly (3:02)
  10. Silent Symphony (3:48)
  11. What Goes Around (4:00)
  12. Change (3:55)
  13. You Call Me (6:10)
avatar van LinkinPark90
Tattooed on My Brain, inmiddels het 24e (!) album van Nazareth uit Schotland.

Dit is het eerste album zonder de oorspronkelijke zanger Dan McCafferty, die gestopt is met zijn zangcarrière. Ene Carl Sentance heeft op deze plaat de taak om Dan op te volgen. Hij doet dit niet slecht maar heeft niet de power in zijn stem die zijn voorganger had.

De productie van deze plaat vind ik een stuk beter dan op de voorganger ‘Rock 'n' Roll Telephone’. De plaat is uitgebracht op het Italiaanse label Frontiers Records die wel nog uitstekende (helaas minder bekende) hardrock platen uitbrengt (de laatste releases van o.a. Pretty Maids, Mr. Big, L.A. Guns, Primal Fear, Night Ranger, Jorn en Treat mochten er zeker zijn, om er een paar te noemen).

Nummers als ‘Don't Throw Your Love Away’, ‘Never Dance with the Devil’ en het titelnummer ‘Tattooed on My Brain’ mogen zeker gehoord worden. Dit album zal misschien niet veel meer toevoegen aan de discografie van deze band, maar het is zeker een vermakelijke plaat.

Samengevat vind ik dit een goede hardrockplaat, dat typisch Nazareth klinkt anno 2018.

avatar van DeWP
Dit heeft weinig met Nazareth meer te maken. Zowel muzikaal als vocaal niet. Een totaal overbodig album

avatar van Arjan Hut
Hele goeie plaat, in mijn top 5 Nazareth-albums, samen met Razamanaz, Hair of the Dog, Expect no Mercy en No Mean City.

avatar van B.Robertson
Carl Sentance is onlangs met Nazareth gestopt dus besloot ik dit album te bestellen, na nadere beluistering, want het moet voor mij ook ergens eindigen. Albumhoes en titel spreken me wel aan. Productie is uitstekend, wel één van de zwaarste albums en eigenlijk vrij vloeiende overgang van Dan McCafferty naar Carl Sentance, in gedachten houdend dat McCafferty 'Rock 'n' Roll Telephone' wel inzong maar een tournee niet meer op kon brengen. Zo kon men eerst nog even uit de voeten, net zoals met Billy Rankin, die na de opnamen van 'Move Me' de band verliet en huidig gitarist 'ingevlogen' werd, al loopt dat vergelijk wellicht ietwat mank. 'Tattooed on My Brain' klinkt als een bandgeheel met grotendeels individuele composities van alle vier leden.

avatar van Arjan Hut
Ben benieuwd of de band met de nieuwe zanger de studio induikt. Heb de band een keer met Sentance live gezien, dat was op een festival, dus een soort greatest hits set met ééń nr van Surviving the Law, opvolger van dit Tattooed on my brain. Een sympathieke frontman.

avatar van B.Robertson
Carl Sentance zag ik eens in de band van Don Airey, zingt ook op diens soloalbums maar dat viel vast wel met Nazareth te combineren. Een reden voor vertrek wordt niet opgegeven. Op Setlist.FM kom ik wel drie nummers van 'Tattooed on My Brain' tegen die live gespeeld werden, de eerste twee en 'Change'. Oldenrock december 2022 stond oorspronkelijk Vandenberg op de poster maar werd Nazareth ingelast. Laatste optreden voor de winterstop en dan kom ik zo snel niets nieuws meer tegen in de setlist vanaf april 2023, Carl Sentance had ook soloalbums de laatste jaren en Nazareth had eens een 'tussenzanger' in 2015, ene Linton Osborne die het niet verder dan een live-DVD/Blu-ray bracht. In ieder geval vind ik op 'Tattooed on My Brain' juist de door Pete Agnew gezongen/voorgedragen afsluiter 'You Call Me' bijzonder. Of dat een zelf-reflecterende tekst is weet ik verder niet maar dat nummer spreekt me wel aan. Verder is het meer ingetogen 'Rubik's Romance' mooi en staan er meer sterke nummers op maar gegeven moment raak ik wat verzadigt.