The Cult - Dreamtime Live at the Lyceum (1996)

Label: Beggars Banquet

1. 83rd Dream (4:32)
  2. Gods Zoo (3:32)
  3. Gimmick (3:53)
  4. Bad Medicine Waltz (4:05)
  5. A Flower in the Dessert (3:41)
  6. Go West (4:19)
  7. Butterflies (3:03)
  8. Dreamtime (2:54)
  9. Christians (3:55)
  10. Spiritwalker (3:20)
  11. Horse Nation (3:33)
  12. Bone Bag (4:16)
  13. Ghost Dance (3:33)
  14. Brothers Grimm (4:22)
  15. Moya (4:41)
avatar van Chameleon Day
Dit is idd een voortreffelijke live-opname van The Cult uit de 'Dreamtime'-periode. Oorspronkelijk in 1984 in een beperkte oplage uitgegeven met verschillende hoes-varianten en met minder tracks. Ik heb er destijds al een klein fortuintje - althans voor een 15/16 jarige - voor moeten neertellen. Maar tot op de dag van vandaag geen spijt.

Het sprankelende en fiere gitaarwerk van Duffy komt op dit album goed tot zijn recht. Een beetje een desolaat geluid en wat ruimtelijker dan op Dreamtime. Wat mij betreft is dit The Cult op zijn best. Dit niveau hebben ze daarna niet meer gehaald. Ook niet met de best-seller 'Love'.

'83rd Dream' is toch wel mijn Cult-topper!

avatar van Rainmachine
Deze vanavond weer even op zware rotatie. Wat een bizar goed live album bljft dit ook, fantastisch drumwerk van Nigel Preston maar de rest van de band is natuurlijk ook top. Beter als dit zou het nooit meer worden, een absolute live klassieker van de bovenste plank. Echt helemaal niks negatiefs over te zeggen en de 5 sterren blijven stevig aan het firmament staan. Wat een plaat, wat een plaat...