menu

Charlie Morrow - Toot! Too (2018)

mijn stem
geen stemmen

Verenigde Staten
Avant-Garde / Folk
Label: Recital Program

  1. Wave Music V: Conch Chorus and Bagpipe (1981) (4:48)
  2. Wave Music II: 100 Musicians with Lights (1978) (7:21)
  3. Wave Music IV: Drums and Bugles (7:17)
  4. Wave Music X: Trumpets for Dick Higgins (2014) (4:59)
  5. Requiem for the Victims of Kent State (1970) (5:37)
  6. Wave Music III: 60 Clarinets and a Boat (1979) (9:07)
totale tijdsduur: 39:09
zoeken in:
avatar van Negri
Charlie Morrow (1942) is een geluidskunstenaar wiens werk zelden is opgenomen, hoewel hij probeerde op veel verschillende manieren zijn muziek te laten horen. Installaties in musea, radiostukken, opera, opvoeringen met amateurs, en zo nog meer. Het liefste afgespeeld via zijn eigen, gepatenteerde 'Morrow sound system.' Toot!, de compilatie uit 2011, probeerde een overzicht te geven van zijn complete werk in min of meer willekeurige volgorde. Dat betekende een zeer gevarieerd en ingewikkeld programma met stukken gecomponeerd over meer dan een halve eeuw. Liefhebbers roemen vooral zijn 'koorstukken' voor grote groepen instrumenten. Die stukken werden publiek opgevoerd. Naar het schijnt trilde zelfs de aarde mee. Wellicht kun je hem, als je wilt, met de recent gestorven Glenn Branca vergelijken.

Wat deze compilatie als groot pluspunt heeft ten opzichte van Toot! is dat dit album bijna volledig bestaat uit deze 'Wave Music'. Het laat Morrow daarmee zien als publiekskunstenaar. De instrumenten grommen en rommelen in de diepte, de glissandi glinsteren als het zonlicht. Het zonlicht, want de stukken zijn voor Morrow innig verbonden met het vieren van de zonnewende. Nog steeds is het oeuvre van Morrow maar beperkt uitgeven (de notities bij het album spreken van "een kleine teen in het water"). Maar dit album bevat enkele van zijn beste stukken, in mooie amateuropnames, en tonen Morrow als behorend tot de topklasse van geluidstovenaars.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:57 uur

geplaatst: vandaag om 13:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.