Baton Rouge - Shake Your Soul (1990)

Label: Atlantic

1. Doctor (3:44)
  2. Walks Like a Woman (3:54)
  3. Big Trouble (3:24)
  4. It's About Time (3:58)
  5. Bad Time Comin' Down (3:54)
  6. The Midge [Instrumental] (0:57)
  7. Baby So Cool (3:38)
  8. Young Hearts (4:15)
  9. Melenie (3:37)
  10. There Was a Time (The Storm) (4:11)
  11. Hot Blood Movin' (3:30)
  12. Spread Like Fire (3:16)
avatar van Metalhead99
Lekkere Glam plaat! Baton Rouge had aan Kelly Keeling toch wel een behoorlijk goede vocalist. Zowel het wat stevigere werk als de mooie ballad "There Was a Time" (trouwens mijn favoriet van het album) kan hij prima aan.
Daarnaast is de productie behoorlijk goed. Een mooie, heldere productie met de typische 80's vibe er nog helemaal in.
Helaas had Baton Rouge, net zoals andere vergelijkbare bands die in deze periode begonnen, het probleem dat ze te laat begonnen en door de populariteit van Grunge nooit meer echt hebben kunnen doorbreken.
"Bad Time Comin' Down" had in de jaren '80 zo een hit kunnen zijn: wat een lekker rock nummer is dat zeg!

avatar van wizard
​​Tijdens de eerste tonen van dit album, waarin de zanger twee lijnen zingt alvorens de andere muzikanten invallen, bekroop me even het gevoel dat ik een album van het kaliber Badlands had ontdekt. Maar helaas. ​Baton Rouge serveert de beste muziek als eerste. Al snel blijkt Shake Your Soul een goed uitgevoerd hardrockalbum, maar ook niet meer dan dat. Een paar meer nummers die het niveau van Doctor of Walks Like A Woman halen, had dit album goed gedaan.