Colter Wall - Songs of the Plains (2018)

Canada
Country / Roots
Label: Young Mary's

1. Plain to See Plainsman (3:49)
  2. Saskatchewan in 1881 (2:51)
  3. John Beyers (Camaro Song) (2:01)
  4. Wild Dogs (4:52)
  5. Calgary Round-Up (3:34)
  6. Night Herding Song (2:20)
  7. Wild Bill Hickok (2:39)
  8. The Trains Are Gone (2:08)
  9. Thinkin' on a Woman (3:20)
  10. Manitoba Man (3:58)
  11. Tying Knots in the Devil's Tail (2:36)
avatar van LuukRamaker
Er wordt vandaag de dag binnen het country-/roots-/folkgenre een heel hoop goede muziek gemaakt maar voor mijn part tipt niemand aan de schrijf- en performkunsten van Colter Wall. Heb je een zware stem en wordt je countryartiest genoemd dan wordt je al gauw vergeleken met Johnny Cash, maar Wall is zoveel meer dan dat. Hij is Marty Robbins, Woody Guthrie, Ramblin' Jack Elliott. Hij is Colter Wall, een cowboytroubadour van hetzelfde kaliber.

Je hoeft de muziek maar een beetje op je te laten inwerken en je waant je op de prairie, tussen een aantal cowboykameraden aan een kampvuur. De plaat is doordrenkt met nostalgie zonder gedateerd over te komen. Muziek van alle tijden, met teksten uit het hedendaagse leven en over vervlogen dagen. Vandaag de dag gewoonweg ongeëvenaard. Colter Wall is pas net iets ouder dan (bijvoorbeeld) Buddy Holly ooit geworden is maar wat mij betreft nu al even onsterfelijk.