Behemoth - I Loved You at Your Darkest (2018)

Polen
Label: Metal Blade

1. Solve (2:04)
  2. Wolves Ov Siberia (2:54)
  3. God = Dog (3:58)
  4. Ecclesia Diabolica Catholica (4:49)
  5. Bartzabel (5:01)
  6. If Crucifixion Was Not Enough... (3:16)
  7. Angelvs XIII (3:41)
  8. Sabbath Mater (4:56)
  9. Havohej Pantocrator (6:04)
  10. Rom 5:8 (4:22)
  11. We Are the Next 1000 Years (3:23)
  12. Coagvla (2:04)
avatar van Kondoro0614
Heerlijke afsluiter voor mijn 'Behemoth-marathon' waarin ik enige zware black metal platen heb gehoord, die pas na mijn weten voor mij echt insloegen na het vierde album. Desalniettemin is de band onwijs sterk en echt heerlijk om naar te luisteren en dat lieten ze ook weten nadat dit album was uitgebracht vorig jaar. Ik heb hem al meerdere keren beluisterd en natuurlijk nu ook weer voor de marathon maar kan toch wel zeggen dat hij na 'The Satanist' zeker de beste van de jongens is. En dan ben ik toch wel verondersteld dat Nergal echt beter in zijn leven is gaan staan na zijn zware ziekte en er nog meer kracht uit wil gooien, omdat hij natuurlijk nog ook wel gevaarlijk ziek was geweest.

'I Loved You at Your Darkest' is ongetwijfeld een album die ik nog vaak ga draaien. Helaas heb ik hun laatste concert toch moeten missen omdat ik zie ben geworden, en nog steeds ben overigens, waarvan ik toch kan zeggen dat ik het wel erg jammer vind dat ik dat heb gemist. Met God=Dog liet de band echt iets fantastisch naar buiten brengen en ook de nummers die daarna volgden waren stuk voor stuk heerlijk. 'I Loved You at Your Darkest' is zeker een meesterwerk met ontzettend veel kracht en duistere teksten.

Eindstand:
07. Grom
08. Satanica
09. Pandemonic Incantations
10. Thelema 6
11. Sventevith (Storming Near the Baltic)
Gemiddelde: 3.77*