menu

Knowledge the Pirate - Flintlock (2018)

mijn stem
3,50 (7)
7 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: FXCK RXP

  1. Roots of a Thug (3:52)
  2. Eyes (3:00)
  3. I Knew (2:55)
  4. Headshots (3:14)
  5. Wrinkled Feathers (3:23)
  6. More Than Money (3:28)
  7. Stay Almighty 7 (3:37)
  8. Love or Lust (3:24)
  9. Toast (3:17)
  10. Can't Get Enough (4:40)

    met Roc Marciano

  11. None Left Standing (3:18)
  12. Long Gaze (2:45)
  13. Ma-at Pray (3:13)
  14. Beers, Bullets & Bloodshed (3:21)
  15. Born Pimp (4:05)
totale tijdsduur: 51:32
zoeken in:
avatar van GarnalenPeller
3,5
De allersmoothste soul samples met een fly ass gangster storyteller. That's about it. De drums zijn zeer low-key à la KA en Roc Marciano, maar anders dan die twee lyrical miracles ligt de focus hier op Knowledge's delivery, zijn stem is hier interresant genoeg voor. Het hele pakket zorgt voor een sterke Harlem vibe, doet een beetje denken aan Cam'Ron. Af en toe komt Knowledge ook met quotables:

This ain't no laffy taffy for no daffy or doofy
n*ggaz this is shots at ya kufi


^I'm done.

avatar van Elohim
3,5
Over het geheel gezien ben ik het geheel eens met GarnalenPeller hierboven. Pirate heeft een stemgeluid dat doet denken aan Freddie Gibbs en ik denk dat die vergelijking meer naar boven haalt kwa rapper dan met Ka en Roc Marciano, die toch ook bekend staan om hun technische rijmwerk.

Hier en daar vind ik de instrumentaties minder geslaagd dan bij het vaak geweldig geproduceerde werk van Ka. Eyes bijvoorbeeld slaat de plank erg mis met een een vocale loop die net iets té minimalistisch is om de kalme, zware toon van Pirate te complementeren met sfeer, en dat wat er wel is, stoort eerder.

Toch is het best verdienstelijke muziek. De sfeer is over het algemeen goed gecreëerd en er staan inderdaad een paar aardige quotables op. Als we niet zo verschrikkelijk overspoeld waren met degelijke muziek, zou ik hier vast vaker naar luisteren.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:09 uur

geplaatst: vandaag om 10:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.