Eric Clapton - Happy Xmas (2018)

Label: Bushbranch

1. White Christmas (2:57)
  2. Away in a Manger (Once in Royal David's City) (4:44)
  3. For Love on Christmas Day (3:36)
  4. Everyday Will Be Like a Holiday (3:38)
  5. Christmas Tears (4:22)
  6. Home for the Holidays (4:00)
  7. Jingle Bells (5:58)
  8. Christmas in My Hometown (2:51)
  9. It's Christmas (4:43)
  10. Sentimental Moments (4:06)
  11. Lonesome Christmas (3:51)
  12. Silent Night (4:03)
  13. Merry Christmas Baby (4:11)
  14. Have Yourself a Merry Little Christmas (3:29)
avatar van Manfield
Heftig...

avatar van teus
Manfield schreef:
Heftig...

Zoiets verwachten we mss niet van Clapton
Kerstsongs met zijn gitaarsound
Waarom ook niet?,mss wel heel sfeervol
De man is ook al in de 70,dus hoeft wss allemaal niet meer zo heftig

avatar van Dirruk
Ben anders wel erg benieuwd hoe dit gaat klinken.

Maar even wachten tot december.

avatar van goldendream
Een kerstcd van één van mijn gitaarhelden is niet iets waarop ik zit te wachten. Ik zal het toch een kans geven en wie weet, valt het goed mee.

wingerden01
Het spijt mij echt. Dit verwacht ik niet van mijn gitaarheld. Vooral het instrumentale "Jingle Bells" is echt verschrikkelijk. Enige pluspunt misschien nog het nummer "Merry Christmas Baby".
Eerder al eens een kerstplaat van Bob Dylan moeten aanhoren. Niet om aan te horen.

avatar van Poles Apart
wingerden01 schreef:
Vooral het instrumentale "Jingle Bells" is echt verschrikkelijk.

Zo slecht dat je denkt dat het een grap is. Clapton taking the piss. Met als subtitel "A Tribute to Aviici"...

avatar van gigage
Gaan ze hier geld voor vragen of krijg ik deze bij aankoop van twee flessen shampoo?

Klinkt helemaal niet zo verkeerd. Mooi gitaarspel en melodieën. Klinkt ook fris en fruitig. Laat kerst maar komen.

avatar van Timk
WillemM schreef:

Zo dacht ik er ook over vindt het best een fijn album eigenlijk. Alleen had Jingle Bells er niet op gezet, of als laatste (bonus) track erop gezet.

luister lekker weg beter dan die muffe kerstmuziek die we gewent zijn behalve jingle bells had van mij weg mogen blijven

avatar van Bartjeking
Jingle Bells is na een jaar nog steeds een verschrikking, voor de rest is het wel te hebben. Komt deze dagen wel weer voorbij.

avatar van Jelle78
Na een jaar durf ik mij aan deze plaat te wagen. Eerlijk gezegd begrijp ik maar weinig van de negatieve commentaren hier. Dit is namelijk gewoon een prima kerst blues plaat. Een beetje vergelijkbaar met wat Keb’ Mo’ dit jaar heeft uitgebracht, of BB King een tijd terug.
Tuurlijk, het is kerstmuziek met alle toeters en kerstbellen die daarbij horen. Maar dat is ook wat je kunt verwachten van een kerstplaat. Binnen dat kader moet je de plaat ook beoordelen vind ik. En dan is dit meer dan prima. Behalve Jingle Bells uiteraard, maar gelukkig zit er een skip knop op Spotify.

avatar van Gommans
Niet schokkend, wel leuk. Er zijn heel veel, veel slechtere kerst platen. En ja, waarom ook eigenlijk niet... Zo worden de verplichte dagen toch nog wat opgeleukt met muziek van Clapton en dit is altijd beter dan skyradio oid...

avatar van goldendream
Dit album bevalt me beter dan gedacht.

avatar van Lamontagne
Was Jingle bells maar als bonus toegevoegd nu is het echt
een vreemde eend in de bijt.
In de tijdsgeest van uitbrengen was natuurlijk het overlijden van Avicii.

Maar op lp is het drama met nummertje overslaan, met Spotify gaat dat
wat makkelijker en vormt het album een meer 1 geheel.

Bevalt me verder prima deze kerstplaat