Soft Cell - Keychains & Snowstorms (2018)

Alternatieve titel: The Singles

Pop / Electronic
Label: Universal

1. Memorabilia (4:49)
  2. Tainted Love (2:41)
  3. Where Did Our Love Go? (3:14)
  4. Bedsitter (3:37)
  5. Say Hello, Wave Goodbye (5:26)
  6. Sex Dwarf (5:12)
  7. Torch (4:06)
  8. Insecure Me [Edit] (4:40)
  9. What! (2:50)
  10. Where the Heart Is (4:32)
  11. Numbers [Edit] (3:32)
  12. Barriers [Edit] (5:22)
  13. Loving You Hating Me (3:03)
  14. Soul Inside (4:27)
  15. Down in the Subway (2:51)
  16. Divided Soul (4:05)
  17. Monoculture (3:55)
  18. The Night (4:16)
  19. Northern Lights (4:21)
  20. Guilty ('Cos I Say You Are) (4:18)
avatar van E-Clect-Eddy
Northern Lights - op YouTube staat de Radio edit en op Spotify de standaard versie.

Aardig nummer maar verder niet bijster indrukwekkend.

Het nummer staat wel op deze verzamelaar maar niet op de veel uitgebreidere verzamelaar Keychains & Snowstorms – The Soft Cell Story (2018) die eerder verschijnt... apart... dus.

Soft Cell - Northern Lights (Radio Edit) - YouTube

avatar van dazzler
Ik zie op basis van de tracktijden dat er eindelijk eens voor de 7" versie van What is gekozen in plaats van de Non Stop Ecstactic Dancing mix zoals op zowat alle voorgaande verzamelaars. Als de tracktijden verder kloppen, krijgen we ook de 7" edit van Barriers voor het eerst op CD. Maar hoe zit het met de bijhorende a-kant Numbers. Die versie van 3.33 lijkt me korter dan de 7" versie. Waar vind ik de 7" versie op CD vraag ik me al jaren af? En opnieuw naar de tracktijden kijkend, vermoed ik dat Tainted Love en Down in the Subway er in hun album mix zullen opstaan. Wat de aanduiding [7" Single Version] bij Say Hello Wave Goodbye, Torch en Where the Heart Is staat te doen is mij een raadsel. Volgens mij is er geen onderscheid tussen album en single versie. Wat een zootje toch weeral. Net nu ze met zo'n prachtige hoes komen.

avatar van E-Clect-Eddy
Ook Guilty (Cos I Say You Are) schijnt een nieuw nummer te zijn!?

E-Clect-Eddy schreef:
Ook Guilty (Cos I Say You Are) schijnt een nieuw nummer te zijn!?

Yep, dubbele A-kant samen met Northern Lights

avatar van E-Clect-Eddy
Het nieuwe nummer Guilty (Cos I Say You Are), ook al heeft het niet veel om het lijf, vind ik eigenlijk leuker dan de A-kant Northern Lights - het klinkt meer als iets wat ze in hun hoogtijdagen hadden uitgebracht.

In feite gewoon een heruitgave van The Very Best Of Soft Cell uit 2002 met een paar kleine accentverschillen.

Op dit album de toevoeging van Cruelty Without Beauty singles Monoculture en The Night en natuurlijk de toevoeging van de nieuwe dubbele A-kant single Northern Lights en Guilty (Cos I Say You Are).

Ze hebben enkele nummers vervangen door wat kortere versies die op The Very Best langer waren (What!, Loving You Hating Me, Down in the Subway) en juist weer een langere versie toegevoegd (Insecure Me).

Het nieuwe nummer van toen, Somebody, Somewhere, Sometime is logisch gesneuveld en ook de twee remixen staan er nu niet meer bij (Tainted Love (2XS Remix) en Say Hello Wave Goodbye (Almighty Radio Edit)).

De volgorde van de tracklist is ongewijzigd gebleven. Netjes chronologisch, alhoewel A Man Can Get Lost er best bij had gemogen van mij.