Twist & Shout (1989)

Alternatieve titel: 12 Atlantic Tracks Produced by Phil Spector

1 stem

West-Duitsland
Label: WEA

1. Billy Storm - When You Dance (2:47)
  2. Billy Storm - Dear One (2:18)
  3. Top Notes - Hearts of Stone (2:01)
  4. Top Notes - The Basic Things (2:43)
  5. LaVern Baker - Hey Memphis (2:29)
  6. Ruth Brown - Anyone but You (2:17)
  7. Billy Storm - Honey Love (2:06)
  8. Billy Storm - A Kiss from Your Lips (2:48)
  9. Top Notes - Twist and Shout (2:06)
  10. Top Notes - Always Late (Why Lead Me On) (2:24)
  11. Jean DuShon - Tired of Trying (2:10)
  12. Jean DuShon - Talk to Me, Talk to Me (2:37)
Leuke (sixties) R&B plaat met nummers die, ondanks of dankzij productie door Phil Spector, enigszins onder de radar zijn gebleven. Mooiste voorbeeld van dat laatste is de opname van Twist & Shout door de Top Notes die hierop staat. Deze opname is ouder dan de hitversie van de Isley Brothers (of de Beatles daar weer na). Berns vindat Phil Spector met zijn wall of sound het nummer verpestte en besloot het opnieuw op te laten nemen met de Isley Brothers, wat inderdaad een hit werd.

Toch is dit ook een mooie versie van het nummer, en wat mij betreft is het aantrekkelijke dat de wall of sound op al deze nummers juist iets minder is dichtgeplamuurd dan op ‘Back to Mono’. En de zangers en zangeressen doen hier zeker niet onder voor de Darlene Bobby Soxx Love Crystals inwisselbare entiteiten die Phil Spector zelf uitkoos!