Atreyu - In Our Wake (2018)

Label: Spinefarm

1. In Our Wake (3:13)
  2. House of Gold (3:58)
  3. The Time Is Now (3:19)
  4. Nothing Will Ever Change (3:55)
  5. Blind Deaf & Dumb (3:08)
  6. Terrified (4:09)
  7. Safety Pin (3:09)
  8. Into the Open (3:56)
  9. Paper Castle (3:01)
  10. No Control (3:38)
  11. Anger Left Behind (3:23)
  12. Super Hero (6:25)
avatar van Desert
Super Hero lijkt wel ingezongen door M. Shadows.

avatar van james_cameron
De band herpakt zich hier na het wisselvallige Long Live uit 2015. Zowel qua songs als produktie is dit een hele verbetering. Men klinkt weer hongerig en energiek en de twaalf songs hebben onderling voldoende variatie om over de hele linie te blijven boeien. Sporadisch verzandt de band in flauwe meezing-refreintjes, maar dit is gelukkig zelden echt storend. Het gaspedaal wordt jammergenoeg zelden tot nooit meer volledig ingetrapt, wat dat betreft heeft de metalcore van de begindagen definitief plaats moeten maken voor een meer stadionrock-achtige aanpak, maar binnen dat subgenre is Atreyu wel één van de betere bands.

avatar van LinkinPark90
In Our Wake is het zevende album van Atreyu.

Dit is een modern alternative metal plaat met voldoende afwisseling. De metalcore van vroeger heeft plaats moeten ruimen voor een meer alternatief geluid. De band klinkt volwassener. Alex Varkatzas klinkt nog beter als voorheen en doet zijn best om soms op M. Shadows van Avenged Sevenfold te lijken. Die beste man verzorgt ook gastvocalen op het laatste nummer ‘Super Hero’.
Alle nummers weten mij wel te boeien, sommige hebben een hoog meezinggehalte zoals het titelnummer ‘In Our Wake’.