Hitzone 40 (2007)

13. Kaiser Chiefs - Ruby
  14. Nelly Furtado - Say It Right
  15. Akon en Eminem - Smack That
  16. Di-rect - A Good Thing
  17. John Legend - P.D.A. (We Just Don't Care)
  18. The Partysquad en Brainpower - Non Stop
  19. The Pussycat Dolls - Wait a Minute
  20. U2 - Window in the Skies
  21. Nienke - Het Huis Anubis
  22. Blof - Regen
tja,wat zal ik hierover zeggen.Ik vind de meeste muziek die er in de hitlijsten staan niet eens zo vervelend klinken.alleen jammer dat het allemaal zo weinig verrassend en zo vreselijk mainstreamklinkt.Altijd als ik naar tmf,the box kijk of radio 538 hoor krijg ik zo,n gevoel van..gaaaaaap!snurk!deze deuntjes en dreuntjes heb ik al 100000 keer eerder al gehoord!wthin temptation is bijvoorbeeld niet eens zo,n heel erg ongetalenteerd bandje.En shakira is opzich als ik eerlijk en objectief probeer te oordelen ook best een muzikaal getalenteerde meid.Maar wat zij doen is zooo voorspelbaar.toch zijn er enkele artiesten die ik best wel waarderen kan op dit album.Blof,robbie williams,mika,john legend ,eminemen en akon zijn best hele synpathieke artiesten die ik waarderen kan>En partysquad ,jeckyll% hyde en XYP zijn dan nederlandse artiesten die hier een lekker danse nummertje op hebben staan. Maar de rest wat hier staat kan zo bij jhet grof vuil! en dan vooral die vreselijke pussycat dolls.......the spicegirls deel 110!

Kadafi schreef:
Vanaf 2002 is het zwaar achteruit gegaan met het niveau van de top 40, hoe spijtelijk genoeg. Het dieptepunt is voor zover ik weet nog niet bereikt, maar 2007 is wel 't meest rampzalige jaar geweest tot nu toe.

tja,je bent ook al 20 en geen 14 meer!dan word je ook al wat ouder en wijzer!ik heb vanaf dat rick astley met never gonna give you up op nummer 1 kwam in 1987 het al nooit echt meer serieus genomen

oh jee!en dan was ik nelly furtado,joss stone en justin timberlake nog vergeten.Ook artiesten die er wezen mogen!

avatar van NewYorkCityLight
En hier zijn mijn toppers She's Madonna, Miracle en Say It Right. Slechte uitgave dit.

timon
"Maak me gek" en zet deze hitzone 40 op! Wat een marteling. Platen die al helemaal grijs gedraaid zijn om radio en tv, zijn hier nog een keer zonder enig schaamrood op CD gezet.

avatar van Dibbel
En we doen er nog 1. Hitzone 40 uit 2007.
Het gaat iets beter met de hitparade, vergeleken met de dramajaren 1994 t/m 2004.
Prijsnummer van deze zijn de Kaiser Chiefs met de nu al klassieker Ruby. Ook Within Temptation met Keith Caputo (Life Of Agony) vind ik goed (lekkere headbanger).
Verder goed zijn U2 (uiteraard), Di-Rect met het rustige A Good Thing (vond ik toen wat minder) en John Legend (mooie niet opdringerige nu-soul).
Best om aan te horen zijn Robbie Williams & The Pet Shop Boys, Blof (nooit echt slecht), Mika (lichtelijk irritante kruising tussen Valensia en de 'verkeerde' kant van Queen) en Joss Stone.
In een milde bui ook nog Sharon Kips (what happened to her), Justin Timberlake en Nelly Furtado.
Guilty pleasure het huis Anubis (dankzij mijn dochtertje).
Echt vreselijk zijn Gerard Joling (skihutellende), Partysquad (horrible) en Akon.
De rest is ook niks.
Kom dan net aan 2*

avatar van Arrie
U2 uiteraard goed?! Ik vind het niet zo vanzelfsprekend dat de U2 van de jaren '00 goed is (en hier ook zeker niet het geval). En Bløf nooit echt slecht?!

Nee, daar steken de Timbalandproducties van Furtado en Timberlake kilometers bovenuit.

Dat I H8 Camera zegt me trouwens niks.

avatar van Dibbel
Tja, ik ben nu eenmaal fan van U2 vanaf het begin. Ze kunnen bij mij weinig fout doen. Zal wel aan de leeftijd liggen.
En met Blof heb ik ook weinig problemen.
Nou ja, ieder zijn smaak.
IH8 Camera zijn The Pussycat Dolls. Zal een correctie indienen.

avatar van LucM
Window in the Skies vind ik naar U2-maatstaven een minder nummer maar merkelijk beter dan het gemiddelde in de top-40.
Dit vind ik nog één van de betere hitzones met verder Robbie Williams en Pet Shop Boys, Mika, Kaiser Chiefs, Nelly Furtado en John Legend en Regen vind ik ook één van de betere Blof-nummers. Al staan - zoals op elke hitzone - ook hier een aantal gedrochten met name van Gerard Joling, DJ Porny, Akon en Eminem en Pussycat Dolls.

avatar van tnf
tnf
Sommige nummers wat uitgebreider berlicht:

Robbie Williams en Pet Shop Boys - She's Madonna

Niet heel slecht, en toch hoor ik Robbie Williams niet graag op deze manier. Het klinkt opeens zo kil. Zoiets zou waarschijnlijk beter uitpakken als het gewoon door de Pet Shop Boys (die het nummer geproduceerd hebben) ingezongen was, met die ijle stem die zo goed bij zulke muziekjes past.

Jeckyll en Hide - Freefall

Goed in z'n genre, met nadruk op 'in z'n genre'. Weer is hier een potentiële jeugdklassieker mee verloren gegaan (zie ook vorige Hitzones), doordat dit voor mezelf simpelweg jaren te laat uitgebracht was; na 2000 stopte ik met het luisteren naar dingen in deze sfeer. Dat gaat voor heel veel van die jumpstyle-hits op (die trend voelde als een vroegtijdige revival van een specifieke periode uit m'n jeugd), maar voor deze misschien nog het meest.

Gerard Joling - Maak Me Gek

Qua sfeer een hedendaagse 'Dromen zijn bedrog', een standaard bruiloften & partijen-kraker die in massa's pittige kapseltjes een soortement van merkwaardige oerdrift los maakt. Leuk om van de zijlijn te aanschouwen, maar het liedje vind ik niet zo. Op de een of andere manier hoor ik Marco's kraker toch liever.

Mika - Grace Kelly

Dit lijkt niet iets te zijn wat in m'n straatje ligt, zo'n overdreven gelikt nummer (het soort waarvan je het gevoel hebt dat er eindeloos aan geschaafd is), en tóch vind ik het wel leuk. Hij heeft een interessante voordracht.

XYP - Confessions

Dit moet werkelijk een van de meest identiteitsloze prefab-groepjes zijn die ik ooit heb gezien. Het oogt uitstralingloos, de deuntjes ben je zodra ze afgelopen zijn meteen weer vergeten, geen wonder dat het hele project (in mijn herinnering werd het best groots aangepakt) niet werd wat het had moeten worden. Het begon met een nummer 1-hit, maar zakte al behoorlijk snel weg, en aan het einde van het jaar waarin deze Hitzone uit kwam waren ze al uit elkaar; zie ook XYP - Wikipedia - nl.wikipedia.org .

Joss Stone - Tell Me 'Bout It

Lekker funky geproduceerd nummer. Stylistisch gezien trek ik dit goed. Toch heb ik bij Joss Stone's nummers heel vaak het idee dat er nog meer uit te halen viel; zo ook hier. Ze klinken vaak 'gewoon goed', maar dat kleine beetje extra wat het 'fantastisch' zou kunnen maken mist steeds. Waar het hem in zit, vind ik moeilijk te zeggen. Is gewoon een gevoel.

Sharon Kips - Heartbreak Away

In dit geval vind ik niet alleen het liedje wat de talentenjacht-winnares in kwestie toebedeeld kreeg dodelijk saai, maar ook de vertolker zelf. Vaak heb ik nog het gevoel dat er uit mensen die in zulke shows hoog scoren meer te halen is als je er serieus mee aan de gang zou gaan, in plaats van ze een dertien in een dozijn-ballad te geven, maar dat heb ik hier niet eens (en die stem is wel héél erg bewerkt, naast dat ze nogal boven haar kunnen probeert te zingen).

DJ Porny - Me So Horny

Deze kwam net als die van Jeckyll & Hide wat jaartjes te laat voor me. Maar deze klinkt nog een stuk dommer; waar die anderen nog een 2007-equivalent van The Party Animals te noemen zijn, vind ik dit op een niveau zitten dat het midden houden tussen Charly Lownoise & Mental Theo op een wat mindere dag, en Gabber Piet...

Kaiser Chiefs - Ruby

De productie is wat gladjes, maar zit nog aan de goede kant, waardoor het nog in de categorie 'simpelweg lekker' valt. Veel meer uurtjes - je hóórt dat er lang aan dit nummer gewerkt is - hadden er echter niet ingestopt moeten worden, want dan was het naar de verkeerde kant doorgeslagen. Erg lekker meezingbaar refrein verder. In z'n totaliteit een bijzonder pakkend nummer, voor mezelf uiteindelijk toch een goede subtopper.

Nelly Furtado - Say It Right

Productioneel gezien vind ik altijd een raar soort mist over dit nummer hangen. Hebben anderen dat ook? Geen favoriet verder, maar het heeft wel iets.

John Legend - P.D.A. (We Just Don't Care)

Dit nummer steunt op het subtiele hiphop-beatje en het nogal geraffineerd geplaatst piano-geluidje. Zonder deze elementen was de kans op een duf Sky Radio-nummer vrij groot geweest. Nú vind ik het best o.k..

The Partysquad en Brainpower - Non Stop

The Partysquad heeft meerdere nummers gemaakt waar ik lichtelijk van over m'n nek ga, maar dit keer valt het mee. Ik vind deze wel léuk, zelfs, met die droge beat en dat hijgerige aaa-aaa-aaa-aaa-stemmetje wat er doorheen zit. Volgens mij herontdek ik hier spontaan iets: ik heb het destijds op m'n zelfgebrande favoriete-nummers-van-het-moment-cd gezet, en heb gelijk zin om die weer eens uit het rek te pakken (ondertussen vermoedend dat ik hier volgens veel mensen stokslagen voor verdien...). Ik was het nummer totaal vergeten. Je hóórt het ook nooit meer, hè!

avatar van RogerV
1.Robbie Williams en Pet Shop Boys - She's Madonna
Wel een aardige plaat. De Pet shop boys doen hun werk goed.

2.Jeckyll en Hide - Freefall
De populariteit van jumpstyle was intussen wel in een vrije val terecht gekomen. Geen genre heeft zichzelf zo snel de nek om gedraaid geloof ik.

3.Shakira - Pure Intuition
Die irritante geitenstem trek ik gewoon niet

4.Gerard Joling - Maak Me Gek

NIetszeggende truttenmuziek

7.Joss Stone - Tell Me 'Bout It
Prima nummer

8.Within Temptation en Keith Caputo - What Have You Done
Goed maar niet mijn ding

9.Sharon Kips - Heartbreak Away

Extreem saai nummer

12.Cascada - Miracle
Slappe gecoverde eurodance

13.Kaiser Chiefs - Ruby
Goede plaat die erg herkenbaar is naar di periode

14.Nelly Furtado - Say It Right
Wel oke nummer van Nelly

15.Akon en Eminem - Smack That
Niet boeiend

16.Di-rect - A Good Thing
Kleuterpunk again

17.John Legend - P.D.A. (We Just Don't Care)
Degelijk maar niet mijn ding

18.The Partysquad en Brainpower - Non Stop
Komt heel erg gemaakt over en Brainpower is een nepper

19.The Pussycat Dolls - Wait a Minute
Dezelfde onzin die we al jaren gehoord hebben

20.U2 - Window in the Skies
Degelijk U2

21.Nienke - Het Huis Anubis
Uitermate slecht gezongen

22.Blof - Regen
Blof = Saai

avatar van pureshores
1.Robbie Williams en Pet Shop Boys - She's Madonna-een fijn nummer van Robbie met de Pet Shop Boys, ben het geheel met tnf eens dat er een soort kille sfeer in hangt, dit was voor RW een behoorlijk creatieve periode die niet lang stand heeft gehouden

2.Jeckyll en Hide - Freefall-schoolpleinspringtroep

3.Shakira - Pure Intuition-vrij simpele sky radio dancemeuk van iemand die veel beter kan

4.Gerard Joling - Maak Me Gek-een nieuw soort ski hut anthem voor de late jaren 00

5.Mika - Grace Kelly-Why don't you like me??? gilt Mika hysterisch, aanstekelijk nummer, nog 1 leuke kwam erna (Relax) en toen trad de irritatie snel toe

6.XYP - Confessions-de confession is dat iedereen dit vergeten is

7.Joss Stone - Tell Me 'Bout It-zit goed in elkaar en swingt maar het persoon Joss Stone is zo leeg als een wc rol en grossiert teveel in wannabe black uitspraken

8.Within Temptation en Keith Caputo - What Have You Done-dit beukt en is weer een kwalitatieve single

9.Sharon Kips - Heartbreak Away-EO idol laat iedereen slapen

10.DJ Porny - Me So Horny-als je hier horny van wordt klopt er iets niet

11.Justin Timberlake - What Goes Around ... Comes Around-vrij als ik dat zo mag zeggen sexy track voor in de slaapkamer, vind het 1 van zn betere

12.Cascada - Miracle-kleuterdance

13.Kaiser Chiefs - Ruby-catchy meezinger maar wel erg overplayed

14.Nelly Furtado - Say It Right-leuke single waar ze geen irri stemmetjes een keer doet

15.Akon en Eminem - Smack That-dieptepunt voor Eminem om hier aan bij te dragen

16.Di-rect - A Good Thing-laatste stuiptrekkingen van Di-Rect 1

17.John Legend - P.D.A. (We Just Don't Care)-I don't care indeed about this very boring track

18.The Partysquad en Brainpower - Non Stop-alles waar Brainpower bij betrokken is valt in de categorie Borsato/Kane/Bastiaan Ragas/Volumia-dit wil je NIET horen

19.The Pussycat Dolls - Wait a Minute-het swingt maar heeft hoog B-kantje gehalte

20.U2 - Window in the Skies-degelijk

21.Nienke - Het Huis Anubis-irritante Nickelodeonpop

22.Blof - Regen-jank

Beste track: doe es gek, Robbie Williams/Pet Shop Boys-She's Madonna
Slechste track: The Partysquad en Brainpower - Non Stop
(Anubis is een doelgroepnummer en Blof steekt hier angstaanjagend nog bovenuit)

avatar van tnf
tnf
pureshores schreef:

10.DJ Porny - Me So Horny-als je hier horny van wordt klopt er iets niet

Nou ja, losgeslagen 13-jarigen op de zo beruchte 'frisfeesten' misschien, tijdens het schuren & zo.

(Aan de andere kant... voor de meesten van die groep geldt iets wat ouder is dan een paar maanden al als 'te oud'.)

avatar van RogerV
Ik heb het idee dat door de gemakkelijkere beschikbaarheid van muziek jongeren ook vaker oude muziek opzetten dan de generatie van ons dat deed.

Autobahn
Nummer 1: het enige goede nummer van Robbie uit deze periode.

Nummer 4: voor mensen die eens gek willen doen.

Nummer 5: top!

Nummer 13: vind ik wel aardig.

Nummer 14: ook prima.

Nummer 17: kan ik verdragen.

Nummer 20: U2 in zijn mindere fase, daar is dit lied een voorbeeld van.