Hitzone 40 (2007)

13. Kaiser Chiefs - Ruby
  14. Nelly Furtado - Say It Right
  15. Akon en Eminem - Smack That
  16. Di-rect - A Good Thing
  17. John Legend - P.D.A. (We Just Don't Care)
  18. The Partysquad en Brainpower - Non Stop
  19. The Pussycat Dolls - Wait a Minute
  20. U2 - Window in the Skies
  21. Nienke - Het Huis Anubis
  22. Blof - Regen
Weer armoe troef op deze verzamelaar.

Enige echte uitschieters zijn Ruby van de Kaisers Chiefs en P.D.A. van John Legend, 2 liedjes die voor mij wel 4 sterren halen. Verder scoren alleen Robbie Williams en Nelly Furtado een voldoende...

avatar van tnf
tnf
Dit is dan ook niet bepaald een van de beste periodes in de geschiedenis van de top 40. Ik heb de commerciële muziek in geen jaren zo slecht gevonden als de laatste paar maanden.

En tja, dan wordt een daarvan afgeleide cd ook niet echt briljant. Ongeveer een-derde is enigszins leuk te noemen, de rest varieert van 'matig' tot 'kan regelrecht de vuilnisbak in'.

Zie de site in mijn profiel voor hedendaagse (en ook oude) muziek die ik wél leuk vind. Charts e.d..

Vorig jaar ging nog wel met een paar uitstekende Timbaland-producties. Ik zou de hitlijsten eens na moeten gaan of er een dit jaar popsingles zijn geweest die ik echt goed vond, maar volgens mij niet...

avatar van tnf
tnf
Een paar jaar geleden deden de Neptunes voor de commerciële muziek hetzelfde als Timbaland sinds zijn wederopstanding van een jaar of wat geleden. Alleen vind ik de Neptunes-producties van toen gemiddeld een stuk beter dan de recente Timbaland-producties. Bij die laatste mis ik vaak 'iets'.

Wel leuk, maar er zitten geen potentiële all time favorites bij.

Wat betreft top 40 hits zijn dit mijn favorieten:

Gia Farrell - Hit Me Up
Fouradi - 1 Ding (beetje een guilty pleasure)
Kaiser Chiefs - Ruby
Amy Winehouse - Rehab
Gwen Stefani - The Sweet Escape
John Legend - P.D.A. (We Just Don't Care)

Als het gemiddeld bij ongeveer 2 per maand blijft, kan ik aan het eind van het jaar precies een CD vullen.

Van jouw lijstje vind ik The Rapture ook erg leuk en MSTRKRFT ook, maar die kende ik al in 2006. Dat liedje van MSTRKTFT is trouwens geen rerelease, maar die plaat is in Nederland pas heel laat uitgekomen (in juli '06 in de VS en in februari ofzo pas hier).

tnf schreef:

Ik vind 'Promiscuous Girl', 'My Love' en 'Sexyback' echt fantastisch. Vooral die eerste twee (mijn singles van het jaar denk ik). Promiscuous Girl heeft een beetje het 80s-geluid waar ik dol op ben.

avatar van predator
tnf schreef:

Niet mee eens; afgezien van de Idols-achtige nummers zijn er op dit moment heel veel leuke bands en zangers (Kaiser Chiefs, Keane, Justin Timberlake, John Legend, James Morrison, Akon) + oudgedienden die nog leuk meedoen (U2). Het valt wel op dat door het mega-aanbod op tv en internet er minder gefilterd wordt.

Keane staat niet in de top 40 anders. Maar misschien komt de nieuwe single er nog wel in. Mooi liedje inderdaad.

De artiesten die je noemt kunnen er goed mee door, maar 5 jaar geleden stonden er wel vergelijkbare dingen in de top 40. In die zin denk ik niet dat het nu beter is dan toen.

avatar van MJ_DA_MAN
0,5
Echt letterlijk niks is goed op deze HZ vind ik, 0,5* dus.

avatar van musicfriek
Sinds ik op deze site zit, ben ik me pas flink minder gaan interesseren in de top 40. De periode 1984-2002 zit in mijn hoofd gegrift, maar alles daarna boeit me gewoon veel minder. Ben nu zelfs zover dat ik de lijst niet eens meer bekijk. En driekwart ken ik ook niet gewoonweg omdat het me niet meer interesseert. Mika & XYP laatst gehoord: beiden verschrikkelijk slecht. En bandjes als Di-Rect, Kaiser Chiefs & Pussycat Dolls vind ik al helemaal erg. Nee, laat mij maar lekker albums op MusicMeter ontdekken, veeeeeel interessanter

Ach ja, ik hoor al die muziek toch wel, dus dan kan ik net zo goed de fijne liedjes eruit pikken. Het nieuwe album van Kaiser Chiefs vind ik trouwens ook niet best, maar die single is wel echt leuk.

avatar van musicfriek
Waar hoor je die muziek dan? Via je werk ofzo? Op mijn werk hebben we een Alcas-systeem, ik hoor eigenlijk alleen maar oude muziek. MTV en TMF keek ik vroeger echt elke dag, maar zelfs die zenders mijd ik nu... The box verdwijnt uit de lucht las ik ergens, ook niet echt erg

Ja, via mijn werk. Vroeger keek ik ook wel vaak naar de clipkanalen, maar als ik nu thuis kom, zet ik liever ook een album van het een of ander op. The Box is trouwens al uit de lucht sinds MTV naar A'dam verhuisd is (2 weken terug ofzo).

avatar van Fianosther
Een van de betere hitzones moet ik zeggen:

Mika, Joss Stone, Kaiser Chiefs, Nelly Furtado vormen de hoogtepunten. Verder heel veel vervelende tracks, zoals Jeckell and Hyde en Akon. 1,5* Voor die paar aardige liedjes.

avatar van Hans Brouwer
Fianosther schreef:
Een van de betere hitzones moet ik zeggen.

Alleen jammer dat de samenstellers van "Hitzone 40" dat Zeeuwse bandje weer een plaatsje hebben gegund op dit album . Haalt het niveau toch wel naar beneden moet ik helaas constateren .

Vind dit toch een van de betere hitzones, ga voor een 2,5.

avatar van waxs
"Hit's to it Hurts!", toepasselijke slogan voor een zender die alleen kut muziek uitzend.

fastpulseboy
gebruiken ze naast die klotemuziek ook nog verkeerd engels in hun slogans?

avatar van waxs
Dat is waarschijnlijk mijn eigen taal gebrek. Het zou dan "Hits till it Hurts" moeten zijn.

Wederom drama, jammer dat er een aantal (zeer) matige nummers opstaan.
Maar er staan ook een aantal zeer sterke nummers op deze keer.
De meest nummers zijn voor mijn gevoel al weer oud...

@musicfriek: Ik heb precies hetzelfde sinds anderhalf jaar ongeveer. Ik luister gewoonweg nooit meer naar de radio. Alleen maar gelul, vaak nummers die je tot kleuterpop kunt rekenen en van die muziek die gewoonweg saai is. Soms nog eens een leuk liedje tussendoor van Keane, maar daar houd het wel mee op.
Ik zit te wachten op een goede Nederlandse zender waar ze allemaal alternatieve muziek op draaien die hier op MuMe wordt gewaardeerd...

Deze CD, ik heb m niet geluisterd. Ik ben over mijn Hitzone tijdperk heen (ik heb dr wel een aantal). Wel heb ik alle nummers 1 of 2 keer gehoord. Ruby is daarin toch nog wel een positieve uitschieter vergeleken met de dramatische rest. De rest die helemaal verschrikkelijk wordt met Grace Kelly van Mika. Wat een verschrikkelijke muziek. Wie heeft die gast in z'n kruis getrapt, of heeft ie nooit de baard in z'n keel gekregen??

Nee, doe mij maar een lekker album van Muse oid. Veeeeel leuker!

avatar van flezki
yeah nummer 40 ik wacht nu al op 41

avatar van ikhier
Niet echt mijn stijl. Wat ik al helemaal een k*tnummer vind is het nummer huis anubis. de enigste nummers die ik nog wel mooi vind ziin de nummers 6, 7, 11, 14, 15, en 17. Ik vind dit album 2,5 sterren waard. Ik luister hem niet veel want de rest zijn gewoon matige tot slechte nummers.

herman schreef:

Ik moet eerlijk toegeven dat ik dat ook heerlijke nummers vind. Die luister ik nog steeds erg veel.

avatar van Galithos
Window in the skies maakt deze cd helemaal goed, voor de rest eigenlijk alleen rotzooi. Kan je beter gewoon de single kopen

@Louis2703: Kink fm is de zender voor alternatieve muziek. Kan ik echter niet ontvangen in het Noorden.

avatar van rudiger
volgens mij worden dit soort cd`s steeds minder verkocht , ik denk dat de jeugd veel liever de nieuwste plaatjes download .

avatar van kaztor
@Louis2703: Zoals hierboven al gezegt: KinK FM! 100.4 op de kabel (Noord-Holland).

@musicfriek: Sinds ik op deze site met gelijkgestemden zit is m'n verlanglijstje behoorlijk gegroeit, en nou is m'n collectie al niet misselijk.... Vanaf dat grunge medio jaren '90 ter ziele ging kan ik de Top 40 nauwelijks meer serieus nemen.

Kadafi
Vanaf 2002 is het zwaar achteruit gegaan met het niveau van de top 40, hoe spijtelijk genoeg. Het dieptepunt is voor zover ik weet nog niet bereikt, maar 2007 is wel 't meest rampzalige jaar geweest tot nu toe.

avatar van LucM
Ach, ik vind het nog wel best meevallen met het hitjaar 2007 en de malaise in de hitparade begon volgens mij al rond ong. 1992 wanneer housenummers en in mindere mate boysbands de hitparade begonnen te teisteren. Rond de eeuwwisseling vond ik de hitparade nog slechter, nu staat er tenminste nog iets wat ik als "muziek" kan omschrijven.
Tracks 1, 5, 13 ,17 en 20 vind ik prima, de nummers van Shakira, Nelly Furtado en Joss Stone zijn ook niet slecht. De rest doet mij niets en sommige nummers, vooral van Nederlandse makelij (ik ben nl. een Vlaming en luister tegenwoordig zelden naar de Nederlandse stations in tegenstelling tot zo'n 30 jaar geleden) ken ik zelfs niet.

avatar van kaztor
Vooral van Nederlandse makelij? Dat vind je vast niet erg!!