Cut City - Exit Decades (2007)

Zweden
Label: Gold Standard Laboratories

1. Like Ashes, Like Millions (4:47)
  2. Manoeuvres (3:18)
  3. Numb Boys (3:09)
  4. Anticipation (2:59)
  5. Damaged (4:00)
  6. Such Verve (3:02)
  7. Rival Trial (2:59)
  8. Just Pornography (For M.E.) (4:09)
  9. The Dull Miles (Exit Decades) (6:02)
avatar van UndahCovah
Prachtige CD, een aanrader voor iedereen die van Interpol en/of Editors houd!

Lost Highway
Ik las bij een recensie de verwijzing naar de eerste 2 platen van Echo & the bunnymen (wat dus mijn interesse meteen wekt).
Misschien kunnen de mensen die al gestemd hebben mij nog iets meer vertellen over deze plaat?

avatar van c-moon
UndahCovah schreef:
Prachtige CD, een aanrader voor iedereen die van Interpol en/of Editors houd!

Hmm... dàn ben ik al gelijk achterdochtig: ik bedoel dan maar: wordt dit een zoveelste Joy Division/The Fall/ Echo & The Bunnymen kloon?

Zo vind ik Interpol best aardig, maar ze doen gewoon het Joy Divisionverhaaltje over, allen vond ik dat JD dat beter deed

Lost Highway
Mwa, die JD - Interpol vergelijking wordt tot in den treure gemaakt maar leg UP van Joy Division en TOTBL van Interpol nu eens naast elkaar, zo gek veel gelijkenis hoor ik niet. Dan snap ik nog eerder een vgl met The Chameleons.
Of dit Cut City het niveau haalt van Interpol is nog onduidelijk.

Lost Highway schreef:

Qua muziek lijken ze heel erg op vooral Interpol. Een bepaald nummer begint zelfs precies op dezelfde manier als een nummer van Interpol. Muziek-technisch zijn ze niet erg goed. Interpol is veel ingewikkelder en veelzijdiger dan Cut City, dat zegt overigens niets over de kwaliteit en of je het dan niet mooi vind. Het is vrij simpele muziek, maar het spreekt mij wel erg aan. Ik vind dit album nu al een van de beste van 2007.

jean maurice
dit is in een woord een geweldige plaat! Elk nummer klopt en in tegenstelling tot de mening van sommigen vind ik het helemaal niet op Interpol lijken, sterker nog Interpol verbleekt in alle opzichten in vergelijking met deze band! De muziek doet mij eerder denken aan The Sound, en dan de vroege Sound. Het is voor mensen zoals ik die zijn blijven hangen in de jaren tachtig zo langzamerhand een luilekkerland aan het worden, met prachtbands als deze, in krap 35 minuten vatten ze dat hele Sturm und Drang gevoel samen uit die tijd,
een heerlijke plaat en een ijzersterk debuut.

avatar van the viking
Helaas doet deze muziek mij als new wave liefhebber pur sang bitter weinig.Middelmatige monotone zang gecombineerd met vrijwel alleen maar voorspelbare gitaarriffs. (The Editors,Interpol) Bovendien ontstijgt geen enkel nummer aan de middelmaat. Na prachtplaten van Pink Turns Blue(Re-Union,Ghost) en The Search in het post punk/new wave genre een fikse afknapper dus.De vergelijking met The Sound gaat dan ook volledig mank mijn inziens, want de muziek is een complete replica van de recente vlakke Interpol,Editors albums.De openingstrack Like Ashes,Like Millions en Anticipation bevallen mij nog het beste van Exit Decades.

2,5 *

jean maurice
snik snik snik!!!!! Viking wat kraak jij mijn stokpaardje af!!!!!

mmm....... ach ja smaken verschillen

avatar van the viking
Staan zeker 7 topalbums in je persoonlijke top 10 dus niet getreurd jean maurice ,en in mijn top 10 zullen ook wel albums staan waarmee je niets of weinig hebt.

jean maurice
destijds kraakten ze The Sound, Comsat Angels ook al af men noemde The Cure zelfs holle disco!!! dus ach getreurd ben ik zeker niet,niet iedereen deelt mijn vooruitziende blik!!!!!(hihihi)

the viking schreef:

2,5 *

, het valt mij op dat maar weinig mensen hier eens met iets nieuws komen, het zijn telkens dezelfde bands die centraal staan, ik vind dat toch jammer omdat een muziekliefhebber altijd op zoek is naar nieuwe bands omdat de popmuziek nu eenmaal niet stilstaat evenmin de ontwikkelingen.

ik durf hier best de stelling te verdedigen dat menig band van nu(Cut City, 120 Days) op zijn minst de kwaliteit van de oude helden heeft als ze al niet beter zijn. naar mijn bescheiden mening kan ik hier ook een oordeel over vormen omdat ik een ruime collectie van eighties muziek heb(zie mijn albumlijsten) The Viking noemt Pink Turns Blue in zijn voorbeeld, ja Ghost dat vind ik nou een middelmatig album en bovendien hebben zij ook hun beste jaren gehad vind ik, wat The Search betreft, best een goede band maar ook hier weer vind ik hun laatste album bijna slaapverwekkend, het is mij allemaal wat te rustig

al met al vind het gewoon jammer dat er zo weinig nieuws onder de zon is, ieder zijn eigen smaak maar ik ben blij met nieuwe jonge bandjes als Cut City want aan hun behoort de popmuziek toe vind ik >:

avatar van the viking
Oude(vertrouwde) bandjes verliezen hun rechten in de popmuziek jean maurice? Dacht het niet hoor. . The Search werken trouwens inmiddels aan een nieuw album die volgens razmig, meer uptempo nummers bevatten dus er is weer hoop voor jouw jean maurice .Ghost staat qua waardering bij mij op een normale 3,5* hoor,dus niet zo bijzonder hoog.De(replica) muziek van Cut City voegt naar mijn mening niets toe aan bands als The Editors en Interpol, van120 Days heb ik alleen wat nummers gehoord en die klonken op het eerste gehoor niet slecht.

jean maurice
het zijn meestal jonge mensen die vernieuwend zijn,vaak moet je een album vaker beluisteren voordat je er een oordeel over kunt hebben
trouwens niet alleen voor mij hoop hoop ik...hmmmm.....
tot op zekere hoogte vind ik wel dat oude bandjes op een gegeven moment hun bestaansrecht verliezen, de meeste bands maken nu eenmaal hun beste muziek als ze jong zijn en dat is logisch vind ik, wat ik alleen maar wil zeggen is dat hier niemand van jullie eens met een nieuwe band komt het zijn altijd meer die oude bands (vaak al ter ziele!) die centraal staan, ik probeer open te staan voor jong talent(en vergeef me maar zo jong zijn die heren van The Search nu ook niet meer) juist omdat de jeugd die energie en toewijding heeft die op latere leeftijd gewoon verdwijnt,

avatar van timhardt
Ik kan er niets aan doen, maar door die korte riffs hoor ik steeds interpol/editors etc. Genoeg! Wees eens origineel! Slecht is hij niet, maar voor originaliteit scoort deze erg laag. 3*

avatar van the viking
Ben het volkomen met je eens maar jean maurice denkt er kennelijk anders over.

the viking schreef:
Ben het volkomen met je eens maar jean maurice denkt er kennelijk anders over.

jean maurice
een van de beste albums van 2007!! echte originele postpunk/new wave luister maar eens goed en zet hem hard!!!! dan ga je geloof me, heerlijke muziek!

jean maurice schreef:

origineel? Dit album is 1 van de minst originele albums die ik ken. Het is verder wel leuk enzo maar als je een beetje serieus Interpol hebt geluisterd dan hoor je dat Exit Decades in het geheel niet origineel is.

UndahCovah schreef:

met origineel bedoel ik back to the roots zeg maar, dit is echte postpunk en dat maakt Interpol niet! zoals ik vaker heb aangegeven klinkt dit veel Europeser(logisch ook) en last but not least dit is ook veel beter dan Interpol vind ik, maar ja smaken verschillen hé

De zang vind ik ook niet echt bijzonder, maar de bas en drum klinken wel erg goed. Ja, die lijken inderdaad zo gejat van Joy Division. En Waarom?
Omdat die bij Joy Division ook zo goed klonken. Beter goed gejat, dan zelf met een slecht werkje aan komen zetten.

jean maurice
ach wat is tegnwoordig niet gejat? ik vind ze meer lijken op The Sound, vooral het album Jeopardy!

avatar van the viking
Dat mochten ze willen jean maurice Al eerder gezegd dat ik het vind lijken op de recente middelmatige Editors en Interpol albums

jean maurice
het is wel leuk en lekker dit album!!! ruwe bolster blanke pit!! Wooooaaaahhh..........(moet jou toch aanspreken Noorman!)

Ik vind het ook zeker de moeite waard.
2007 is het jaar van de nieuwe New Wave, of New-School Wave, of Ny Gest.

deric raven schreef:
Ik vind het ook zeker de moeite waard.
2007 is het jaar van de nieuwe New Wave, of New-School Wave, of Ny Gest.

ja zeg dat!!! ik heb nog nooit zoveel retro/nostalgische bands zien voorbij komen als dit jaar!!! het is even een jaar lang luilekkerland voor verstokte oude wavers als ik!!!

Na The Search voor mij de 2e ontdekking uit Zweden in een korte tijd. Weet iemand of er nog meer van dit soort bandjes in Zweden actief zijn?

Dark Side Cowboys!
Elusive

is wel meer gothic rock

Bedankt. Ik ga er naar op zoek.

avatar van reptile71
Ik zie dit eigenlijk als een clone van Interpol. Geen slechte hoor, maar ik hou ook niet van Interpol. Ik zal het geen onvoldoende geven, maar in een cijfer een 6 en dus 3***

perfume
Misschien nog eens een keertje of 4 luisteren? Het is een groeiplaat!