Junk Science - Feeding Einstein (2005)

Label: Embedded

7. Dreams (Skit) (0:59)
  8. You Never Know (4:26)
  9. The Blaze-O (4:22)

met Cool Calm Pete

10. Mashed Topatoes (4:17)

met Raad Haider

11. Words from the Krayo (1:42)

met Krayola

12. Speaking (Same Ol' Same) (4:41)

met N.E.M.C. en Tony Tank Top

13. Keep Oiling Cell Phones (Skit) (0:41)
  14. House Wigger (3:20)
  15. WhereGo (3:53)

met Raad Haider en Scott Thorough

16. Outtakes * (6:21)
  17. Ebonics Gone Mad * (6:24)
  18. Bancroft (Ground Floor) * (3:36)
  19. That's the Way [J. Howells Werthman Bananabread Remix] * (3:07)
  20. Two Minutes Hate! * (2:32)
avatar van Chrisseh
Erg onbekend groepje, maar ik vind 't zeer de moeite waard. Ik zocht ooit op Google naar de Nederlands Nuclear Family, maar kwam per ongeluk op de New Yorkse hip-hop groep met dezelfde naam. Twee van de NYse Nuclear Family (een groepje van zeven), vormt deze groep: Junk Science. De MC is Baje One, de producer voornamelijk Snafu.

Ik vind dit over 't algemeen een erg lekker albumpje. Het is een beetje... vage hip-hop, dus je moet er maar wel van houden. Het is geen traditionele, straight-in-your-face hip-hop, maar eerder twee mensen die gewoon wat leuks doen. En dat klinkt gewoon erg lekker, maar ik denk dat je er maar net van moet houden.

Er zit redelijk wat kritiek op allerlei dingen in, maar ook zelfspot. Zoals op House Wigger is er kritiek op de generalisatie van hip-hop.

"They said this music is not for us,
and that's one of them things you've got to trust,
but if you don't trust them then you won't believe that,
ever since I was a kid all I heard was feedback,
like,
- nanana, Mike [- de MC] is a wigger,
I'm just trying to make my worldview a little bigger, plus,
I don't try to be black, nigger don't believe that,
got enough trouble being white an'all that's a deep fact".

Enniewee, ik vind dit gewoon een lekker plaatje.

Oh, en er staan ook wat liedjes op hun site (en myspace), geloof ik, als iemand hier geinterreseerd is geraakt.
(www.nukfam.com/junkscience)

Dr.Greenthump
Klinkt interessant, ik zal eens een kijkje nemen

Maarten||
Waar kan ik deze plaat vinden?

avatar van waxs
Aangezien de andere Embedded me erg bevielen moet ik deze ook maar is snel gaan beluisteren, ben erg benieuwd, leuke lijst aan gastartiesten ook

Maarten schreef:
Waar kan ik deze plaat vinden?
Ik heb hem, heel braaf, gekocht van ebay. Je kan hem ook bestellen op de Nuclear Family website..

waxs schreef:

Ik zal het zeker doen, alhoewel het wel redelijk anders is dan bijv. Babbletron. Qua gastartiesten, ook veel uit het NukFam (=Nuclear Family)-groepje.

En, als het je bevalt; goed nieuws: rond Oktober komt hun nieuwe album uit; Gran'dad's Nerve Tonic. Nog iets wat er op lijkt is Iller Than Theirs, die ook uit de Nuclear Family komt, en nog net pas ook door Embedded is gesignd. Komen ook in Oktober met hun debuut.

Wel leuk dat er wat interesse in deze CD wordt getoond .

avatar van waxs
Ik vind het dusver een erg goede/leuke plaat.

avatar van Chrisseh
Hah, mooi! Heb je hem gekocht of ge'pindakaast'? Tjah, ik weet niet wat het is, maar iets in dit album trekt mij wel gewoon. Je merkt dat die gasten het gewoon met plezier doen, vind ik. En dat is ook al een pluspunt.

Noujah, ben best benieuwd naar hun nieuwe album, die volgens Snafu 'much better than the last stuff zou moeten zijn.

avatar van waxs
Ge'pindakaast for now Maar dit is wel een album dat de aanschaf dubbel en dwars waard is.

avatar van Chrisseh
Ach jah, ik denk dat zij het geld ook wel goed kunnen gebruiken, zo bekend zijn ze niet

avatar van waxs
Probeer altijd alles wat ik tof vind te kopen, maar ut geld is een keer op helaas.

Dat's waar.

Btw, ze zijn nu ook gesigned bij Definitive Jux, zag ik net. Leuk.

avatar van waxs
Hehe heel Embedded wordt opgekocht Dan zullen ze ongetwijveld net als Calm Pete binnenkort meer reacties krijgen

Yup.

Maar volgens mij is het meer een collaboratie tussen de twee labels; zowel CCP als Junk Science staan zowel bij de Def Jux site als de Embedded Site. Van CCP weet ik dat Def Jux z'n album over Europa verspreidde en Embedded in Amerika; van Junk Science weet ik niet hoe de labels 't gaan doen.

Video'tje toegevoegd

Gekkenhuis
Het album heeft inderdaad een heel positieve vibe. Ze hebben dit album met liefde gemaakt en dat merk je.

Baje One is een aardige MC. Hij gooit er wat versnellingen uit op That's the Way en is duidelijk geen pessimist. Verder telt het album aardig wat Brother Ali achtige refreintjes vind ik en dat is vrij zeldzaam een underground geluid met goede refreinen. Producties vind ik niet echt heel bijzonder, solide zijn ze wel.

WhereGo? is trouwens schitterend.

Goede 4*

avatar van Chrisseh
Ah, leuk dat je dit album ook hebt ontdekt Gekkenhuis. Ikzelf vind inderdaad That's the Way en WhereGo? ook wel tot de beste van de CD behoren.

avatar van Korhymes
Dit klinkt behoorlijk lekker na mn eerste luisterbeurt. House Wigger viel me het beeste op Heerlijke beat en sample als refreintje. De style van de MC vind ik een beetje weg hebben van die van Cool Calm Pete. Bedankt Crisseh voor het aanraden van deze CD. Deze gaat nog vaak gedraaid worden in mn kamertje Cijfer volgt dus...

avatar van Korhymes
Ik kom uit op een stevige 4. Lekkere beats, vaak dope featurings (Vooral Words from the Krayo, toch maar Iller Than Theirs checken ) en Baje One is echt een geweldige MC.

Je kan dit niet echt in een hokje plaatsen, zoals Baje al zegt bij The Junk Off:

Now you can call it positive, you can call it Backpack,
You can call it Street Shit, you can call it Nerd Rap
But no matter what you call it, yo the fact is
we've got that FAT SHIT

En fat shit is het zeker, deze track behoort tot mn favorieten van het album Andere favo's zijn Ice Age (wat een geweldig refrein heeft that), House Wigger en You Never Know. Leuk albumpje dus dat misschien nog groeit naar een 4, maar ik denk het niet.
Ik weet trouwens echt niet wat ik met Keep Oiling Cell Phones moet

Rene1979
Zo kan het volgen van Chrisseh zijn vruchten afwerpen. Wat een heerlijk album dit. Meteen gekocht voor maar 12 dollar

avatar van He$$el_01
Dit is een lekker album. De eerste 8 nummers zijn allemaal echt goed. Lekkere beats met meestal een harde bass. De rappers zijn allemaal van een goed niveau. Jammer dat het na een tijdje toch iets minder wordt, maar zeker niet slecht. Favoriete nummer is Roads. Vooral die tweede verse is erg lekker.

Mb.
Feeding Einstein is een probeelsel van alles en nog wat: twee jongens met liefde voor Hip-Hop die op een zolder hun kindje ten audio brachten. Dat is Feeding Einstein voor mij en die impressie maakt het album in haar rommeligheid toch toegankelijk. Echter, zoals hoort bij experimenteren, vliegt men soms uit de bocht. Snafu wilt teveel, waardoor de producties vaak op het hinderlijke afsturen. Baje One weet daar niet altijd doorheen te manoeuvreren. Het duo heeft genoeg potentie, maar slaagt er niet in die op Feeding Einstein volledig te kristalliseren. Een leuk maar toch iets te rommelig album is het gevolg.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik ben het zeker eens met je kwalificatie 'rommelig' Mb., maar ik hoop dat je het in de toekomst toch nog wat vaker gaat luisteren want dat zal je beoordeling misschien nog doen stijgen. Dat heeft het bij mij in ieder geval wel gedaan!

avatar van j.b.b.l
Ik twijfel nog tussen een 3,0 of een 3,5. Baje One weet mijn aandacht niet altijd vast te houden en DJ Snafu's producties zijn hier en daar wel aardig maar niet meer dan dat. Het is typisch zo'n album die na een paar keren luisteren leuker wordt. Ik geef het nog een luisterbeurt.

avatar van Harderwiek
Vind het tot dusver nog niet erg overtuigend. De stijlen die ze op het album afwisselen zijn niet altijd even goed voor zowel rapper als producer weggelegd. Ik denk dat ze een stuk stekker uit de hoek zouden komen als ze een stijl zouden aanhouden, zoals bijvoorbeeld de stijl op het nummer You Never Know, wat toch wel de sterkste track van het album is. Al met al wel vermakelijk, maar er had veel meer ingezeten. Zal het nog een aantal keren goed luisteren, maar voor nu 3*

avatar van MAS
MAS
Ik kan hier helaas niet zo veel mee. Ik hou wel van een beetje diversiteit maar hier komt dat helaas niet altijd goed uit de verf.

avatar van principal2000
Dit heeft potentie. Als ze hun sound nog zodanig kunnen aanpassen dat het niet klinkt alsof het op de zolderkamer gemaakt is, kan deze groep tot een leuk album komen. Nu vind ik het wel een okay album, maar blijven de nummers te weinig hangen. Zowel op het gebied van beats als MC-ing moeten ze nog een klein beetje meer gepolijst worden, zonder te veel de underground sound te verliezen. Klinkt moeilijk en is het misschien ook, maar dan zou Junk Science een leuk bandje kunnen worden. Ik geef ze nu het voordeel van de twijfel en ga voor 3,5*. Al verwacht ik dit niet vaak meer op te zetten.

avatar van bennerd
Sorry panjoe, maar dit is dus verre van mijn kopje thee. Door platen als deze krijg ik zin om luidkeels kort door de bocht verwoorde meningen te geven. Dat ga ik bij deze dan ook doen.

Junk Science komt op mij over als hét prototype tuinhuis-hiphop-duo. Jeweetwel, zo'n beatbakker en een rapper die in een achterhoek van hun woning samentroepen om op een bandrecorder wat zelfgebakken muziek op te nemen. Dat heeft soms zijn charmes, maar hier niet. Baj One heeft een stuntelige flow en een kleurloze stem en de beats van Snafu klinken enorm amateuristisch. Chaotisch, maar dan eerder neigend naar 'rommelig' en niet naar 'geniaal'.

Er zijn af en toe wel nog wat goede stukken te vinden op Feeding Einstein. Zo doen Probe en Scott Thorough het beter dan hun kompanen op Roads en smaakt de laatste verse uit Get A Way erg goed. Maar die kleine zaken kunnen de plaat voor mij helaas niet redden.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Geen excuses nodig ik heb liever dat je kort door de bocht zegt wat je ervan vindt dan dat je je eigen mening kapot nuanceert (waar ik zelf vaak de neiging toe heb)...

avatar van bennerd
Die neiging heb ik ook vaak, maar dan wordt mijn mening veel te onduidelijk

Mb.
Ik kan me best vinden in je commentaar, maar de beoordeling vind ik vervolgens wel erg straf.