Apparat - Walls (2007)

Duitsland
Electronic
Label: Shitkatapult

1. Not a Number (3:59)
  2. Hailin from the Edge (3:39)

met Raz Ohara

3. Useless Information (4:04)
  4. Limelight (4:12)
  5. Holdon (4:10)

6. Fractales Pt.1 (3:34)
  7. Fractales Pt.2 (2:06)
  8. Birds (5:03)
  9. Arcadia (5:10)
  10. You Don't Know Me (4:24)
  11. Headup (5:06)

12. Over and Over (5:07)

met Raz Ohara

13. Like Porcelain (9:19)
avatar van dj maus
gherdt schreef:
En ik zie de naam Raz Ohara staan, is dat een pseudoniem van Apparat zelf of is dit een of andere gastzanger, ik was in de veronderstelling dat hij het zelf was namelijk. Binnenkort trouwens in club 11 als ik het wel heb. Jee!

Nee, is een gastzanger. Werkte o.a. ook met Alexander Kowalski.

avatar van Urbanoetang
Leuk plaatje wat soms helaas te poppy word. Holdon is daarvan het toppunt, maar ook Hailin From The Edge en de laatste 2 nummers neigen naar mijn mening iets te veel naar pop toe. Op zich niet erg, maar daardoor vind ik deze nummers na zo'n 3 keer luisteren al een beetje vervelend worden. Het echt goede stuk wat ik nu telkens weer luister is vanaf Fractales t/m You Don't Know Me. Dat stuk verdient absoluut 5 sterren. Daarna zakt het helaas weer wat in, maar slecht is dit album nergens.

avatar van Mimo
Dit album krijgt van mij de volle mep. Met uitzondering van het afgrijselijke Over and over stuk voor stuk prachtige nummers. Uitschieters zijn wat mij betreft: Useless Information, Hold On, Arcadia, You Don't Know Me and Head Up. Heb ook eens geluisterd naar Duplex maar die vind ik toch een stuk minder, te klinisch, te kaal.

avatar van Svendra
Dit is typisch zo'n album dat bij mij op ongeveer 3,5* begint en heel rustig naar boven doorgroeit. Op termijn sluit ik zelfs de maximale score niet uit.

Heerlijke, ingetogen muziek. Die vocale, meer poppy nummers vind ik ook prima, zorgen voor afwisseling.

avatar van mjvanderels
Boeit meer dan zijn laatste album vanwege een minder "glad" karakter, al zitten op dit album er toch ook nummers bij die me niet zoveel doen. Zullen wel zien waar het uiteindelijk op uit gaat komen, maar denk dat het voor mij niet de samenwerking met Modeselektor in Moderat voorbij zal gaan

avatar van Sfeermaker
Er komt een warm klankenpalet voorbij zo tijdens de eerste keer luisteren

avatar van robbizzel
Erg lekkere plaat hoor met als favorieten: Useless Information, Birds en Arcadia. Headup vind ik overigens ook erg goed, vreemd dat die maar zo weinig stemmen krijgt.

avatar van andnino
Na de eerste paar luisterbeurten een voorlopig oordeel: leuke plaat, maar enkel Useless Information vind ik een uitschieter. De rest is wel prima, hoewel ik Birds en Over and Over niet zo heel boeiend vind.
De favoriete nummers draaien hun rondjes op mijn iPod, de rest zal ik waarschijnlijk hooguit een enkele keer beluisteren.

avatar van wibro
Zoals zo vaak bij electronic albums moet iemand weer zijn stemgeluid laten horen met als gevolg dat het album weer voor een groot gedeelte verpest wordt. Zo ook bij dit album. Instrumentaal zit het goed in elkaar maar die Raz Ohara is niet om aan te horen.

3.0*

avatar van Monsieur'
Een bij vlagen intrigerende gelaagde en bijzondere plaat.

avatar van trebremmit
Blijft een goed album, in het begin had ik dat niet zo verwacht maar na elf jaar kan ik wel zeggen dat het een blijvertje is, luisterde vandaag naar het nieuwe nummer van Hopkins, en moest gelijk weer aan Apparat denken, dan is Walls toch wel wat origineler. Vooral Arcadia is echt een heerlijk nummer.