Apparat - Walls (2007)

Duitsland
Electronic
Label: Shitkatapult

1. Not a Number (3:59)
  2. Hailin from the Edge (3:39)

met Raz Ohara

3. Useless Information (4:04)
  4. Limelight (4:12)
  5. Holdon (4:10)

6. Fractales Pt.1 (3:34)
  7. Fractales Pt.2 (2:06)
  8. Birds (5:03)
  9. Arcadia (5:10)
  10. You Don't Know Me (4:24)
  11. Headup (5:06)

12. Over and Over (5:07)

met Raz Ohara

13. Like Porcelain (9:19)
avatar van KampF
Hmm, versgebakken Apparat cake. Daar lust ik altijd wel een stuk van. Arcadia bijvoorbeeld, smullen! Heel anders dan zijn duplex eigenlijk. Deze feestcake bied Raz Ohara, meer variatie, gitaren, violen, en toch Apparat's eigen stijl. Een cake met slagroom. Hiep hiep hoera voor Apparat.

avatar van Zwammer
Heb dit album net ook even geluisterd en ik vind het best wel aardig klinken. Het is mijn eerste Apparat album en vooral de variatie in instrumenten valt mij op. Het doet mij soms zelfs een beetje aan múm denken . Maargoed ik zal wel weer een rare vergelijking maken, dus ik ga het eerst nog even goed luisteren voordat ik hier mijn definitieve oordeel post.

niet gek hoor. Múm is ontegenzeglijk beïnvloed door Berlijnse school waaronder Apparat. toch klinkt Apparat, vind ik, warmer en meer 'dance'.

vind het overigens een erg goed album.

avatar van Zwammer
Zo ik heb het nog een paar keer beluisterd en ik vind het een goed album. Ik hoor er ook wel een beetje Arovane in, vooral het geweldige Lilies album. You Don't Know Me vind ik echt een heerlijk nummertje en ook de nummers met Raz Ohara vind ik erg mooi. Ik begin nog even met 3.5*, maar ik denk dat dat wel gaat stijgen

avatar van KampF
Deze begint ook steeds lekkerder te worden zeg

Ik zet hem net voor het eerst op en ben nu al om. Dit klinkt vooralsnog als de perfecte middenweg tussen zijn oude IDM en nieuwe techno. Grappig ook om Raz Ohara tegen te komen, ik ken hem/haar/hen van wat nummers met Luomo gebaseerd op Michael Jackson-basloopjes.

Wat een briljante plaat, hij staat hier non-stop op.

Het is een fijne plaat, maar ergens vind ik het toch jammer dat ie niet verder is gegaan met het epische technogeluid van nummers als Montreal. Die zijn toch wel een paar klassen beter.

avatar van luc011190
Was wel even schrikken, ja. Een nummer als Holdon is wel heel erg poppy, bij het intro denk je met Timbaland te maken te hebben. Wel knap dat hij zo veelzijdig is, maar ik weet het zo net nog niet.

verslaafd ...

avatar van KampF
Ik zou er haast een halfje bij op gooien. Ik vind Apparat echt een van de beste DJ's/producers momenteel, en Walls is erg gevarieerd. Zijn vorige werk is bovendien ook er goed. Gisteren heb ik zowaar 3 a 4 uur achter elkaar naar Apparat geluisterd. Beeldig.

Deze plaat komt zeer hoog binnen in mijn top2007 lijstje

avatar van KampF
4,5* is genoteerd (ongeveer een 8,5)

Ik vind dit werkelijk Apparat's beste album, vanwege de vele variatie in zijn muziek. Ook grappig dat Apprat veel doet met zijn eigen stem.

avatar van Osiris Apis
KampF schreef:
Ook grappig dat Apprat veel doet met zijn eigen stem.

De zang vind ik juist een negatief punt van het album. Productie daarentegen klinkt goed na 1 luisterbeurt.

avatar van Osiris Apis
Erg mooie productie zelfs

Ik zie nu bij een aantal nummers Raz Ohara staan als gastartiest, dus ik ga ervan uit dat Apparat niet zelf zingt.

edit: Bij 'Birds' en 'Arcadia' wordt er wel gezongen en staat er geen gastartiest. Dus Apparat zingt ook.

avatar van Zwammer
Bij het optreden van Apparat op Lowlands zong hij ook een deel zelf. Op Lowlands kwam dat totaal niet uit de verf, maar op deze cd vallen juist alle puzzelstukjes in elkaar. Heerlijke plaat.

avatar van bramruiter
Zo'n eerste luisterbeurt, ik werd er warm van. Ik ga het echter nog eens wat vaker herbeluisteren, om te zien of ie een ruime houdbaarheids datum heeft.

avatar van Leonard91
Lekkere plaat, allemaal net wat minder vaag dan zijn eerdere producties en dat pakt goed uit. Als hij maar niet steeds commercieler wordt, een erg goed album maar wat mij betreft mag hij ook weer wat meer experimentele muziek gaan maken.

Ollie
Welk nummer heeft Boys Noize eigenlijk onder een jasje gestoken van Apparat?

Ollie
Arcadia dus :~D

avatar van powerplant
zalig album. Zalig om bij weg te dromen, elk nr luistert zo weg. Geen enkel skipmoment, gevarieerde nr's. Krijg niet genoeg van dit album

avatar van Mr. Digitalized
Zeer aardig. Komt vast in zeker nog in mijn cdrek!

avatar van gherdt
Wat een ongelofelijk fijn en verrassen album blijft dit toch, zelfs na zoveel luisterbeurten. Nooit gedacht dat meesterwerk Orchestra Of Bubbles zo dicht benaderd zou kunnen worden en dat nog wel zonder frau Ellen. Het heeft me trouwens een hele tijd gekost, dit was echt de groeiplaat van 2007. Eerst moest ik nogal lachen om die vocale nummers, gladde shizzle vond ik het, maar later kwam de melancholie en de warmte goed door. Vooral die steeds terugkerende belletjes en strijkers dragen bij aan het weemoedige sfeertje op deze plaat.
Prachtige productie, schaamteloos catchy en behoorlijk tijdloos. En heel wat stappen verwijderd van Apparat´s oude geluid (vb. Ttttrial And Error). De ultieme popmuziek dit.

avatar van gherdt
En ik zie de naam Raz Ohara staan, is dat een pseudoniem van Apparat zelf of is dit een of andere gastzanger, ik was in de veronderstelling dat hij het zelf was namelijk. Binnenkort trouwens in club 11 als ik het wel heb. Jee!

Nee, Raz Ohara is iemand anders.

bertito
Vanavond in de trein voor de eerste keer geluisterd en ik moet bekennen dat de zang me ruim voor het einde de keel begon uit te hangen. Zonder de artie 'vocalen' (de mannelijke variant van dope-meisjes uit de 70's) was ik zeker voor dit album gegaan. Het hoesje zegt het ook al een beetje: veel geklieder om niks. Misschien dat ik het later nog eens probeer...maar veel zin heb ik er niet in.

tuktak
een album met een paar toptracks, een paar niemandsdalletjes en tracks als headup, wat wel heel erg lijkt op postal service wat mij betreft. maar dan vooral met een mindere vocaal. arcadia en fractiles 1 zijn mijn favoriete tracks op dit album. goed geproduceerd album waarin ik helaas regelmatig iets spannends mis.

KampF schreef:

De album cover heeft wel iets weg van een slagroom taart met aardbeien... maar goed

Ben hem op dit moment aan het downloaden, ben wel benieuwd. Ook omdat ik in dit hele rijtje comments bijna geen stemmen onder de 4 zie staan.

avatar van Urbanoetang
Zag hem tweedehands bij Concerto liggen voor 6 euro; daarvoor laat ik dit niet liggen. Eerste indruk: Birds en Arcadia

Dit album komt soms wel héél poppy ov er (Hailin' from the Edge, Holdon), maar over het algemeen is de muziek wel sterk, vooral Useless Information en Arcadia , vandaar dat ik verhoog naar 4*