Anouk - Wen D'r Maar Aan (2018)

Label: Goldilox

1. Wen D'r Maar Aan (3:28)
  2. Ik Mis Je (4:25)
  3. Jij (3:55)
  4. Liefde Kent Geen Haat (3:44)
  5. Kom Terug (3:53)
  6. Red Mij (2:19)
  7. Het Is Klaar (4:14)
  8. Zwart Is de Lucht (3:35)
  9. Lawaai (3:04)
  10. Lente (3:44)
  11. Ver Weg van Jou (3:34)
  12. Dominique * (4:21)
avatar van Angelo
Het eerste Nederlandstalige album van Anouk. Wat ik er tot nu toe van gehoord heb – "Lente", "Het is klaar" en een akoestische versie van de titeltrack – vind ik niet eens zo slecht. Heb niet bepaald hoge verwachtingen verder, maar ik ben toch benieuwd hoe de rest van het album klinkt.

avatar van Joshua68
Iemand was er als de kippen bij om dit album al een waardering te geven..

avatar van snarf349
Een soort Sad Singalong Songs, maar dan op z'n Nederlands. Dat is wennen …

Het Is Klaar kan ik goed hebben.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Video van Het Is Klaar toegevoegd.

Rudi1984
Die titel en hoes, brrrr...

avatar van Zwaagje
De zoveelste koerswijziging en dat is op zich te prijzen. Naar mijn smaak werd het echter na Hotel New York alleen maar minder. Ik ga aan deze maar niet meer beginnen. "Het is klaar" een aantal keren op de radio gehoord en het is inderdaad klaar voor mij. Jammer....

Ponty Mython
Anouk in het Nederlands is echt niet om aan te horen. Ze kan haar slappe schrijfsels nog wel enigszins verhullen in de Engelse taal, maar in het Nederlands komt de middelmatigheid echt goed naar voren. Ook vind ik de zang niet top; het flowt namelijk voor geen meter.

avatar van robvw192
"het flowt namelijk voor geen meter" die houden we erin. Vind het prima als er nieuw werk komt, maar graag niet (!) op de radio, gaat direct over naar andere zender (bij elke aanzet tot nummer).

Ik vind Anouk vocaal heel sterk in het Engels, ik kan het wel waarderen dat ze iets totaal anders probeert, maar dit vind ikzelf ook niet haar ding.

avatar van meneer
Heerlijk ! Vanochtend reed ik met de auto door Nederland en daar kwam ‘Het is Klaar’ via radio 2 voorbij. En tijdens het luisteren kwam er een grote glimlach op mijn gezicht. Ik hoorde een combinatie van de hedendaagse Nederlandse muziekscéne met een echte smartlap ! Waar anders de Engelstalige teksten anders gewoon voorbij komen is het nu echt puur Hollandse folklore. En Anouk klinkt in haar uithalen (en dat is niet denigrerend bedoeld) soms als een snikkende Mary Servaes (maar dan met een Haags accentje) en een heerlijke vibrato. Dan komt zo’n zin als “Met je rotkop” en “Jij huichelaar” ook gewoon eerlijk over. En dat geldt eigenlijk geheel voor deze boze tekst. Gewoon een echte puur Hollandse vrouw ! En als je dan over Neerlands wegen rijdt onder de herfstwolken met deze muziek dan heeft dat wel wat..

Leuk gedaan zo het eerste nummer en maakt mij best benieuwd naar de rest van het album.

avatar van morketronen
Wel jammer dat 'oliebollen en advocaat' niet op het album staat.

avatar van snarf349
Jij is nu te beluisteren! Ben er nu aan gewend. Hou wel van haar stem in het Nederlands.

avatar van cddrive
vandaag bij DWDD...ik kijk uit naar het album!

Ik door de uitzending bij DWDD ook.

avatar van judgepaddy
Geen fan, zowel van haar als van DWDD maar dit was wel een legendarische optreden.

avatar van Germ
Germ (crew)
Door het innemende optreden gisteravond bij DWDD (zowel het optreden als het interview) voor het eerst echt nieuwsgierig geworden naar een album van Anouk.

De twee singles op Spotify zijn al vast erg fraai!

Rudi1984
Ik vind het leuk om haar te horen praten, maar zodra ze begint te zingen wordt het toch wel weer tenenkrommend hoor. Die eeuwige rijmelarij in het Nederlands.

avatar van heartofsoul
Op mij maakte het liedje dat Anouk zong grote indruk. Ik heb haar nooit goed gevolgd, en wat ik hoorde was voor mij een aangename verrassing. Ben nu ook benieuwd naar dit nieuwe album dat ik zeker zal gaan beluisteren. Tussen twee haakjes: is Anouk altijd zo nerveus? Heeft ze podiumangst, of was er iets anders aan de hand. Ik dacht dat ze heel stoer was, maar ze maakte een tamelijk kwetsbare indruk op me. Maar mijn sympathie heeft ze.

avatar van Germ
Germ (crew)
Rudi1984 schreef:

Dat iets rijmt maakt het natuurlijk niet direct rijmelarij.

Germ schreef:

Dat iets rijmt maakt het natuurlijk niet direct rijmelarij.

Rijmelarij maakt het wel rijmelarij.

Hendrik68
Rudi1984 schreef:
Die eeuwige rijmelarij in het Nederlands.
Snap ik nooit zo, wanneer het in je eigen taal is zijn de rijmpjes ineens tenenkrommend. Alsof dat in het Engels anders is, ja dan versta je de helft niet direct zodat je het niet doorhebt, maar welke taal ook, het komt allemaal op hetzelfde neer.

cddrive schreef:
vandaag bij DWDD...ik kijk uit naar het album!

Goed gedaan van Anouk, al vond ik haar erg nerveus.

Hendrik68 schreef:

In het Engels hoeven niet alle laatste woorden van zinnen te rijmen.

IsAllGoodMan
Rudi1984 schreef:
In het Engels hoeven niet alle laatste woorden van zinnen te rijmen.

In het Nederlands ook niet. Tenzij rijmelarij het doel is.

avatar van bennerd
Hoopje berichten over Anouks gezondheidstoestand en offtopic-dingen verwijderd.

avatar van ArthurDZ
Off-topic bericht verwijderd.

avatar van Frenz
Want tot nu toe zag ik liefde alleen maar in m'n dromen
Maar nu was het toch eindelijk ook op mijn pad gekomen

Sorry hoor, dit nadert toch heel dicht de rijmelarij

Er zijn legio voorbeelden van goede Nederlandstalige teksten, pak 'r een willekeurig nummer van The Scene maar bij.

Het is Klaar vond ik iets beter te pruimen, niet tenenkrommend, maar ze stonden wel klaar om in die stand te schieten. Nee, beter blijft ze in het Engels zingen.

avatar van lennon
Anouk op smartlappen pad..

Ik ga en wil er niet aan wennen. Vind 't erg vervelend klinken. Beide singles die ik tot nu toe heb gehoord vind ik niks.

Leuk dat ze 't probeert....

avatar van pmac
Verschrikkelijk zeg. Hoorde net de single op de radio. Genant gewoon. Anouk slaat hier de plank mis. Dat gemaakte nerveuze gedoe bij Dwdd was ook al zo’n misser. De Ziggo moet gevuld worden kennelijk. Als de single representatief is voor de te verschijnen cd ga ik hem niet eens beluisteren.

avatar van tnf
tnf
pmac schreef:
Dat gemaakte nerveuze gedoe bij Dwdd was ook al zo’n misser.

Ik heb nou niet het idee dat ze aan het acteren was.

Ergens maakt datgene wat ik gehoord heb me nieuwsgierig. Terwijl ik geen fanatieke luisteraar van Nederlandstalige muziek ben, en Anouk's werk wisselend vind. Maar qua muzikale stijl lijkt dit op haar materiaal dat ik relatief goed trek.