Joell Ortiz - The Brick: Bodega Chronicles (2007)

Label: Koch

1. 125 Pt. 1 (The Bio) (5:25)
  2. Brooklyn [Remix] (2:42)

met Cashmere, Maino, Big Daddy Kane en Solomon

3. Caught Up (3:38)
  4. Night in My P's (2:26)

met Big Noyd

5. 125 Pt.2 (Fresh Air) (5:08)
  6. Hip Hop (3:20)
  7. Modern Day Slavery (2:56)

met Immortal Technique

8. 125 Pt. 3 (Connections) (6:03)

met Ras Kass, Stimuli, Graph en Gab Gotcha

9. BQE (4:09)

met Lord Black Of Chryme Fam en Alex "BQE" Santiago

10. Block Royal (3:01)
  11. Latino (3:34)

met La Bruja

12. Keep on Callin' (3:44)

13. Time Is Money (3:04)

met Styles P

14. Brooklyn Bullshit (4:19)
  15. 125 Pt.4 (Finale) (5:41)
  16. 125 Pt.5 *
  17. L.I.F.E. *
  18. Feel Good *
avatar van Conway Twitty
Oh wat heb ik hier zin in. Iedereen die van Pun houdt moet dit zeker in de gaten houden. Geweldige flow en teksten heeft deze man.
Mis alleen wel de aangekondigde samenwerking met IT.

mes-one
Weer wat goeds uit New York. Promotie-singles klinken in ieder geval briljant.

Dr.Greenthump
''Ik voel een hype komen (geheel terrect). Draai Block Royal en Hip-Hop zo'n beetje dagelijks. Vrij onderhoudende nummers en vervelen ook niet gauw. Line-up ziet er netjes uit (helaas geen IT) en er zitten leuke collabo's tussen. Die Sauce Money draaid volgens mij langer mee in het 'mixtape circuit'. Heeft volgens mij nog iets met Papoose gedaan. Ach, eerst maar eens die plaat horen ''

Relax
Keep on Calling

avatar van MJ_DA_MAN
Idd ja, moet hij nu werkelijk OVERAL verschijnen . Echt walgelijk.

avatar van FunkyMonk
Verschrikkelijk idd.

Akonner
MJ_DA_MAN schreef:
Idd ja, moet hij nu werkelijk OVERAL verschijnen . Echt walgelijk.

Daar is ik weer , ben geen fan van akon meer voor de gene die het nog niet wiste maar vind de meeste muziek wel goed heeft wel een mooie stem, en over het nummer ben ik ook wel tevreden.

Akonner schreef:
en over het nummer ben ik ook wel tevreden.

Is hij al uit dan? Lijkt me niet, niemand weet ook maar iets zeker over dit album en er is (op 2 nrs na) nog niks op internet verschenen.

Dr.Greenthump schreef:
''Die Sauce Money draaid volgens mij langer mee in het 'mixtape circuit'. Heeft volgens mij nog iets met Papoose gedaan.'"

En met Jay-z...

lang, lang geleden

Dr.Greenthump
Is er al een datum geprikt voor de release?

avatar van Conway Twitty
24 April, maar hij is gelekt.
Begint met reeds uitgebrachte 125 Grams Pt. 1. Dit is dan ook meteen de sterkste track van de cd:

Mirror, mirror on the wall
who the most feared upcoming mc of 'em all?
Joell Ortiz but off course you crazy
that kid's been nothing short of awesome lately

De andere 125'ers zijn iets minder, maar er staan genoeg heerlijke tracks op de cd. Ook de track met Immortal Technique is zeer aangenaam. (Immortal Technique klinkt hier precies zoals zijn feature op Never Know Why van Cunninlynguists)

Dr.Greenthump
Op welke track doet hij mee?

Dr.Greenthump schreef:
Op welke track doet hij mee?

Dit is niet de goede tracklist. De cd heeft 15 nummers (maar 4 of 5 125's). IT doet mee op Modern Day Slavery.

avatar van waxs
Klopt 15 nummers, heb ik hier ook staan.

Dr.Greenthump
Zal hem vandaag ook eens een luisterbeurt geven

avatar van Conway Twitty
125 Pt. 1 blijft het hoogtepunt van dit album, prachtig nummer met geweldige teksten.

avatar van J.M.
deze plaat nu 2x beluisterd en ben erg tevreden. Deze man klinkt heel erg goed.
Het nummer met akon vind ik ook een heel lekker nummer. Staan weinig slechte nummers op. Maar ksal hem nog wat vaker moeten beluisteren.

Harco
Yo, do me a favor
Accidentally step on your wife's sunglasses
We don't wear those over here, this is hip hop

Prachtig.

avatar van Osiris Apis
This is Carhartt jackets and Timbaland boots

Ik ken alleen de tracks Hiphop en Brooklyn Bull van youtube.
Ik hoorde dat de productie niet zo heel veel is op dit album.

Klopt de tracklist nu?

nee

avatar van J.M.
Joell Ortiz heeft een erg dope stem vind ik. Ik vind het fijn om naar deze cd te luisteren. Lekker vol energie. En de productie vind ik nog wel meevallen op dit album, best wel goed eigenlijk. De 125 nummers vind ik de beste. Ook de teksten op dit album zijn.
Hiphop vind ik ook één van de betere nummers van dit album.
Mooie 4*

En de tracklist klopt idd nog niet.

avatar van Osiris Apis
Mijn versie heeft de laatste 3 tracks niet. De rest is hetzelfde.

125 pt. 3 bevat dezelfde sample als het nummer van Brother Ali 'Room with a View'

cortez
Deze CD net aangeschaft, dus het is wel wat vroeg om definitief
te oordelen, maar ik heb echt de indruk dat deze man het nog
ver gaat schoppen ... Klinkt allemaal super eerlijk, soms komisch
dan weer serieus maar altijd heel erg getalenteerd en onderhoudend. Zelfs bij die 125-serie, waar geen refreintjes in voorkomen.
Ook de producties, die doorgaans van vrij onbekende producers komen, zijn behoorlijk tot goed. Toch is het vaak de flow die de track
domineert, en de beat die enkel als begeleiding dient ... Gezien het
genre een verdienste dus.

Wat ook opvalt is hoe magertjes Immortal Technique presteert en eigenlijk volledig 'afgemaakt' wordt op die track.

Staat hier nu al een tijdje op replay, en ik raad mensen echt aan
dit even uit te checken!

Relax schreef:
Keep on Calling
met Akon

Brengt nochtans een goed en herkenbaar refreintje op dat nummer ...

Voor mij voorlopig een van de hogtepunten van jaar tot nu toe!

Ik ben meestal heel argwanend t.o.v. die underground hypes die telkens weer komen aanwaaien (bv Saigon), maar Mr. Joell blaast me echt weg... De energie & passie spat er van af, zelfs in de iets rustigere nummers.

Lyrics zijn ook on point: hij vertelt zinnige dingen en zelfs als hij de (voor rappers blijkbaar onvermijdelijke) 'zelfverheerlijking' toer op gaat is het zovel slimmer en coherenter als de 99% van de concurrentie. Het feit dat hij vrij duidelijk spit helpt (ons) natuurlijk ook...

Toppunt zijn de eerste 3 gedeeltes van "125", HipHop en Latino (raar dat dit nog niet vermeld werd?) is het perfecte cruisen-bij-een-zomerweertje nummer.

eazyfan
Dit vind ik een erg leuk album, ben aangenaam verrast, ik kende een paar video's van hem en direct dit album gaan checken. De gastartiesten zijn op een paar uitzonderingen na erg goed gekozen en doet vet mee, de teksten zitten sterk in elkaar en variëren goed, de producties klinken aardig en passen bij Joell's goede flow. Deze gast kan zo bij het oude Terror Squad naar mijn mening, hij heeft iets in de aard van Big Pun en Fat Joe, heeft er natuurlijk ook te maken dat hij ook van Brooklyn is en dan ook nog latino. 125 Pt. 1 (The Bio) is hier veruit het toppunt naar mijn mening, de andere 125's zijn goed, dit album begint vooral erg sterk, wordt beetje minder na BQE maar de laatste 2 tracks zijn dan ook weer erg aardig. Dit album klinkt gewoon erg lekker Bronxstyle. Deze Cd kent zoals ik al zei zijn dieptepunten, maar die zitten meer in de productie dan in de teksten, dit gaat eindigen in 4* denk ik.

cortez
Er is nu ook een clipje voor 'Brooklynn bullsh**' ...

Een van de grappigste songs op het album, met enkele vette lines:

So what it's the second day I wore these jeans
I was chilling yesterday, they don't stink, ya'mean?
So what I get a shape up when I need a cut
I ain't woofing that bad, I can use these 5 bucks
So what I get a beer on credit, from my corner store
I be going there for years goddammit

So what I ask my man for a piece of chicken
When it ain't yours for some reason it always taste different
So what we five deep in a two door whip
We gotta get where we going if you fit you fit
So what I still reside in my moms crib
Now fuck that, I'm rhyming to get outta there kid
So what, yes I do have two baby mothers
Yes they do stay two buildings away from eachother

So what these ain't real rocks up in my watch
When the sun hit the face this shit still looks hot

etc.

Wat een contrast met wat vandaag in hiphop songs naar voor wordt
gebracht!!!

eazyfan
Dit album krijgt 3,5*. Erg leuk en bij momenten erg vet, maar 4* vind ik het niet waard, 125 Pt. 1 is hier veruit de beste track , 125 Pt.2 en 125 Pt.4 vind ik ook nog erg mooi en interessant. Hij heeft hier veel goede gastartiesten op gekregen: Immortal Technique, Ras Kass, Big Daddy Kane. Maar dat die dan samen op Cd staan met Akon Eigenlijk is er niks met die Akon-track, die tekst daar is geweldig en leuk, maar dat refrein , Hip Hop en 125 Pt.2 (Fresh Air) kies ik ook nog als favo's, erg leuke tracks. Joell heeft altijd erg goede teksten klaar zitten en interessant ook, maar met sommige gastartiesten, refreinen bij momenten en beats zit het soms wel wat mis. Jammer, dit is eigenlijk wel een topMC die gelijk staat aan Big Pun.

Social_Mask
Redelijk album. Het begin is leuk en aardig, maar nergens echt heel erg goed. Pas tegen het eind begin het wat beter te worden. En 't beste nr is ook 't laatste nr. IT's stem is wel veranderd zeg! Veel zwaarder. Maar jah.. Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waar jullie die vergelijking met Pun vandaan halen. Al is het een tijdje geleden dat ik wat van hem heb opgezet..