Seven Stars Over Sicily - And Here Comes the Night (2018)

Rock / Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Undertow (5:58)
  2. Smockin' Gun (4:55)
  3. Can I Make You Cry (3:36)
  4. Sorrowfull Lady (3:42)
  5. Alone Again (2:28)
  6. More Than a Million Times (5:08)
  7. Shooting Star (6:12)
  8. Black Raven (5:00)
  9. From Your Lips (4:43)

met Tamara Woestenburg en Nasomi

avatar van jurado
Wat is dat toch muziekobsessie dat je zo graag je eigen muziek als geniaal wilt zien? ?

avatar van muziekobsessie
jurado schreef:

Tja als je bedenkt dat sommige nummers al 10 jaar oud zijn, heel persoonlijk zijn en de opname meer dan een jaar heeft geduurd. En je er heel veel passie, geld en tijd in hebt gestoken is dat 'n 5 zeker waard. Zou toch raar zijn als ik dat allemaal voor minder zou doen? Dan zou ik er niet aan beginnen. Ik neem het precies mijn smaak op (ook veel thuis gedaan). Maar ik zou zeggen luister er is naar.....inmiddels al aanbiedingen gehad van platenlabels die dit graag willen uitbrengen...dus ben niet de enige die dit 'n 5 waard vinden. Maar daar doe ik het niet voor ik doe precies wat ik zelf mooi vind ongeacht de trends. Heerlijk toch die totale vrijheid? En ik ook nog is n heel getalenteerde producer/mixer gevonden als vriend maar die echt niet onder doet voor nederlands beste!

Altijd lastig om iets te beoordelen van mensen die je persoonlijk kent. Nog lastiger als één daarvan regelmatig met de meest mooie tips aan komt zetten en mijn smaak feilloos weet aan te voelen. Dat is toch even anders dan de muziek die zelf gemaakt wordt. Toch durf ik het nu dan aan.

Ik heb in het verleden wel vaker geroepen dat Rotterdam momenteel een hoop goede bands herbergt. Seven Stars over Sicily mag daar wat mij betreft best onder vallen.

De band weet psychedelische rock te vermengen met film-invloeden (denk aan Ennio Morricone, zoals te horen op opener Undertow). De zang van Daniël Blokker is niet voor iedereen geschikt, toch is hij het die alle nummers naadloos aan elkaar weet te rijgen met zijn geluid. Donker en melancholisch gaan moeiteloos samen met dansbare rock (Can I Make You Cry). More Than a Million Times heeft wat weg van het eigenzinnige Zita Swoon.
Robert Giesselbach zorgt met zijn toetsen voor een extra fraai randje op dit album. Een album dat ik eigenlijk behoorlijk goed vind. Dat is fijn natuurlijk, want het wordt lastig als het je niks doet. Uiteraard zou ik dan mijn mond gehouden hebben

Nogmaals: Rotterdam is de bakermat voor heel wat moois op muziekgebied. Divers, broeierig en vooral dynamisch. Woorden die ook ingezet kunnen worden voor And Here Comes the Night dat uitermate professioneel klinkt. Mij weten de mannen behoorlijk aangenaam te verrassen, misschien moeten er nu maar eens meer mensen volgen.

Rotterdam kan trots zijn op Seven Stars over Sicily.

avatar van muziekobsessie

En in oktober het volledige nieuwe album the endless sea, jawel op het Coast to Coast label!!! We hebben een contract!!!!!

Parlotones
muziekobsessie schreef:

Gefeliciteerd en veel succes met de muziek.