Neville & Sugary Staple ft. Roddy Radiation - Rude Rebels (2018)

1 stem

Jamaica / Verenigd Koninkrijk
Ska
Label: Cleopatra

1. Rebel Down (3:45)
  2. Tattoo King (3:05)
  3. When I Call Your Name (3:44)
  4. Boy [Dub Out] (3:25)
  5. Be as One (3:05)
  6. Wrong Shoes (3:01)
  7. Original Rudegirl Sound (3:47)
  8. Why Oh Why (4:05)
  9. Ska to the Beat (2:39)
  10. Dirty Little Liar (3:32)
  11. The Border (3:20)
  12. Way of Life (4:04)
  13. Way I Love You (3:50)
  14. Woulda Coulda Shoulda (3:22)
avatar van WoNa
Engeland gaat gebukt onder een epidemie van jongeren die elkaar doodsteken. Een van die jongeren is de kleinzoon van The Specials legende Neville Staple. 21 jaar en een steekpartij niet overleefd.

Deze plaat was al klaar toen dit tragische incident plaatsvond. Staple heeft dit voorjaar een single uitgebracht 'Put Away Your Knives' vergezeld van een stevig persbericht in de hoop een verschil te kunnen maken.

Staple is ook niet van de partij bij The Specials reünie die op dit moment succesvol door Europa toert. Hij werk hier samen met vrouw Sugary, een fantastische band en gitarist Roddy Radiation van The Specials. Samen maken ze er een enorm feestje van. Iets wat zeker voor een stevig deel op het conto van Sugary Staple geschreven kan worden. Zij lijkt me een enorm feestbeest als ze op het podium wordt losgelaten. Deze energie naar opnames vertalen, kan ze ook nog eens.

Door de eclectische mix van de ska invloeden op Rude Rebles is de uitkomst in 2019 gewoonweg beter dan het origineel. Toen was het nieuw, jong, enthousiast, nu is het de totale, losse perfectie. Deze band weet hoe het een skafeestje bouwt. Dit klinkt zo lekker. Blijven zitten is geen optie. Stilstaan nog minder.

Dit is een bewerking van een Engelstalige post op WoNoBloG.