menu

Bhad Bhabie - 15 (2018)

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Atlantic

  1. 15 [Intro]
  2. Juice

    met YG

  3. Gucci Flip Flops

    met Lil Yachty

  4. Affiliated

    met Asian Doll

  5. Geek’d

    met Lil Baby

  6. No More Love
  7. Clout Drop
  8. Yung & Bhad

    met City Girls

  9. Count It
  10. Famous
  11. Hi Bich
  12. Shhh
  13. Trust Me

    met Ty Dolla $ign

  14. Bout That
  15. Bhad Bhabie Story [Outro]
zoeken in:
avatar van Arrie
Twee jaar geleden was ze een probleemkind: een meisje van 13 dat auto’s en creditcards stal. Ze kwam daarvoor bij Dr. Phil terecht en ging ze viral door de manier waarop ze het publiek (en haar eigen moeder) uitdaagde (catch me outside, how ‘bout dah?). Echt iedereen had het over haar, en natuurlijk zijn er dan mensen die geld ruiken. Ene Adam Kluger wilde bewijzen wat hij kon door van haar een populaire artiest te maken. Dat is aardig uit de hand gelopen, want nu is er dus daadwerkelijk een album.

Dit is dus pure commercie. Het is haast een marketingexperiment. Maar toch: door de vakkundige producers en songwriters zijn daar voor mij persoonlijk wél vermakelijke nummers uit voortgekomen. Vooral These Heaux, haar debuutsingle die hier niet op staat, is zo ongeveer mijn ultieme guilty pleasure. Bhad Bhabie zet me daardoor wel aan het denken. Wil ik hier wel naar luisteren, hoe goed het ook geproduceerd is? Zouden we dit niet moeten negeren? Eigenlijk is het fascinerend hoe iedereen haar afschuwelijk vond in de Dr. Phil-aflevering, en ze er toch een carrière uit weet te halen. Al zal ze wel uitgebuit worden...

Overigens: wel grappig is dat de Nederlandse producer Jack $hirak ook een nummer heeft geproduceerd. De man achter Lil Kleine’s carrière (o.a. Drank & Drugs en Krantenwijk heeft ie geproduceerd). Ben wel benieuwd hoe dat tot stand is gekomen. Verder denk ik toch dat ik deze plaat laat voor wat het is. Al blijf ik These Heaux stiekem wel draaien.

avatar van MIAB
3,5
Dit is echt zo'n guilty pleasure. Hoe ze er is gekomen is natuurlijk niet "echt" goed, maar deze goed geproduceerde plaat is toch eentje die lekker luistert. Er staan zeker een paar aardige werkjes op: Juice, Thot Opps, Trust Me, Bout That, Geek'd.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:18 uur

geplaatst: vandaag om 13:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.