Dominik Eulberg - Heimische Gefilde (2007)

Duitsland
Dance
Label: Traum

1. Begrüßung und Buntspecht (1:15)
  2. Afraid of Seeing Stars (6:52)
  3. Uhu (0:42)
  4. Adler (5:49)
  5. Rote Waldameise (0:47)
  6. Klangteppichverleger Wolle (4:49)
  7. Goldammer (1:07)
  8. Die Alpenstrandläufer von Spiekeroog (6:22)
  9. Feldgrille (0:32)
  10. Björn Borkenkäfer (5:22)
  11. Eistaucher (1:02)
  12. Der Hecht Im Karpfenteich (4:46)
  13. Gelbbauchunke (0:40)
  14. Die Rotbauchunken vom Tegernsee (5:48)
  15. Nachtigall (0:42)
  16. Gasthof "Zum Satten Bass" (6:51)
  17. Rauhhautfledermaus und Großer Abendsegler (1:01)
  18. Der Buchdrucker (7:16)
  19. Waldkauz (0:50)
  20. Harzer Roller (6:23)
  21. Stelldichein des Westerwälder Vogelchores (9:31)
Erg bijzondere plaat van deze jonge Duitser, die doorspekt is met dierengeluiden (sommige nummers bestaan zelfs alleen uit dierengeluiden, maar klinken desondanks als hedendaagse minimal). Eulberg, afgestudeerd bioloog en boswachter, geeft tussen de nummers door college over de dieren in kwestie. Zo is het net alsof er een natuurdocumentaire op CD is gezet.

Al met al de apartste CD die ik in tijden heb gehoord. Muzikaal gezien is het dik in orde, getuige fantastische tracks als Adler (al is die al 2 jaar oud).

Ollie
Herman, waar heb jij die cd gekocht/gedownload luisterde m laats bij de luisterpaal, wat een heerlijk album zeg: vooral de tracks Björn Borkenkäfer en Gasthof "Zum Satten Bass" zijn heerlijk! Ik hoor t graag van je!

Grüssen

avatar van T.O.
Grappig concept, maar helaas ken ik de helft van de nummers al, die zijn namelijk eerder uitgebracht. Die zijn wel zonder uitzondering fijn

Ja, Adler is zelfs al uit 2004 of 2005 (staat ook op Tiefschwarz' Misch Masch). Maar blijft een gaaf en fris nummer.

Ollie: Soulseek. Denk dat de Get Records in A'dam hem ook wel heeft liggen (straks even kijken misschien).

Ollie
Welk Album vinden jullie beter Heimische Gefilde of Flora & Fauna?

Ik ken maar 1 nummer van Flora & Fauna, dus ik zou het nog niet weten...

Ollie
Ik ben persoonlijk zeer onder de indruk van deze jonge duitser, vind dat die een heerlijk geluid vormt met soms wat natuur geluiden er doorheen, klinkt soms erg apart bv: Ein Stelldichein des Westerwäl vind ik erg apart klinken een track wat bestaat uit vogelgeluiden je zou denken: waar slaat dat dan weer op, maar ik vind het nog wel grappig klinken.

Beste minimal album na movements van booka shade. en een geweldig orgineel concept!! knap!!

avatar van Leonard91
Super album, maar helaas kende ik zo'n beetje alles al. En voor biologielessen hoef je het niet te doen, ik had het liever zonder gezien eigenlijk. Der Rotbauchunken vom Tegernsee blijf ik een geweldig nummer vinden en ook Harzer Roller zal ik nog vaak gaan luisteren. Goede cd, maar zoals gezegd jammer dat het geen nieuw materiaal is.

thejazzscène
Moest het erg knappe concept nog meer uitgewerkt zijn door het gebruik van dierensamples samen met drumsamples bijvoorbeeld, zoals we enkel in het laatste nummer tegenkomen, zou hier een vijf gestaan hebben. Dat laatste nummer is gewoon meesterlijk. Spechten als Richie Hawtins' drumcodes in combinatie met een vogelkoor.

Maak een korte Ep met dit soort nummers, dan nog wat clicks'ncuts, glitch van het ruisen van bomen, bewerk de vogelgeluiden als gierende acid en zet er vette spechten tegenaan. Gegarandeerde revolutie.

avatar van T.O.
Maar wel een gimmick-kunstje dat niet een heel album leuk blijft, lijkt me

Wanneer ga je zelf produceren, Thejazzscene?

thejazzscène
Wie weet, in een verre toekomst, vele sterrenclusters hiervandaan...

avatar van VforVictor
Lekker album dit, was al een jaar opzoek naar Heimische Gefilde maar kon em nooit vinden (gratis..hehe) nu dan eindelijk wel, en moet zeggen deze plaat doet precies wat ik ervan verwacht had. Een aantal nummers kende ik al als Adler, Afraid of.., Der Buckdrucker, ook de andere tracks liggen lekker in het gehoor, niet heel speciaal maar gewoon goed. Ook de skits met geouwehoer over vogels en ander gespuis vind ik wel grappig gedaan, ook al skip ik ze meestal omdat ike r toch geen reet van versta hehe. De laatste track "Stelldichein des.." vind ik zeer leuk gedaan; aan de hand van dieren geluiden een nummer neerzetten, prachtig en subtiel "respect" De toppertjes naar mijn gehoor: Afraid of... Der Buckdrucker, Die Rotbauchunken (met heerlijk tromgeroffel) Der Hert im Karpfenteich en Bjorn borkenkafer. Kortom een lekkere plaat dit! voor nu een 3,5

avatar van aphexfreak
Ja een heerlijk plaatje dit.
Al blijft Flora en Fauna wel net ietsjes beter.

tuktak
lekker album, al hadden al die gekke skits er wel af gemogen. voegt alleen maar toe dat je gewoon niet in de plaat kan komen, omdat er na elke track weer duits gelul te horen valt.

avatar van dj maus
Heerlijke verzamelaar van Eulbergs briljante singles. Iets minder gecompliceerd dan Flora en Fauna.

Favorieten zijn Afraid Of Seeing Stars, het heerlijk diepe Klangteppichverleger Wolle (geweldige titel!) en Harzer Roller, samen met Gabriel Ananda.

Had het meeste al op 12", maar als CD ook erg fijn om er nog bij te hebben (bijv. voor in de auto...)

Ik vind het zeer saai. Waar de minimalistische beats bij bijvoorbeeld Ellen Allien me wel pakken, doen deze het totaal niet. Ook vind ik dat gezever zeer irritant.

avatar van De Daniël
Zag hem op het Free Funk Festival (lame naam inderdaad) in Venlo ,alweer in juli van dit jaar was dat geloof ik. Echt super goede set draaide hij daar. Ik zoek alleen al heel lang één bepaald nummertje van hem, maar tot nog toe niet kunnen vinden.

tuktak
ja goed nummer is dat hè!

avatar van De Daniël
Oke heb hem nu ergens gevonden! Het is het nummer vanaf 2:30 in de dance department mix van 7 nov. op radio 538.

• Dominik Eulberg - Dance Department (Radio 538) • 07 Nov 2009 ~ • electronic music everywhere • - aimnat.net

Kan iemand mij zeggen op welk album dit nummer staat?

avatar van dj maus
zal er eens naar luisteren

tuktak
erg lekker nummer trouwens jah, ook typisch iets voor joris voorn

avatar van De Daniël
Ja, maar welk nummer is het nu?

avatar van dj maus
Lijkt me niks van Eulberg...

avatar van De Daniël
Nee? Mmm, vreemd dan. Vond ik eigenlijk het beste van hem, maar als het niet van hem blijkt te zijn heb ik weinig bij Dominik te zoeken denk ik.. Vind het wel mooi klinken, maar veel dingen spreken me ook niet echt aan door de donkere ondertoon en techno geluiden.

avatar van Arrie
Nee, ik vond het inderdaad ook niet echt als Eulberg klinken, maar ik ken dan ook alleen dit album.

dj maus schreef:
Lijkt me niks van Eulberg...

Misschien iets van zijn album hierna, maar ik denk ook niet dat het iets van hem is. Lijkt me sterk dat ie veel eigen platen draait tijdens zijn dj-sets. Of het moet nieuw werk zijn.

herman schreef:

Misschien iets van zijn album hierna.

Nee hoor.
Het is ook te trancey voor zijn doen.
Het zou bijv. wel iets van Gabriel Ananda kunnen zijn.

herman schreef:

Nou ja, als Dominik Eulberg optreedt op een festival mag je er toch van uitgaan dat hij eigen muziek draait...