menu

Howie Lee - Natural Disaster (2018)

Alternatieve titel: 自然災害

mijn stem
3,67 (3)
3 stemmen

China
Electronic / Dance
Label: Do Hits

  1. Dry Prayers, No Echoes (4:00)
  2. Mirage (4:57)
  3. Light, Tunnel and Ashes (0:59)
  4. Be Buried (3:28)
  5. First Rain (3:35)
  6. Rebuild (3:41)

    met Jason Hou

totale tijdsduur: 20:40
zoeken in:
avatar van Ataloona
3,5
Howie Lee is een 'lid' van de (booming) Zuid-Aziatische underground scene in experimentele bass/electronic muziek. Denk in de hoek van Tzusing (die steeds meer aan populariteit begint te winnen online in het westen, alsook populair is gebleken in diverse jaarspelletjes op MuMe).

Muzikaal is dit een chaotisch mengelmoesje van elektronische bassmuziek, traditioneel Chinese muziek (en instrumentarium - hij maakt gebruik van fysieke stokoude instrumenten), industrial en futuristische soundscaping dat enigszins doet denken aan filmscores van Vangelis (Blade Runner) en Kenji Kawai (Ghost in the Shell). Howie Lee noemt zelf freejazz dat uit multiculturele bronnen put - zoals Don Cherry - als inspiratiebron.

Intrigerend talent, deze Howie Lee. Hij opereert voornamelijk vanuit Beijing en Taipei en is ook oprichter van het Do Hits label (gevestigd in Beijing en qua muziek enigszins vergelijkbaar met het NON label) waar veel producerend lokaal talent uit voorkomt, zoals bijvoorbeeld Alex Wang en Jason Hou. Dat Howie Lee ook internationaal als een groot talent wordt gezien blijkt ook wel toen hij optrad tijdens de allereerste Chinese Boiler Room in 2016 en een jaar later onder meer optrad met Actress en Andy Stott. Eentje om in de gaten te houden. Dat geldt ook voor de Aziatische labels van deze muzikale beweging; Do Hits, Silk Roads en Genome 6.66Mbp.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:53 uur

geplaatst: vandaag om 16:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.