Logic - Young Sinatra IV (2018)

Label: Def Jam

1. Thank You (7:10)

met Lucy Rose en The RattPack

2. Everybody Dies (4:10)
  3. The Return (4:12)
  4. The Glorious Five (3:37)
  5. One Day (3:18)

met Ryan Tedder

6. Wu Tang Forever (8:08)

met Wu-Tang Clan en Scotty Wotty

7. 100 Miles and Running (5:53)

met Wale en John Lindahl

8. Ordinary Day (3:08)

met Hailee Steinfeld

9. YSIV (6:09)
  10. Street Dreams II (4:26)
  11. The Adventures of Stoney Bob (4:20)

met Kajo, Slaydro en Big Lenbo

12. Legacy (5:52)
  13. ICONIC (4:58)

met Jaden Smith

14. Last Call (10:46)
avatar van Yestsida
Het slotstuk van zijn Young Sinatra-serie.

Een serie dat me overigens volledig onbekend is aangezien dat drie mixtapes zijn en ik enkel de studioalbums van Logic beluisterd heb. Met YSIV focust hij zich voornamelijk op boom bap en wil de gastheer het gevoel van rapalbums uit de gouden tijd (jaren '90) terugbrengen. Absoluut een gedurfde zet omdat hij met de voorganger ongekende hoogtes van succes bereikt had en dan met zijn vierde album besluit om pure Hip Hop te maken.

Hij is niet echt gelukt in het boom bap-gevoel te laten primeren. De intro, de single One Day, 100 Miles and Running, Ordinary Day en ICONIC staan toch redelijk ver van die sound. Hierdoor is het enige spoor van rode lijn dat dit album bevat niet geslaagd naar mijn mening.
One Day is vrij verschrikkelijk, de rest is oké maar passen niet geheel in zijn concept. De intro bevat vanaf de helft berichten van zijn fanbasis (The RattPack). Geweldig voor de diehard fans en dat Logic zoiets doet maar voor mij, en de algemene luisteraar, heeft dit weinig meerwaarde.

De producties komen zoals altijd voornamelijk van zijn jeugdvriend 6ix, ook hij levert hier weer mooi werk. Logic is inhoudelijk minder interessant dan op zijn vorige platen maar rapt wel heel sterk, maakt gebruikt van verschillende flows en doet dit uitstekend.

Nergens schiet er een track boven de rest uit of wordt het heel noemenswaardig of zelfs gedenkwaardig... uitgezonderd van Wu-Tang Forever uiteraard. Dat nummer is een parel en het is bewonderenswaardig dat Logic voor elkaar gekregen heeft om ELK lid (+ de voor mij onbekende Scotty Wotty) van The Wu hierop te verzamelen.
Gemakkelijk één van de betere nummers van Logic... al ligt dit voornamelijk aan de levende legendes op die track.
De titeltrack is ook absoluut nog het vermelden waard.

Geen slecht album maar ook geen hoogvlieger. Het blijft allemaal minder goed bij dan zijn vorige drie albums. Het begint weer heel kort met de crew van Aquarius III maar voor de rest zit er hier niets van fictief verhaal of noemenswaardige rode draad in, iets wat ik toch wel mis om eerlijk te zijn. In het verleden is toch gebleken dat dit één van de showstelers en sterkste punten is van Logic.

Verlaging naar 3,5*