Lil' Wayne - Tha Carter V (2018)

Label: Young Money

1. I Love You Dwayne (2:00)
  2. Don't Cry (4:09)

met XXXTENTACION

3. Dedicate (3:09)
  4. Uproar (3:13)
  5. Let It Fly (3:06)

met Travis Scott

6. Can't Be Broken (3:13)
  7. Dark Side of the Moon (4:02)

met Nicki Minaj

met Snoop Dogg

14. Hittas (3:43)
  15. Took His Time (4:22)
  16. Open Safe (3:43)
  17. Start This Shit Off Right (4:40)

met Ashanti en Mack Maine

18. Demon (3:34)
  19. Mess (3:32)
  20. Dope New Gospel (3:27)

met Nivea

21. Perfect Strangers (4:09)
  22. Used 2 (4:00)
  23. Let It All Work Out (5:16)
avatar van bennerd
Dit wordt dé tegenvaller van het jaar. Lil' Wayne is voor mij een top-5 rapper. Helaas is het al jaren niet meer wat het ooit was.

avatar van Harderwiek
1,5 uur is ook wel beetje teleurstellend, en ondanks dat Lil' Wayne totaal niet meer 'in vorm' is, ben ik zeker dat er een paar lekkere bangers op zullen staan. Dan ben ik tevreden!

avatar van InnerFreedomInt
Er staan een paar aardige nummers op, maar het grootste gedeelte valt erg tegen.

thrm
Gaat, zeker voor een eerste luisterbeurt, veel te lang door maar de eerste indruk is toch wel dat Weezy F. scherper klinkt dan hij in jaren is geweest. De productie klinkt goed en hij is echt in vorm; blij vlagen toont hij dat iedere rapper in de huidige scene een klein kind van hem is. Ik ben benieuwd hoe dit de komende weken gaat groeien maar ik durf al te stellen dat het beter is dan we in dit stadium ooit op mochten hopen.

avatar van jordidj1
Mona Lisa is hard.

avatar van Johnny Marr
Waaaat, lees ik dit nu goed? Tha Carter V is er, zo ineens?! Zalig!

Johnny Marr schreef:
Waaaat, lees ik dit nu goed? Tha Carter V is er, zo ineens?! Zalig!
Dit was toch minimaal een hele dag bekend?

Kendrick is het enige goede aan dat album wat mij betreft

avatar van Arrie
Silky & Smooth schreef:
Dit was toch minimaal een hele dag bekend?

Nah, dinsdag al.

Arrie schreef:

Nah, dinsdag al.
Dat maakt mijn reactie niet minder waar

avatar van niels94
In vorm is Lil Wayne hier wel, als het om rappen gaat. Nou nog wat meer goede nummers schrijven, geïnspireerdere beatkeuzes maken en leren schrappen.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind Wayne altijd wel in vorm op de Carter-projecten. Ik was bang voor dit album, maar tot nu toe klinkt het goed. Ik ben alleen nog maar bij Mona Lisa, dus op een derde, en ik vrees dat de speelduur nadelig gaat werken.

edit: dit laatste lijkt echter ook geen probleem. Het album heeft een fijn tempo en blijf interessant door de verschillende stijlen en producties, zoals altijd wel het geval is bij de Carter-serie; een paar lekkere bangers, wat zwoele R&B-tracks en ook wat introspectieve nummers. Het Sampha-sample'tje op Let It All Work Out werkt ook goed!

avatar van Raul
verse van Kendrick Lamar is weer eens keihard!!
de rest moet ik nog even laten bezinken
op eerste gehoor nogal R&B-erig maar wellicht groeit ie nog
heb toch een beetje een zwak voor de redelijk zwakzinnige teksten van Lil Wayne

avatar van Ralph.
Damn, ben eigenlijk best wel verrast door dit album. Vind vooral 17-23 een heel goede sfeer hebben en track met Ashanti mag een hit worden (wat hij niet wordt haha).

avatar van mASTROg
Ik heb Wayne nooit echt beluisterd voor dit album maar zijn imago zei mij altijd dat hij 1 van de beste was, na dit album ben ik het er niet meer eens maar vind het alsnog uitstekend. Wisselvallig en soms slechte flows van Wayne maar toch veel lekker nummer en met Mona Lisa als pronkstuk (naar mijn mening het beste Hiphop nummer met een goed verhaal, goede flow, goede beat en een super goede featuring van Kendrick waarin hij laat zien de beste is

avatar van NL_RAPPIN
Ben benieuwd wat we morgen voorgeschoteld krijgen. Heb destijds de gelekte 2014 versie van het album gedownload en daar staan wel een aantal dikke tracks op.