For I Am King - I (2018)

3. Home (4:07)
  4. Misery (5:21)
  5. Invidia (1:41)
  6. In Flames (4:06)
  7. The Reaper of Souls (3:36)
  8. Devotion (4:11)
  9. In Memory (3:32)
  10. Havoc (3:58)
avatar van the crook
Mijn eerste kennismaking met deze Nederlandse band en ik ben best onder de indruk na meerdere luisterbeurten! Frontdame Alma Alizadeh staat haar mannetje binnen al dit geweld met werkelijk een fenomenale strot, heerlijk om dat uit zo'n klein meiske te horen komen!

For I am King speelt voornamelijk in de hoogste versnelling, maar af en toe is er ook ruimte om een beetje op adem te komen met een mooie solo of sfeervol intermezzo. Stijl gaat meestal richting deathmetal, maar ik kan me ook best voorstellen dat metalcore fans hier ook wel iets mee kunnen!

Voor mij één van de verrassingen van 2018 en zeker aanwezig in mijn jaarlijstje!

avatar van james_cameron
Loeiharde metalcore met een imposant dichtgetimmerd geluid, een soort hardere versie van Arch Enemy. Het songmateriaal is aan de eenvormige kant, waardoor de afzonderlijke tracks amper blijven hangen, maar door de uitstekende produktie klinkt alles wel optimaal. Zangeres Alma Alizadeh gromt en krijst zich dapper door het geheel heen. Ik heb de band onlangs zien optreden- ook live komt dit goed uit de verf.