Christian Kjellvander - Wild Hxmans (2018)

Zweden
Rock / Roots
Label: Tapete

1. Strangers in Northeim (8:20)
  2. Curtain Maker (9:47)
  3. Steigga (4:26)
  4. The Thing Is (7:39)
  5. Halle Lay Lu Jah (4:29)
  6. Love Xomes (5:37)
  7. Faux Guernica (4:46)
Ongetwijfeld weer een mooi en donker album. Ben benieuwd, zeker met die lange nummers.

avatar van clayhill
Vlakbij Exit North staat Christian Kjellvander op je te wachten....

S-p-a-n-n-e-n-d!

Ik heb zojuist een paar liedjes beluisterd en het klinkt super. Mooie stem ook! Er komt trouwens veel mooie muziek uit Zweden e.o. wat mij betreft!

avatar van clayhill
Absoluut...nog meer mooie stemmen : Covenhoven en Dan Mangan!

avatar van Alicia
Bedankt voor de tip, clayhill! Tips zijn altijd welkom!

Ik heb inmiddels van zowel Covenhoven als Dan Mangan een paar liedjes beluisterd. Mooie stemmen, goede zangers inderdaad, maar ik vind deze Christian op dit moment toch fijner om te horen. De sfeer op dit nieuwe album heeft wel iets weg van Exit North en Thomas Feiner en dat spreekt mij erg aan. De vorige albums van Kjellvander hebben daarentegen weer meer Amerikaanse folk/country invloeden en daar ben ik geen echte liefhebber van.

avatar van Broem
Luister eens naar opener The Mariner van zijn Christian Kjellvander - The Pitcher (2013) Dat is een fantastische song van een prachtig album Alicia .

avatar van Alicia
Ik ga dat album zeker nog een keer proberen Broem! ?
Strakjes na de boodschappen. ?

avatar van Bartjeking
Lampjes uit, koptelefoon op en dan deze plaat opzetten. Hele fijne belevenis. Na 'The Rough and Rynge'uit 2010 ben ik best wel kapot van de man die veel in zijn mars heeft. Komt hier weer 100% goed uit de verf. 'Faux Guernica' is voor mij het prijsnummer, maar daar doe ik eigenlijk die andere 6 pareltjes mee te kort.

ohmusica
oorstrelend, pakt de juiste toon en uitstekende songs en weet hoe het te spellen: halle lay lu jah

avatar van to be announced
Faux Guernica doet mij ergens denken aan Vortex Surfer van Motorpsycho. In ieder geval een interessante plaat en weer een mooie vondst op deze site!

avatar van Alicia
Christian is mijn top 10 binnengestormd en pronkt nu zij aan zij met o.a. Exit North.
Muziekjaar 2018 begon weliswaar voor mij erg matig, maar wat een mooie muziek heb ik het laatste kwartaal dankzij MuMe nog kunnen vinden!

Arbeidsdeskundige
Dit is een betoverend mooi album. Het luisteren naar deze muziek tilt je omhoog. Het is hypnotiserend.

avatar van perrospicados
Het eerder genoemde Exit North is hier inderdaad aanwezig. De stem van Christian vind ik zelfs fraaier dan van Thomas

avatar van popstranger
Prachtplaat, kan het niet anders zeggen. De eerste zonnestralen van het jaar die door het raam vallen en Kjellvander die zingt 'always let some light come in' in Curtain Maker, meer hoeft het voorlopig niet te zijn.

avatar van likeahurricane
Live in Amsterdam
The Thing Is

avatar van oceanvolta
Gisteren voor het eerst live mogen meemaken. Helaas maar twee nummers van dit prachtige album, maar gelukkig wel mijn favoriete nummer Steigga. Wat een intens mooi nummer is dat zeg, had zo op één van de laatste albums van Nick Cave kunnen staan.
Op dit album is de country snik van de laatste twee albums iets minder aanwezig, mede waardoor ik dit het beste album vind.

Inderdaad een opmerkelijk mooie stem. Ik hoor een combinatie van Elvis, Chris Isaak en Nick Drake. Kan slechter.