Super Discount (1996)

Frankrijk
Dance / Electronic
Label: Solid (II)

1. Minos Pour Main Basse (Sur La Ville) - Le Patron Est Devenu Fou! (10:07)
  2. Etienne de Crécy - Prix Choc (8:52)
  3. Alex Gopher - Super Disco (6:35)
  4. Air - Soldissimo [EDC Remix] (5:24)
  5. La Chatte Rouge - Affaires a Faire (5:46)
  6. Minos Pour Main Basse (Sur La Ville) - Tout Doit Disparaître (6:24)
  7. DJ Tall - Tout à 10 Balles (0:09)
  8. Etienne de Crécy - Liquidation Totale (6:18)
  9. Mooloodjee - Les 10 Jours Fous (8:31)
  10. Alex Gopher - Destockage Massif (3:41)
  11. Mr. Learn - Fermeture Definitive (0:16)
  12. Etienne de Crécy - Prix Choc [Ultra Dark Mix] * (6:27)
  13. Etienne de Crécy - Prix Choc [Ultra Bright Mix] * (7:49)
  14. Minos Pour Main Basse (Sur La Ville) - Le Patron Est Devenu Fou! [Peace from Chicago Mix] * (9:16)
  15. Mr. Learn en Fisherman - Visible, Solution Pour Verres de Contacts * (4:24)
sinds kort is er een superdiscount 2 uit. met samenwerkingen van de crecy, zdar, dj medhi, alex gopher...
kzou hem wel willen toevoegen, maar ik vind nergens het toevoegmenu???!??

avatar van Yak
Yak
jacom schreef:

kzou hem wel willen toevoegen, maar ik vind nergens het toevoegmenu???!??

Moet je even een niet bestaande band intikken ('rwfdcaljherf' of zo) in dat zoekveld rechts bovenaan. Maar de directe link is deze: http://www.musicmeter.nl/?toev...

merci

puur jeugdsentiment dit, maar het is gewoon ook een schitterend album. de beste franse houseproducers (de crecy, gopher, air, ...) die samenwerken. heerlijk!
en wat is 'prix choc' toch een super relaxt nummer.
****1/2

FuckFace
Goede cd met allemaal goede nummers!
Ook het concept van solden in een winkel is goed gekozen!

4 sterren

avatar van T.O.
Voor alle Ed Banger fanboys : dit is hoe de Franse scene tien jaar geleden klonk. Veel dieper en muzikaler naar mijn mening, maar ook minder energiek.

Air, Etienne de Crécy en Alex Gopher doen desondanks nog aardig mee tegenwoordig

tnf
Vast en zeker een van de beste cd's die ik heb. Ik heb sowieso een zwak voor Franse electronica, zeker die van de oude generatie (en geef m'n voorganger groot gelijk). Het heeft inderdaad iets wat Ed Banger & gelijksoortige muziek mist. Zelfs recente nummers van die oudjes springen er nog uit (probeer 'Go' van Alex Gopher eens, of Etienne De Crecy's remix van Mylo's 'Paris 500').

Maar goed, weer over deze cd: Ik kwam er pas een paar jaar geleden achter dat deze cd bestond, en de liefde voor die sound is er uberhaupt pas sinds toen, maar goed... beter laat dan nooit.

Inmiddels ligt ook de hele Sourcelabs-serie in huis --> ligt enigszins in het verlengde hiervan en is ook in dezelfde periode geproduceerd. Ook erg aan te raden. De periode rond 1996 blijkt qua dancemuziek rijker te zijn geweest dan ik altijd dacht. Alleen kwam dit nauwelijks op de radio en al die happy hardcore en simpele clubhouse wel.

avatar van YoG
YoG
Ik had deze ooit eens in mn (mp3)collectie.. ik hoorde gisteren dat aanstekelijke nummer van Etienne de Crecy op BNR nieuwsradio, als opvuller. ben gelijk weer 'hooked'
Ik ga weer een poging wagen!

avatar van RogerV
Belangrijk album in de ontwikkeling van Franse house. Leuk te horen dat hier de blueprint op staat voor het latere All I need van Air.

tnf
...5 jaar later nog het tikken van vorig bericht nog steeds veelgedraaid. Met zes tracks die anno nu in m'n persoonlijke chart van dat jaar te vinden zijn, geen gekke score. Misschien ook die Source Labs-cd's eens onder het stof vandaan halen, díe ben ik wat uit het oog verloren.

Maar goed, alles op z'n tijd.

Er kwam ook nog een tweede editie, een roze. Die heb ik vanwege deze 'blind' gekocht (en tevens wat verleidt door dat 'Fast track' nummer wat erop stond), maar heeft me als geheel minder gepakt dan deze. Hij klonk een stuk 'kouder'.

Nou heeft die na een stuk of vijf draaibeurten ook niet echt meer een kans gekregen, om eerlijk te zijn.

avatar van wibro
Prix Choc

avatar van philtuper
wibro schreef:
Prix Choc
Grant Green!

avatar van behangplakker
Iemand bekend met de sample aan het eind van Prix Choc?

avatar van -SprayIt-
behangplakker schreef:
Iemand bekend met de sample aan het eind van Prix Choc?

Bedoel je dit misschien?
Prince Tebah and the Sons of Thunder - Nyabinghi onna beach - YouTube

avatar van behangplakker

Helaas, dat is de marijuana sample. Ik zoek vanaf 8.40:
Etienne De Crecy - Prix choc - YouTube

avatar van RogerV
Gisteren weer eens uit het stof getrokken. Blijft erg bijzondere housemuziek. Er blijft een ding dat hem van de 5 sterren houdt. Liquidation Totale heeft die "I'm gonna leave you"-sample. Wat een stront-irritant stemmetje is dat zeg.

tnf
Op dit moment staan nog steeds drie stuks ervan in m'n lijst met grootste 1996-favorieten (anno nu te vinden op m'n Spotify).

Het betreft hier nummers 2, 4 en 9. In iets minder streng gecureerde lijsten elders op het account, met ook nog subtop erbij, bevindt ook nummer 1 zich nog.

Geen probleem met Liquidation Totale verder. Het geheel blijkt iig een aardige houdbaarheid te hebben.

avatar van RogerV
Voor mij steekt vooral track 6 er met kop en schouders bovenuit. Dat intense stuk steeds aan het einde van de melodie. Echt een Ettiene de Crecy-vinding. Op Tempovision herhaalt hij dat nog eens met de track When Jack Met Jill.

tnf
De resterende twee van de zes die in 2012 nog bedoeld werden, waren zeer waarschijnlijk 3 en 8 (yep, Liquidition Totale). Bovenop de vier die nu nog veel opstaan.

6 is hier altijd iets minder opgevallen.