Ozzy Osbourne - Live E.P. (1980)

Alternatieve titel: Mr. Crowley Live E.P.

Rock / Metal
Label: Epic

1. Mr. Crowley (5:02)
  2. Suicide Solution (4:05)
  3. You Said It All (4:33)
avatar van AGE-411
Dit is een zeer speciale en zeldzame EP.

Zoals je wel kunt lezen bevat het 3 tracks die opgenomen werden tijdens een optreden in 1980. Het nummer You said it all werd enkel en alleen gespeelt in die show en komt op geen enkel ander album voor.

avatar van paulisdik
deze heeft me pa

Bobiej
Deze moet ik echt hebben, zal ongeveer hetzelfde zijn als The Soundhouse Tapes voor Iron Maiden; zeldzaam en geweldig!

En daarbij is het de állereerste live Ozzy op LP, mét Randy Rhoads!

Bobiej schreef:

En daarbij is het de állereerste live Ozzy op LP, mét Randy Rhoads!

Was net van plan (dit weekend, maar ben het vergeten) te posten hierbij:

Wat "No life 'till leather" is voor Metalica,
Wat Soundhouse tapes is voor Maiden
Wat Eternal pyre is voor Slayer

Is dit voor Ozzy Osbourne!

AGE-411 schreef:

Wat Eternal pyre is voor Slayer

Haunting the Chapel bedoel je!

Bobiej schreef:

Haunting the Chapel bedoel je!

Dat ook. Eternal pyre (de originele 500) is toch ietsje zeldzamer.

Bobiej
Maar hij past niet in het rijtje 'No life 'till leather', 'The Soundhouse Tapes' en 'Haunting the Chapel' thuis, die zijn toch een stuk klassieker!

avatar van Dream Theater
Een van de weinige ep`s die ik heb maar wat voor een! Mr. Crowley is met No More Tears het beste nummer van Ozzy en dan ook nog met de helaas veel te vroeg overleden Randy Rhoads op gitaar. Suicide Solution en You Said It All zijn prima rockers met helaas matige zang van Ozzy.

avatar van namsaap
Aardige, maar rommelige liveregistratie die vooral interessant is vanwege You Said It All, een in de haast geschreven nummer dat een single had moeten worden, maar nooit in de studio werd opgenomen. Erg sterk is het nummer op zich weer niet. De live-uitvoeringen van Mr. Crowley en Suicide Solution zijn ook niet heel sterk maar hebben wel een rauwe charme.

Dream Theater schreef:

Ozzy zingt juist hartstikke sterk op deze opnames