Platinum Breakz (1996)

Alternatieve titel: Metalheadz - Platinum Breakz

Dance
Label: ffrr

1. Rufige Kru - V.I.P. Rider's Ghost (7:27)
  2. Peshay - Psychosis (8:42)
  3. Doc Scott - Far Away (7:58)
  4. Dillinja - The Angels Fell (5:54)
  5. J Majik - Your Sound (6:11)
  6. Photek - Consciousness (7:06)
  7. Hidden Agenda - The Flute Tune (6:09)
  8. Wax Doctor - The Spectrum (8:23)
  9. Alex Reece - Pulp Fiction (6:12)
  10. Lemon D - This Is los Angeles * (7:35)
  11. Doc Scott - Unofficial Ghost (8:49)
  12. Lemon D - In My Life (8:20)
  13. Source Direct - A Made Up Sound (6:20)
  14. Digital - Down Under (7:29)
  15. Asylum - Da Base II Dark (6:06)
  16. J Majik - Daybreak (7:33)
  17. Dillinja - Armoured D (5:07)
  18. Peshay - The Nocturnal (Back on the Firm) (7:27)

met Flytronix

19. Rufige Kru - Dark Metal * (5:06)
avatar van T.O.
Goed, ik ga maar weer eens poging doen om mijn mening over een album te beschrijven .

Dit album was - samen met Goldie's Timeless - er mede de oorzaak van dat ik een lange tijd helemaal gek van drum&bass was (of jungle, een term die destijds meer werd gebezigd). Eigenlijk is de d&b nooit meer beter geweest dan op dit album.

Muziek die dansbaar is maar ook prima als luistermuziek dient, soms donker en gejaagd klinkt maar net zo vaak ook soulvol en relaxed is. Vaak bestrijkt één track zelfs het gehele spectrum.

Goed, je moet niet allergisch zijn voor ingewikkelde drumpatronen, maar als je een keer op zoek bent naar iets nieuws, geef dit album dan een kans. Bovendien, het kan dan wel uit 1996 komen, voor veel luisteraars zal deze muziek nog erg vernieuwend in de oren klinken. Goldie en zijn mannen waren hun tijd ver vooruit .