Stop Calling Me Frank - Spider in My Beer and Other Songs (2018)

1 stem

Label: Rum Bar

1. Spider in My Beer (2:32)
  2. Gime Life (2:08)
  3. My Baby Is an Axe Murder from State of Wisconsin (2:36)
  4. Back of Me (2:47)
  5. Every Time I See Her (3:14)
  6. Baby Watcha Hiding (2:10)
  7. Bug in My Bourbon (3:19)
  8. Beat That Dog (2:04)
  9. Rockin' and Rollin' (2:23)
  10. Drinking After Work (2:21)
  11. Know Nobody (3:16)
  12. 5,000 Miles (4:27)
  13. Whale Baby (3:27)
avatar van WoNa
Ha, wat een titel, wat een bandnaam. Moet ik dit serieus nemen? Nee, natuurlijk niet. Maar, deze heren van een zekere leeftijd komen niet voor niets na 30 jaar of zo weer bij elkaar. Van een prettige cover band in de 80s naar een band met prima eigen materiaal in de late 10s.

Op ieder jazzfestival kom je bands als dit tegen, die weggepropt in een hoekje van een van lokale kroegen in de binnenstad blues, rock and roll en classic rock hits staan weg te spelen tot groot genoegen van de aanwezigen, die er toch de hele tijd doorheen staan te kletsen en schreeuwen. Stop Calling Me Frank, hey, Henry, how you're doing?, smeedt al die invloeden dooreen en komt met een eigen mix die onweerstaanbaar is. Strak en toch speels, ruig waar het kan en ingetogener als het moet. 13 Liedjes die op hun eigen manier allemaal raak zijn, zonder pretenties alle 13 goed.

Rum Bar Records geeft artiesten die ieder hun kans lang geleden gemist hebben of niet eens gepakt, om nu een plaat uit te brengen in genres die net zo lang geleden al over hun hoogtepunt heen raakten. Het levert een aantal neo-klassiekers op. Zover wil ik met Spiders In My Beer ... niet gaan, maar dit is zeker een plaat waar de lol van afstraalt, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Heerlijk feestplaatje dus.

Dit is een bewerking van een Engelstalige post op WoNoBloG